Bécsben máris javíthat a MAC

   

Nem túl kényelmes a MAC programja, hiszen alighogy hazaérnek Miskolcról késő este, másnap a déli órákban indulhatnak is Bécsbe, a Vienna Capitals II elleni összecsapásra.

Ennek ellenére a MAC toronymagas esélyesként lép majd jégre a császárvárosban, a fekete-sárgák eddig ugyanis jobbára csak a kellemetlenkedésig tudtak eljutni. A MAC ellen talán még addig sem, mind a bécsi, mind a budapesti mérkőzésükön az eredményt tekintve szoros első harmadot követően biztos MAC-győzelem született. Hárman – Zimmermann kapus, Fabio Artner és Alexander Maxa – nem állhat Christian Dolezal rendelkezésére, ők a junior válogatottal vannak Franciaországban. Ugyanezen ok miatt a MAC négy fiatallal – Tóth Gergely, Molnár Dávid, Majoross Barnabás, Fejes Nándor – nem számolhat. A Vienna legutóbb az Újpest ellen vitézkedett, vezetés után ugyan háromgólos hátrányba került, de innen majdnem ki tudott egyenlíteni, és ez figyelmeztető jel kell legyen minden csapat számára. Ugyanakkor Majoross Gergely csapataira nem jellemző a szertelenség, a MAC rendkívül tudatosan, célratörően játszik, így aligha veszik félvállról az ellenfelet. A bécsi utazás egyben arra is alkalmat ad a MAC játékosainak, hogy a lehető leggyorsabban javíthassanak a Jegesmedvéktől elszenvedett szoros keddi vereséget követően.

VC2-MAC_20171105

Vienna II–MAC Budapest 1-5

   

A fővárosi csapatok csatájából a papírformát gond nélkül érvényesítő budapestiek jöttek ki győztesen.

A Vienna Capitals farmcsapata továbbra sem képes felvenni a versenyt az Erste Liga többi klubjával. Ahogy arra számítani lehetett, a MAC már az első harmadban kapura lövésekbe torkolló támadások sorát vezette, amelyek közül kettővel szemben tehetetlen volt a hazai védelem. A második felvonásban még nagyobb volt a differencia a játékban, és ez gólokban is megmutatkozott, szám szerint három született ekkor. A bécsiek becsületére legyen mondva, hogy végig odatették magukat, így egy menetet el tudtak vinni, emberelőnyt értékesítve szépítettek bő három perccel a vége előtt. A magyar gólokat kizárólag nem magyar hokisok szerezték, pontosabban: Brown és Klempa mellett három honosított, Dansereau, Orban és Bodo volt eredményes. A MAC ezzel megerősítette második helyét a tabellán, ám az éllovas DVTK Jegesmedvéktől továbbra is fényévek választják el.

Erste Liga, 131 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Soltész, Árkovics.
Sidor: 89,8% (Maros)
K
Arany: 95,5% (Bálizs)
Leitner, Kuqali, Schlögl, Ranftl, Thalhammer
1
MacAulay, Pozsgai, Klempa, Brown, Dansereau
Müller, Wolf, Maxa F., Szabad, Loik
2
Cunningham, Dudas, Orban, Nagy Krisztián, Bodo
Kruckovyc, Karitnig, Schönwetter, Vendis, Janisch
3
Kovács, Garát, Somogyi, Tóth R., Terbócs
Rohm
4
Vokla, Kedves, Lőczi
Dolezal Christian, Schweda Peter
E
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:33 MAC Brown Klempa
0-2 16:05 MAC Dansereau Brown
0-3 19:14 MAC Nagy Krisztián Bodo
0-4 28:57 MAC Orban Bodo Garát
0-5 38:52 MAC PP Klempa Bodo Dudas
1-5 56:23 VIC PP Schlögl Ranftl Kuqali
22 Kapura lövések száma 49
20 Kiállításpercek 28

A Vienna Capitals II–MAC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk