Orbán Attila 3 meccses eltiltást kapott

   

Szkripec, Cunningham és Keresztury 1-1 mérkőzést hagy ki a DAB-MAC kupameccsen történtek miatt.

“Az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a Magyar Kupa MK 15 (Dunaújvárosi Acélbikák–MAC Budapest) mérkőzés 56. percében történt esetet, amelynek során: Orbán Attila (Dunaújvárosi Acélbikák) 5+20 perces büntetést (ROUGH), Danilo Szkripec (Dunaújvárosi Acélbikák) 2 perces büntetéstét (CROSS) és Wesley Cunningham (MAC Budapest) 5+20 perces büntetést (ROUGH),
TÓTH Gergely (MAC Budapest) 2 perces büntetéstét (CROSS) kaptak.

A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A mérkőzés 56. percében az érintettek dulakodásba, verekedésbe keveredtek.

IIHF-szabálykönyv, 158. SZABÁLY — DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során. A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, kisbüntetéssel, dupla kisbüntetéssel vagy nagybüntetéssel és automatikus végleges fegyelmi büntetéssel kell sújtani. A játékost, aki huzamosan megsérti a durva játék
szabályait, a verekedésre vonatkozó szabályok alapján kell büntetni.

IIHF-szabálykönyv, 141. SZABÁLY — VEREKEDÉS

DEFINÍCIÓ: Egy játékos, aki megüti ellenfelét a játék során, a sípszó után vagy a normál játékmenet alatti, elhúzódó, a játékosok közötti dulakodás során. A játékost, aki verekedést kezdeményez, végleges kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint Orbán Attila, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa verekedést kezdeményezett a MAC Budapest játékosával. Földön fekvő ellenfelét többször megütötte. A dulakodást szétválasztani próbáló játékvezetőknek ellenállt, a verekedést folytatta. Danilo Szkripec a Dunaújvárosi Acélbikák és Wesley Cunningham, a MAC Budapest játékosa beavatkoztak a már folyó verekedésbe.

A fentiek miatt a Fegyelmi Bizottság Orbán Attilát 3 mérkőzésről, Danilo Szkripecet és Wesley Cunninghamet 1-1 mérkőzésről eltiltja.

A játékosok a büntetésüket a soron következő Erste Liga és Magyar Kupa mérkőzéseken töltik le.”

“Az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága a Játékvezetői Testület jelzése alapján megvizsgálta a Magyar Kupa MK 15 (Dunaújvárosi Acélbikák–MAC Budapest) mérkőzés 22. percében történt esetet, amelynek során Keresztury Erik (MAC Budapest) 2 perces büntetést (SLASH) kapott testre ütésért.

A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a mérkőzés 22. percében ellenfele lába közé láthatóan szándékosan felütött.

IIHF-szabálykönyv, 159. SZABÁLY — TESTRE ÜTÉS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki az ellenfele bármely testrésze vagy sportfelszerelése felé lendíti a botját egy vagy két kézzel. Az ellenféllel történő érintkezés nem szükséges a büntetés kiszabásához. Azt a játékost, aki felemeli a botját az ellenfél lábai közt, azzal a céllal, hogy a bot hozzáérjen annak ágyékához, nagybüntetéssel és végleges fegyelmi büntetéssel vagy végleges kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos megmozdulása nem a korong megszerzésére irányult. Keresztury Erik megmozdulása sportszerűtlen volt, és könnyen komoly sérülést okozhatott volna.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Keresztury Eriket, a MAC játékosát 1 mérkőzésről eltiltja.

A játékos a büntetését a soron következő Erste Liga-mérkőzésen tölti le.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk