Az UTE után az FTC lepheti meg a Jegesmedvéket

   

Pesterzsébeten a mezőnyből elsőként matematikailag is a felsőházba juthat a DVTK Jegesmedvék. A Ferencvárosnak viszont még küzdenie kell ezért.

Nincs jó formában a Ferencváros, decemberben eddig összesen 4 pontot tudott megszerezni az eddigi 15-ből, a két hazai mérkőzésén. Igaz, ebben ott van a MAC rendkívül értékes skalpja. Idegenben viszont teljes volt a betli, benne egy fájó bécsi vereséggel. A rossz eredmények sorára a koronát a szerdai Magyar Kupa-mérkőzés tette fel, amelyen a MAC 8-1-re legázolta a zöldeket egy nagyjából már tét nélküli meccsen. Itt van az ideje tehát a javításnak, és erre mindennél jobb alkalmat kínál, hogy végre ismét hazai jégen lép fel a csapat. Rendkívül nehéz ellenfél érkezik, a ligát toronymagasan vezető DVTK Jegesmedvéket kellene legyőzniük Greg Lindqvist tanítványainak. Kilenc meccsük van még hátra a zöldeknek az alapszakaszból, és a biztató kezdés után úgy látszott, reális lehet a Fradi felsőházba kerülése. Most viszont küzdeniük kell ezért, és ebben a csatában minden megszerzett pont nagyon sokat érhet a középmezőny tömörülésében. A Fradi hazai pályán nagyon erős, a második legjobb teljesítményt nyújtja, éppen a Jegesmedvék mögött. Erre a hazai jó szereplésre építhet elsősorban a csapat, amelyet remélhetőleg rendbe tudott szedni Lindqvist mester a szerdai vereséget követően.

Nincsenek ilyen gondjaik a vendég miskolciaknak. Bár legutóbb hosszabbításban kikaptak Újpesten, a Jegesmedvék magabiztosan vezetik a ligát, és péntek este elsőként biztosíthatják be matematikailag is a helyüket a legjobb négy között. Ehhez nem kell más, mint legalább egy pontot elhozniuk Pesterzsébetről. A Jegesmedvéknél nem járnak jó idők a védőkre, Láda és Rusk hetek óta nem játszik a csapatban, mert sérült, pénteken pedig biztosan hiányozni fog Anssi Rantanen, aki összehozott magának egy végleges kiállítást az UTE ellen. Ha a két sérült egyike sem épül fel, akkor csak 5 védő marad. Így vagy két és fél bekkpárral játszanak, vagy az 5 védőhöz esetleg juniorok csatlakozhatnak, vagy valamelyik csatár léphet hátra bekkelni. Bármelyik is történik majd, nem kell félteni a csapatot. A miskolciak sorozatban már 20 mérkőzésen szereztek pontot, és nem lenne meglepetés, ha ez a sorozat pénteken sem szakadna meg. A DVTK Jegesmedvék idegenben is nagyszerűen szerepelnek, pont olyan a az idegenbeli mutatójuk, mint a Fradi hazai teljesítménye. Ráadásul ebben a szezonban egyetlenként a 3 pontot is el tudták már hozni Erzsébetről.

A Ferencvárosnál a cél a felsőház, Miskolcon pedig az alapszakasz-győzelem. Mindkét csapat a három pontért hajt majd, ez pedig érdekes, fordulatos meccset hozhat. A felek ezzel búcsúznak a közönségtől karácsony előtt, legközelebb mindketten karácsony másnapján fognak játszani, az ünnepi meccsdömpingben.

ftcmis-2017

Fotó: FTC

FTC–DVTK Jegesmedvék 0-4

   

A miskolciak kapott gól nélkül győztek Pesterzsébeten. Kiss Bence 25 védéssel ért el shutoutot.

A mérkőzés első harmadában bőven akadt dolga mindkét kapusnak, Peter Sevela 16, míg Kiss Bence 11 lövést kapott. A próbálkozásokból egyetlen gól született, a 9. percben Galanisz Nikandrosz révén vezetéshez jutottak a Jegesmedvék. A középső játékrész kiegyenlített csatát hozott, ám csak a vendégek voltak eredményesek: a meccs felénél Galanisz duplázott, míg a harmad végén gólpasszt adott Magosi Bálintnak. A 48. percben Rafaj Attila előbb 10 perces fegyelmit kapott, ami végleges fegyelmivé duzzadt. A közjáték után 1 percen belül Joe Colin belőtte a vendégek 4. gólját, amivel beállította a 4-0-s végeredményt. A DVTK Jegesmedvék kapujában Kiss Bence 25 védéssel zárt hibátlanul.

Az FTC a december 1-jei MAC ellen bravúr után sorozatban 5. vereségét szenvedte el.

A minőség jelentette a különbséget

 

Lindqvist a passzok pontosságát tekintve lát javítanivalót csapatán.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencváros): “Az Erste Liga legjobb csapata ellen játszottunk, akik hatalmas minőséget képviselnek. Ennek ellenére megpróbáltuk, legjobbunkat a második harmad első 10 percében nyújtottuk, mielőtt a második gólt kaptuk volna. Aztán próbáltunk nyomni, voltak is helyzeteink, de a DVTK sokkal jobb nálunk. A minőség jelentette a különbséget, amíg ők az ütőre adták a korongot, addig mi a korcsolyákra passzoltunk. Sok mindennel küzdünk jelenleg, főleg a gólokkal, amiből összesen négy jött össze a legutóbbi öt mérkőzésen. Ahhoz, hogy meg tudjuk verni a Miskolcot, nekünk kell megszerezni az első gólokat, hogy egyáltalán legyen esélyünk. De így is nagy előrelépés volt a MAC elleni mérkőzéshez képest. Most van másfél nap szünetünk, utána az alapszakasz végére kell fókuszálnunk, hogy győzelmekkel az utána lévő létfontosságú meccsekre ismét magabiztosak lehessünk.”

Mikael Tisell, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Ezen a pályán ez ellen az ellenfél ellen mindig nehéz játszani. Az első harmadban voltak nehézségeink, de Kiss Bence remek teljesítménye játékban tartott minket. A második játékrésztől fokozatosan felülkerekedtünk az ellenfélen, mi voltunk az erősebb csapat, úgy gondolom megérdemelten nyertünk. A csapat egész évben fantasztikus munkát végzett, most két nap pihenő következik, majd karácsony első napján megkezdjük a felkészülést a 26-i meccsre. Ezúton is szeretném minden szurkolónknak megköszönni a támogatást, és boldog karácsonyt kívánni.”

Erste Liga, 320 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Tichon, Kis-király.
Sevela: 88,2% (Pleszkán)
K
Kiss: 100% (Adorján)
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Tendler, Rafaj
1
Ruikka, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
Jaborník, Korbuly, Németh, Könczei, Virág
2
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
Owen, Jászai, Roczanov, Fliszár, Szappanos
3
Joe, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
Lengyel, Tóth R., Kovács, Bödök, Shupe
4
Bernáth, Köllő, Albert, Berta, Tóth G.
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:50 MIS Hajós Tóth A. Miskolczi
0-2 28:50 MIS Galanisz Miskolczi Leppanen
0-3 36:39 MIS Magosi
0-4 48:14 MIS Vas Sakaris Pavuk
25 Kapura lövések száma 34
42 Kiállításpercek 8

Az FTC–DVTK Jegesmedvék góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum