Orbán Attila 3 meccses eltiltást kapott

   

Szkripec, Cunningham és Keresztury 1-1 mérkőzést hagy ki a DAB-MAC kupameccsen történtek miatt.

“Az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a Magyar Kupa MK 15 (Dunaújvárosi Acélbikák?MAC Budapest) mérkőzés 56. percében történt esetet, amelynek során: Orbán Attila (Dunaújvárosi Acélbikák) 5+20 perces büntetést (ROUGH), Danilo Szkripec (Dunaújvárosi Acélbikák) 2 perces büntetéstét (CROSS) és Wesley Cunningham (MAC Budapest) 5+20 perces büntetést (ROUGH),
TÓTH Gergely (MAC Budapest) 2 perces büntetéstét (CROSS) kaptak.

A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A mérkőzés 56. percében az érintettek dulakodásba, verekedésbe keveredtek.

IIHF-szabálykönyv, 158. SZABÁLY ? DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során. A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, kisbüntetéssel, dupla kisbüntetéssel vagy nagybüntetéssel és automatikus végleges fegyelmi büntetéssel kell sújtani. A játékost, aki huzamosan megsérti a durva játék
szabályait, a verekedésre vonatkozó szabályok alapján kell büntetni.

IIHF-szabálykönyv, 141. SZABÁLY ? VEREKEDÉS

DEFINÍCIÓ: Egy játékos, aki megüti ellenfelét a játék során, a sípszó után vagy a normál játékmenet alatti, elhúzódó, a játékosok közötti dulakodás során. A játékost, aki verekedést kezdeményez, végleges kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint Orbán Attila, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa verekedést kezdeményezett a MAC Budapest játékosával. Földön fekvő ellenfelét többször megütötte. A dulakodást szétválasztani próbáló játékvezetőknek ellenállt, a verekedést folytatta. Danilo Szkripec a Dunaújvárosi Acélbikák és Wesley Cunningham, a MAC Budapest játékosa beavatkoztak a már folyó verekedésbe.

A fentiek miatt a Fegyelmi Bizottság Orbán Attilát 3 mérkőzésről, Danilo Szkripecet és Wesley Cunninghamet 1-1 mérkőzésről eltiltja.

A játékosok a büntetésüket a soron következő Erste Liga és Magyar Kupa mérkőzéseken töltik le.”

“Az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága a Játékvezetői Testület jelzése alapján megvizsgálta a Magyar Kupa MK 15 (Dunaújvárosi Acélbikák?MAC Budapest) mérkőzés 22. percében történt esetet, amelynek során Keresztury Erik (MAC Budapest) 2 perces büntetést (SLASH) kapott testre ütésért.

A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a mérkőzés 22. percében ellenfele lába közé láthatóan szándékosan felütött.

IIHF-szabálykönyv, 159. SZABÁLY ? TESTRE ÜTÉS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki az ellenfele bármely testrésze vagy sportfelszerelése felé lendíti a botját egy vagy két kézzel. Az ellenféllel történő érintkezés nem szükséges a büntetés kiszabásához. Azt a játékost, aki felemeli a botját az ellenfél lábai közt, azzal a céllal, hogy a bot hozzáérjen annak ágyékához, nagybüntetéssel és végleges fegyelmi büntetéssel vagy végleges kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos megmozdulása nem a korong megszerzésére irányult. Keresztury Erik megmozdulása sportszerűtlen volt, és könnyen komoly sérülést okozhatott volna.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Keresztury Eriket, a MAC játékosát 1 mérkőzésről eltiltja.

A játékos a büntetését a soron következő Erste Liga-mérkőzésen tölti le.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., szerda
FELK 17:00 FHADAB 6-4VÉGE
FELK 18:00 MISUTE 2-3VÉGE
FELK 18:30 FTCDEB 3-1VÉGE
szeptember 22., péntek
FELK 18:00 DABFHA 1-2VÉGE
ICEHL 19:15 AVSRBS 1-4VÉGE
szeptember 23., szombat
SZK 18:00 FTCBJA 4-0VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 24., vasárnap
ICEHL 17:30 KACAVS 7-3VÉGE
FELK 18:30 DEBMIS 3-5VÉGE
szeptember 26., kedd
ICEHL 19:15 AVSG99 
szeptember 29., péntek
EL 17:30 SCCGYE 
EL 18:30 AVSDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum