Az UTE bejutott a legjobb négy közé

, HSz    

De a Titánok elleni meccs szoros volt. A DAB simán kikapott a MAC-tól, a Fradi megingott, de hárommal nyert, a DVTK Jegesmedvék gólt sem kapott a KMH-tól.

Az UTE egy győzelemmel bebiztosíthatta volna a továbbjutását a legjobb négy közé a Magyar Kupa szerdai fordulójában. Szilassy Zoltán csapata Fehérvárra látogatott, ahol nem fogadták őket feltartott kézzel. A meccs nem kezdődött jól a lilák számára, az 5. percben Anze Ropret kapott végleges kiállítást nyírásért, az ötperces hátrányból ráadásul két perc kettősben telt, Nagy Nilan szabálytalansága után. De a vendégek kivédekezték a kritikus periódust, így nagyobb baj nem lett az esetből. A gól azonban a továbbiakban is hiánycikk maradt, felváltva kerültek előnybe a csapatok, de egyikük sem tudott élni a lehetőséggel, mígnem Sági Martin a második játékrész utolsó percében megtörte a jeget és kihasznált egy fórt. A dunaújvárosi születésű, de korán Újpestre, majd Ausztriába került csatár gólja annál is fontosabb volt, mivel több találat nem született a 60 perc során, 1-0-ra nyert az UTE.

titute-2017

Fotó: MJSZ

A DAB-nak jól jött volna egy meglepetés-győzelem a MAC ellen, ám ez nem jött össze. Az első harmad első felében még nem is álltak rosszul, ám ezt követően kétszer is emberhátrányba kerültek. A másodikat már ki is használta Majoross Gergely csapata. Ezt követően a DAB került fórba, amit Izacky révén 20 másodperc alatt váltott gólra. Tomás Klempa nem hagyta annyiban, másfél perc után visszavette a vezetést. A középső harmadban 8 percet játszhatott előnyben a hazai csapat, gólt mégis a vendégek lőttek, Vokla Roland a 35. percben duplázta meg az előnyt. Az Acélbikák sorsa az 52. Percben pecsételődött meg, amikor emberelőnyben is tovább nőtt a különbség. A MAC szempontjából a hab a tortán Jesse Dudás gólja volt, a válogatott hátvéd harmadik pontját szerezte, beállítva az 1-5-ös végeredményt. Ezt követően már csak egy másik sportágat gyakoroltak a játékosok, az 56. percben 64 percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): “A MAC egy nagyon tehetséges csapat, sok jó egyéni teljesítménnyel. A Brown-Klempa-Dansereau sornak túl sok időt és helyet adtunk és ezt sajnos kegyetlenül megbosszulták. A sérüléshullám sajnos tovább folytatódott, Erdélyi és Novotny is kiesett, nagyon nehéz helyzetben vagyunk, ráadásul a hétvégén nagyon kemény meccsek következnek. A védelmi zónákban vesztettük el a ma esti meccset, de persze az sem segített, hogy az emberelőnyeinket kihasználatlanul hagytuk.”

A két egyértelműbb találkozón is nyert az esélyesebb csapat, bár a Ferencváros esetében ez nem volt olyan sima. A zöld-fehérek 9 perc alatt lőttek három gólt, Tóth Renátó duplázott, és ettől kissé meg is nyugodtak. Nem kellett volna, Makovics Bence két gólt is lőtt, Oroszi Álmos pedig a 35. percben kiegyenlített. A hazaiak viszont képesek voltak ismét sebességet váltani, előbb kivédekeztek egy emberhátrányt, majd Virág Tamás még a második szünet előtt visszavette a vezetést csapatának. ráadásul a Fradi emberhátrányba is került. A záró húsz percben már nem ingott meg a Fradi, 3-1-re nyerte ezt a 20 percet, és így 7-4-re a mérkőzést.

A legsimábban a KMH Budapest miskolci vendégjátéka alakult. A házigazdáknál visszatért hosszú sérüléséből Hajós Roland, így Mikael Tisell vezetőedző variációs lehetőségei tovább nőttek a háromszoros bajnoknál. Ahogy az várható volt, a Jegesmedvék az első percektől domináltak, a jég alaposan kikopott a KMH harmadában. A vendégek energiáját főként a védekezés emésztette fel, de így is csak szűk 9 percig tudták tartani a Jegesmedvéket: ekkor Vas oldalról passzolt középre, az érkező Hajós pedig egyből meglőtte a comeback-gólját (1-0). A gól után sem változott a játék képe: a KMH alig jutott el a miskolci kapuig, a házigazdák pedig letáboroztak a fővárosiak térfelén. A második gólra az utolsó percig kellett várni. Ekkor emberelőnyben Galanisz közép-távoli lövése akadt be (2-0).

A második harmad is egyoldalú játékot hozott, és a 26. percben tovább növelték előnyüket a Jegesmedvék: emberelőnyben a kapu előtt üresen hagyott Rantanen vágta a hálóba az oldalról kapott korongot (3-0). Nagy izgalmak nem vártak a szurkolókra a játékrész hátralévő részében sem. A házigazdák mentek előre, de mivel nem kellett magukból 100 százalékot kiadni, nem is tették. A vendégek hiába jutottak el többször a miskolci kapuig, mint az első harmadban, az igazi gólveszély hiányzott a játékukból.

A harmadik harmadból nem telt még el egy perc, amikor ismét örülhettek a hazai szurkolók: Magosi korcsolyázott el a vendégkapu előtt, visszapasszolt Galanisznak, akinek már nem volt nehéz az üresen tátongó hálóba lőni (4-0). A KMH továbbra sem tudta szorossá tenni a mérkőzést, így már csak az volt a kérdés, lőnek-e újabb gólt a hazaiak? A válasz igen, az 57. percben emberelőnyben egy kipattanót Sakaris emelt a kapuba (5-0).

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “A Magyar Kupában is szeretnénk jól szerepelni, ezért fontos volt, hogy ma győzzünk. Nem volt kétséges, hogy a mi csapatunk erősebb. Örülök, hogy lőttünk öt gólt, kihasználtunk több emberelőnyt, miközben a védelmünk ?sértetlen? maradt. Ma a három pont volt a lényeg, és azt megszereztük.”

Sille Tamás (vezetőedző, KMH Budapest): “Nagyon sok kiállítást kellett kivédekeznünk, ami egy ilyen erős csapat ellen nagy hátrányt jelent. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, hiszen végig küzdöttek, hajtottak. Támadásban keveset nyújtottunk ma, mert teljes létszámban túlbonyolítottuk a játékot, egyszerűbben, hatékonyabban kellett volna játszanunk.”

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum