A Titánok nagy lépést tehetnek a hetedik hely felé

   

A fehérvári farmcsapat jó ideje betonbiztos nyolcadik, pénteken azt a Brassót fogadja, amely belátható közelségre került.

A két csapat november vége óta közelít egymáshoz. Mihály Árpádék harmadik magyarországi hétvégéjüket akkor 1 ponttal zárták, amin hazai pályán is csak mérsékelt mértékben tudtak javítani: négy meccsen három ponttal gazdagodtak. Mindeközben a Titánok erősödtek, ami különösen hazai pályán volt szembetűnő. A Csíkszereda és a DAB ellen ez csak szoros vereségre volt elég, de a bécsieket simán, a Ferencvárost pedig nagy küzdelemben le is győzték. Ennek eredményeként a Brassónak 27, a Titánoknak 22 pontja van. Mivel a fehérváriak egy meccsel kevesebbet játszottak, így három pontot szerezve kis híján eltüntethetnék a különbséget. Erre annál is nagyobb esélyük van, mivel a sokáig on tour specialistának számító Brassónak idén nagyon nem megy idegenben, a megszerezhető pontok mindössze 20%-át gyűjtötték be eddigi 10 meccsükön. A csapathoz tartozó hír, hogy a szakvezetés és Evan Stoflet közös megegyezéssel szerződést bontottak. Az amerikai bekk az eddigi összes meccsen pályára lépett, 23 találkozón 1 gólt lőtt és 5 gólpasszt adott.

bratit

Fehérvári Titánok–Brassó 3-4

   

A Corona 7 másodperccel a vége előtt lőtt győztes gólt Székesfehérváron.

Brassói támadással kezdődött a mérkőzés, majd Vehmanen szenvedett kisebb sérülést egy ütközést követően. A hazai bekk nehezen korcsolyázott le a jégről, de később visszatért. Már a 36. másodpercben emberelőnybe kerültek a vendégek, egy percre rá megszerezték a vezetést. Gyorsan felálltak, Ölander távoli lövésébe pedig a kapu előtt Mihály Árpád szúrt bele gólt érően (0-1). Egyenlő létszámban is a Brassó volt veszélyesebb, egészen Ainsworth egyéni akciójáig. A fehérvári támadó elszáguldott a szélen, középre húzott, lövését Polc kapus hárította. Az 5. percben jött az első Titánok-emberelőny, sőt, Bíró után Sirokovs is kiállt, bő egy percig öt a háromban támadhattak Viziék. Ismét Ainsworth volt a legveszélyesebb, a lövése utáni kipattanót Vehmanen vágta az üres kapuba (1-1). Még egy percig maradt a szimpla előny, de újabb gól nem esett. Eseménydús első tíz percet produkáltak a csapatok, a harmad második fele már gyengébb játékot hozott, sok volt a pontatlan passz. A sárga mezesek jól dolgoztak a fehérvári kapu előtt, távoli lövéseik rendre veszélyesek voltak, Kornakker azonban állta a sarat, így döntetlennel ért véget a nyitó játékrész.

A középső harmad az előzőhöz hasonlóan indult, csak ezúttal a Fehérvár került emberelőnybe 36 másodperc elteltével. Öt a négyben Ainsworth lopta a távolságot, a bekkek nem támadták, tisztán lőhetett a hálóba (2-1). Egyenlő létszámban átvette az irányítást a romániai csapat, de Kornakker mindent védett, ha kellett, kifejelte a korongot a fehérvári kapus. A vendégek lendületét Zsók kiállítása törte meg. A fórban helyzetekig eljutottak Antilláék, de az előnyt nem tudták növelni. Maradtak továbbra is a speciális egységek a jégen, ezúttal brassói emberelőny következett, egy kontra végén mégis Kiss Zsombor veszélyeztette Polc kapuját. A 34. percben egalizált a Brassó, méghozzá emberhátrányban. Ismét Zsók mehetett a büntetőpadra, Ainsworth a saját harmadában elvesztette a korongot, Walls köszönte szépen és kiegyenlített (2-2). Kevéssel a vége előtt egy nézőtérre kivágódott korong okozott riadalmat, szerencsére nagy baj nem történt. Ez a húsz perc is döntetlennel zárult, a döntés az utolsó harmadra maradt.

Mindkét csapat magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a záró játékrészre, ám továbbra is sok hiba bosszantotta a vezetőedzőket. A Brassó többször közel került a vezető gól megszerzéséhez, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. A 44. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, a Titánok védelme kitartott, majd ahogy kiegészültek a fehérváriak, rögtön ellentámadásba lendültek. Ezúttal is Ainsworth volt a kulcsfigura, keresztpasszát Schoenmakers vágta a kapuba (3-2). Némileg váratlanul szereztek ismét vezetést a hazaiak, majd egy percre rá kis híján megduplázták az előnyt: Szabó Krisztián szólóját Polc üggyel-bajjal hárította. Az 52. percben Imre Patrik kiállítása jelentette az újabb esélyt a vendégeknek, Mihály Árpád lövésével össze is jött az egyenlítés (3-3). A maradék időben egy brassói kapuvas, és egy Ainsworth-ziccer maradt, ami után emberelőnybe kerültek a Titánok. Jöttek is az akciók, de Polc mindent védett. Már csak 7 másodperc volt vissza, amikor a kiállításból visszatérő Bors és Gliga kiléptek, végül utóbbi fejezte be góllal a kontrát, így a Brassó az utolsó pillanatokban szerzett találattal megnyerte a mérkőzést (3-4).

bratit2

Fotó: ASC Corona Brassó

Erste Liga, 284 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Soltész, Berger.
Kornakker: 90,0% (Gyenes)
K
Polc: 90,0% (Tőke)
Imre, Vehmanen, Szabó K., Ainsworth, Schoenmakers
1
Sirokovs, Filip, Walls, Wilgosh, Knyazev
Antal, Reiter, Antilla, Kiss Zs., Kiss P.
2
Ölander, Nagy I., Mihály Á., Bíró G., Gliga
Szabó Dániel, Szaller, Vizi, Hamvai, Mazzag
3
Bors, Jemeljanyenko, Molnár, Tranca, Zabludovszkij
Madácsi, Láday, Varga, Erdei, Péter B.
4
Bíró O., Bíró M., Mihály E., Zsók, Péter Zs.
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Lacroix Martin, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:42 BRA PP Mihály Á. Ölander Zabludovszkij
1-1 06:17 FHA PP2 Vehmanen Ainsworth
2-1 22:26 FHA PP Ainsworth Vehmanen
2-2 33:10 BRA SH Walls
3-2 45:55 FHA Schoenmakers Ainsworth Láday
3-3 53:36 BRA Mihály Á. Gliga
3-4 59:53 BRA Gliga
30 Kapura lövések száma 40
8 Kiállításpercek 14

A Fehérvári Titánok–Brassó góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum