Pavuk nem léphet jégre az UTE ellen

 

A DVTK Jegesmedvék csatára fejre, nyakra irányuló támadásért kénytelen kihagyni csapata csütörtöki Magyar Kupa-meccsét.

“Az Erste Liga Fegyelmi Bizottságának Elnöke vizsgálatot kezdeményezett az EL 125 (DVTK Jegesmedvék?MAC Budapest) mérkőzés 45. percében történt esettel kapcsolatban, amelynek során PAVUK Attila (DVTK Jegesmedvék) ütközött ellenfelével. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg: A játékos a mérkőzés 45. percében ellenfelét egy ütközés során a fején találta el. PAVUK Attila az eset során könyökét a magasba emelve, a korong megjátszásának szándéka nélkül ellenfele fejének ütközött. A fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike. A játékosoknak mindent meg kell tenniük az ilyen jellegű sérülésveszélyes ütközések elkerülése érdekében.

IIHF-szabálykönyv, 124. SZABÁLY ? FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak. Nincs szabályos ütközés a fejre. Minden, az ellenfél fejére vagy nyakára mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos. A fejre, nyakra irányuló támadás lehetséges büntetési tételei: (1) Kisbüntetés és Fegyelmi Büntetés; (2) Nagybüntetés és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetés; (3) Végleges Kiállítás. A játékost, aki fejre, nyakra irányuló támadással sérülést okoz ellenfelének vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, Végleges Kiállítással kell sújtani.

Fejre, nyakra irányuló támadásért kell büntetést kiszabni, ha az alábbiak egyike bekövetkezik akkor, amikor egy játékos ütközik ellenfelével:

A mezőnyjátékos a testének vagy sportfelszerelésének bármely részével ütést mér az ellenfele fejére vagy nyakára
A mezőnyjátékos kiterjeszti és úgy irányítja a felsőtestének bármely részét, hogy érintkezzen az ellenfele fejével vagy nyakával
A mezőnyjátékos kiterjeszti a testét felfelé vagy oldalirányba annak érdekében, hogy elérje az ellenfelét vagy arra használja a felsőteste bármely részét, hogy érintkezzen az ellenfele fejével vagy nyakával.

Ha egy mezőnyjátékos felemelt fejjel korcsolyázik, birtokolja a korongot és számít az ütközésre, az ellenfélnek akkor sincs joga ütközni vele a fején vagy a nyakán.

Az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága minden sérülésveszélyes szituációt megvizsgál függetlenül attól, hogy az esetből kifolyólag történt-e kiállítás. Az elmúlt mérkőzéseken több fejre-nyakra irányuló támadásos szabálytalanság történt, ami kiemelten sérülésveszélyes.  Ezeket az eseteket a Fegyelmi Bizottság a játékosok testi épségének megóvás érdekében kiemelten kezeli és szankcionálja.

A Fegyelmi Bizottság Pavuk Attilát, az DVTK Jegesmedvék játékosát 1 mérkőzésről eltiltja.

A játékos a büntetést a soron következő Magyar Kupa-mérkőzésen tölti le.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum