Felépülő Csíkszereda térne vissza a dobogóra

   

Tabellaszomszédokkal tölti a hétvégéjét Leo Gudas csapata, elsőként a Ferencváros otthonában lépnek pályára.

Hazai pályán nem sikerült valami fényesen a Csíkszereda decembere, ezen most idegenben kell javítania a csapatnak. Elsőként az UTE-t fogadták és győzték le, ezt követően azonban háromszor is kikaptak, sorrendben a DAB-tól, a DVTK Jegesmedvéktől és a MAC-tól. A korábban a harmadik helyen szereplő gárda vissza is csúszott egy helyet, ráadásul két meccsel többet játszott, mint az őt két ponttal követő Fradi és Újpest. A vereségekben döntő szerepet játszhatott a sérüléshullám, hiszen az utóbbi időben olyan húzóembereket kellett pótolniuk, mint Pjotr Szcsasztlivij, Radim Valchar, Makszim Potapov, Tomás Brnak vagy Papp Szabolcs. Ehhez képest mindenki ellen szoros meccset játszottak, nem sokon múlt a pontszerzés, hullámvölgyről tehát eddig sem beszélhettünk, mostanra viszont az említett játékosok is felépültek, úgyhogy a legerősebb összeállításban utaznak idei utolsó magyarországi kiszállásukra.

A hét elején már ebben felállásban játszottak oda-vissza mérkőzéseket a Bukaresttel, a katonacsapat nem is tudott jelentősebb ellenállást kifejteni, az összesített gólarány 120 perc játék után 17:4 volt. A felépült játékosoknak láthatóan nem okozott gondot a visszaállás, Valchar 4+3-mal, Szcsasztlivij 5+1-gyel vette ki részét a győzelmekből. A Ferencváros persze másik kategóriát képvisel román bajnokság utolsó előtti helyezettjéhez képest. Még akkor is, ha a Fradi az utóbbi időben nem tudja azt a meggyőző teljesítményt nyújtani, ahogy kezdte a szezont. Az első 13 meccsükön 26 pontot gyűjtöttek a zöld-fehérek, ami kétpontos meccsátlagnak felel meg, a november óta lejátszott nyolc találkozón viszont csak ennek épp a felére voltak képesek. A feladat nem is lehet más, mint visszatalálni a szezon elején mutatott formához.

Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen azóta az ellenfelek – elsősorban a DAB és pénteki ellenfelük, az FTC – sokat erősödtek. A két csapat alig több mint két hete már játszott egymás ellen Pesterzsébeten, akkor gólzáporos mérkőzésen, hosszabbításban dőlt el a pontok sorsa, a hazaiak örülhettek 5-4-es győzelmüknek. Érdekesség, hogy a kilenc gólt kilenc különböző csatár szerezte. Az egyéni villanásokra nagy szükség lesz ezen a pénteken is, hiszen a kétpontos szeredai előny azt jelenti, hogy a Fradi egy rendes játékidőben elért győzelemmel megelőzhetné riválisát, míg a Csíkszereda kissé leszakíthatná magáról üldözőjét, hogy szombaton máris az előtte álló DAB-ot vehesse célba.

Hozó Levente (másodedző, Csíkszereda): “Közvetlen riválisok ellen lépünk jégre és úgy kell játszanunk, mintha döntő lenne, amennyiben a célunkat elakarjuk érni, és be akarunk kerülni az alapszakasz végén a legjobb négy közé. Nagyon oda kell figyeljünk a részletekre, hiszen minden apró kis hiba végzetes lehet. Gondolok itt az egyéni hibákra, az eladott korongokra vagy épp a védekezésre. A győzelem szándékával lépünk jégre mindkét meccsen, de egyelőre csak a Ferencvárosra gondolunk.”

FTCHSC

Fotó: FTC

Ferencváros–Csíkszereda 3-4

   

Két pontot vittek el a székelyek Pesterzsébetről, a sikerhez három egységgel járult hozzá az orosz klasszis Pjotr Szcsasztlivij.

Igazi rangadót játszott a dobogóért hajtó zöld-fehér és kék-fehér csapat, a meccs ennek megfelően szoros küzdelmet hozott. Az egyenlő erők csatájában egyik fél sem tudott ellépni a másiktól, ha valaki vezetést szerzett, a másik kisvártatva egyenlített. A vendégek részéről először is a 38 éves orosz, Pjotr Szcsasztlivij volt eredményes már a második percben, de igen gyorsan egalizált Kovács Viktor László. Az első és a második felvonásban gólokból és kiállításokból is viszonylag sok volt, hogy előbbieket említsük, 2-1-re Jabornik, 2-2-re Fodor Csanád, 2-3-ra Brnák módosította az állást, utóbbi találatnál Szcsasztlivij asszisztot jegyzett. Az utolsó menetben sikerült visszajönniük a házigazdáknak, az idén amúgy nem annyira villogó Preston Shupe mentett pontot. Jöhetett a hosszabbítás, amikor is Szcsasztlivij döntésre vitte a dolgokat, 3-4 lett a vége.

A 2007-ben vb-harmadik orosz válogatott akkori csapatkapitánya immár 7+9-nél tart 11 meccsen, bizonyítván, hogy öreg ember nem vénember ebben az egyre nívósabb közegben sem, legalábbis akkor, ha minden körülmények között odateszi magát. A 3. helytől a 6.-ig mindenesetre változatlanul sűrű a mezőny az Erste Ligában.

szcsasztlivij3

Fotó: Csíkszeredai Sportklub

Erste Liga, 435 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Iihf, Pálkövi.
Sevela: 91,5% (Pleszkán)
K
Onodi: 92,1% (Ruczuj)
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Tendler
1
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
Owen, Jászai, Németh, Bödök, Virág
2
Brnák, Farkas T., Golovin, Szcsasztlivij, Bíró
Jaborník, Korbuly, Roczanov, Rafaj, Szappanos
3
Flinta, Gecse, Fodor, Moldován, Molnár
Farkas L. S., Lakatos, Kovács, Tóth, Shupe
4
Györfy, Antal N., Egyed, Rokaly N.
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:41 SCC Szcsasztlivij Golovin Bíró
1-1 03:03 FTC Kovács Tóth Shupe
2-1 24:10 FTC Jaborník Szappanos
2-2 37:03 SCC Fodor
2-3 38:38 SCC PP Brnák Szcsasztlivij
3-3 52:35 FTC Shupe
3-4 62:35 SCC PP Szcsasztlivij Brnák
38 Kapura lövések száma 47
24 Kiállításpercek 8

Az FTC–SC Csíkszereda góljai

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum