A Titánok ellen kötelező győznie a Ferencvárosnak

   

Hetek óta gödörben van a Ferencváros. Ha nem akar lemaradni a felsőházi helyekért folyó csatában, akkor nem hibázhat a fehérvári fiatalok ellen.

December elsején szép győzelmet aratott a Ferencváros Pesterzsébeten. Az Erste Liga egyik élcsapata, a MAC ellen sikerült győznie Greg Lindqvist csapatának akkor. ki gondolta volna a győzelmet ünnepelve, hogy azóta viszont csak vereségek sorakoznak majd a csapat neve mellett? Márpedig ez a helyzet, a Ferencváros azóta öt mérkőzést játszott, és mindegyiket elvesztette, a megszerezhető 15 pontból mindössze 1-et megszerezve. Ami igazán aggasztó ebbe, az az, hogy voltak megoldható, sőt, kötelezően megoldandó feladatok is ezek között a mérkőzések között. Hogy mást ne említsünk, a zöldek nevéhez fűződik az a bravúr is, hogy a mezőnyből elsőként rendes játékidőben kikaptak a Vienna Capitals farmcsapatától is. Úgy tűnik, az ellenfelek megtalálták a Ferencváros támadósorának ellenszerét, hiszen ezen az öt mérkőzésen mindössze hat gólig jutottak a zöldek. A fogaskerekeket a Fehérvári Titánok ellen próbálhatják meg ismét egymáshoz illeszteni Greg Lindqvist és a játékosok. Legyőzhető ellenfél érkezik Pesterzsébetre, amely jelenleg a tabella nyolcadik helyén tanyázik.

Azonban hiba lenne a táblázaton elfoglalt pozíciójuk miatt lebecsülniük az ellenfelet a ferencvárosiaknak. Annál is inkább, mert az utóbbi időszak ferencvárosi vereségei közül egy éppen az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban született, ráadásul azóta Dunaújvárosban az Acélbikákat is megviccelték. Kóger István nem viccelt a megyei rangadó előtt, akkor azt mondta, pontokért mennek Dunaújvárosba, most is komolyan kell venni szavait, hogy pontokat szeretnének hozni a Ferencváros otthonából.  A Fradi decemberi 1-5-ös mérlegével szemben a Titánok 4 győzelemmel és 2 vereséggel állnak ebben a hónapban a Magyar Kupa meccset is ideértve. Hajtós, rohanós csapatot alkotnak a fehérvári fiatalok, amelyet jól egészítenek ki a légiósaik. Bár az idénynyitón a Ferencváros ellen csúnya vereségbe szaladtak bele, az már a múlté, azóta sikerült rendbe szedni a védelmet és a támadósort is. A decemberi mérleg rendben van, és ha ehhez hozzávesszük, hogy a Brassó szó szerint az utolsó pillanatokban nyert egy elkerülhető góllal, ez még akár szebb is lehetne. Van tehát reális alapja Kóger István derűlátásának, a Titánok valóban képesek lehetnek a pontszerzésre a Ferencváros otthonában is.

FTC-TIT_170908-DSC_2280-900

fotó: Claus János

“Tudjuk, hogy a Fehérvári Titánok fiatal, agilis, jó csapat – nyilatkozta a csapathonlapnak Roczanov Dezső, a Ferencváros fehérvári nevelésű támadója. – Ráadásul most megverték a Dunaújvárost is, így jó formában jönnek hozzánk. Mindenképpen csak a győzelem fogadható el, hogy eljussunk a felsőházat jelentő helyekre”

“Az első pesterzsébeti mérkőzésünk nem sikerült jól – mondta a csapathonlapnak Kóger István vezetőedző a Titánok részéről. – Aztán viszont sikerült elkapnunk a Ferencvárost. Szeretnénk néhány fiatallal kiegészülve szoros mérkőzést játszani, és ha lehet Pesterzsébeten is pontokat elcsípni. A hozzáállással nem lesz gond, a fiatal játékosainknak komoly céljaik vannak, szeretnének válogatottak, EBEL-játékosok lenni. Ehhez megfelelő profi szemlélettel vannak megáldva.”

Ferencváros–Fehérvári Titánok 6-7

   

Állta a szavát Kóger István és a Fehérvári Titánok, gólzáporos mérkőzésen a fiatalok Pesterzsébeten is nyerni tudtak.

Elképesztően kezdett a két csapat, kis túlzással minden bement, amit a játékosok kapura lőttek. Az 1. perc legvégén Tendler lőtt gólt emberelőnyből, amit 15 másodperc múlva Schoenmakers egyenlített ki. A 3. perc derekán Hamvai már a vendégeknek szerzett vezetést, amit egy perccel később Szabó Bence fejelt meg egy újabb találattal. Ekkor unta meg a flúgos futamot Greg Lindqvist, időt kért, és a 4 lövésből 3 gólt kapó Sevela helyére Pleszkánt hozta be. Úgy látszott, mégis folytatódik a meccs eleji őrület, hiszen a 6. percben Shupe létszámhátrányban hozta közelebb a ferencvárosiakat. Az első harmad további nem egészen 15 percében már hokimeccshez hasonló valamit láthattunk, újabb gól nem esett.

Megint rosszul kezdett a szünet után a Fradi, Vehmanen emberelőnyből lőtte a Titánok negyedik gólját a 22. percben. Aztán a 29.-ben kiállítást kapott, ahogy Anttila is, a kettős létszámfórt pedig Szappanos értékesítette. A harmad végén újabb gyors gólváltás következett, Schoenmakers alakította 5-3-ra az eredményt fehérvári szemszögből, amit Tendler módosított 5-4-re. A harmadik harmad elején érte utol a Ferencváros a riválist, Tuominen ütött újabb emberelőnyös gólt  43. percben. Az 51. percben Vehmanen ismét a fehérváriaknak szerett vezetést, mi másból, mint emberelőnyből, alig több, mint egy perccel a vége előtt Tendler harmadik góljával egyenlített egy újabb fehérvári kisbüntetés alatt. Az előzmények ismeretében nem meglepő, hogy a hosszabbítás is gyorsn lezárult, Szita Donát a vendégeknek szerezte meg a harmadik pontot, ezúttal 3 a 3 elleni játékban. Tovább folytatódik tehát a Ferencváros vesszőfutása, a zöldek ötpontos hátrányba kerültek a felsőházért folyó csatában.

Hat góllal meccset kellene nyerni

   

A speciális helyzetek döntötték el a Ferencváros és a Titánok mérkőzését.

Szakács Ferenc (másodedző, Ferencváros): ”Nagyon jól kezdtünk, de aztán kaptunk három nagyon buta gólt, majd futottunk egész mérkőzésen az eredmény után. Rengeteg kiállítás volt, én is úgy érzem, hogy nagyon sok túl könnyen lett megítélve mindkét oldalon. A végén a harcot az döntötte el, hogy ki lőtt többet speciális helyzetből. Ők is lőttek gólt, mi is lőttünk négyet vagy ötöt, a végén pedig a vendégek jobban jöttek ki. Gratulálok a Fehérvárnak! Egy küzdős, sok gólos mérkőzés volt, csak azt szoktam mondani, hogy hat góllal meccset kellene nyerni normális esetekben. Sajnáljuk, hogy elvesztettünk két pontot. Megyünk tovább, közeledik az alapszakasz vége, és minden pontra szükségünk van.”

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): ”Nagyon érdekes és fordulatos mérkőzés volt. Az elején gyorsan vezetéshez tudott jutni a Ferencváros, de nem dőlt össze ettől a csapatom, hanem keményen bele tudtunk állni a mérkőzésbe, sőt 3-1-es előnyre tudtunk szert tenni az első harmadban. Úgy érzem, hogy a speciális játékhelyzetek miatt jutottunk el odáig a végén, hogy hosszabbításra került sor, hiszen hat gólból, ötöt emberhátrányban kaptunk. A végén buta hibából adtuk meg a sanszot az egyenlítésre a Ferencvárosnak. Mindezek mellett gratulálok a Fradinak, hiszen egy nagyon erős harmadik harmadot produkáltak, lehetett érezni, hogy meg akarják nyerni a mérkőzést. Összességében úgy gondolom, hogy egy kemény, harcias mérkőzés volt a keddi, örülök a két pontnak.”

(forrás: Ferencváros sajtóanyag, Titánok honlap)

Erste Liga, 356 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Pálkövi, Tichon.
Sevela: 25,0% (Pleszkán: 83,3%)
K
Kornakker: 82,4% (Gyenes)
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Tendler, Rafaj
1
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
Jaborník, Korbuly, Könczei, Fliszár, Shupe
2
Reiter, Szabó B., Szita, Hamvai, Mazzag
Owen, Jászai, Németh, Roczanov, Szappanos
3
Antal, Láday, Vizi, Balogh, Kiss P.
Farkas, Lakatos, Kovács, Tóth, Bödök
4
Prácser, Varga, Péter B.
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:00 FTC PP Tendler Dubek
1-1 01:15 FHA Schoenmakers Antilla
1-2 02:44 FHA Hamvai Szita Mazzag
1-3 03:47 FHA Szabó B. Vizi Ainsworth
2-3 05:48 FTC SH Shupe Tendler
2-4 21:24 FHA PP Vehmanen Schoenmakers Antilla
3-4 30:26 FTC PP2 Szappanos Shupe Könczei
3-5 37:06 FHA PP Schoenmakers Antilla Ainsworth
4-5 39:35 FTC Tendler Könczei Tuominen
5-5 42:15 FTC PP Tuominen Szappanos Owen
5-6 50:57 FHA PP Vehmanen Antilla Ainsworth
6-6 58:43 FTC PP Tendler Dubek Jaborník
6-7 61:11 FHA Szita Láday
34 Kapura lövések száma 28
30 Kiállításpercek 20

Az FTC–Titánok videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN INFO
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum