Visszatérne az Erste Ligába a Debrecen

 

Fodor András, a DHK új elnöke bízik abban, hogy csapata a 2018/19-es szezonban újra a magyar bázisú ligában szerepelhet.

A Debreceni HK honlapja nemrég interjút készített a tisztújításon átesett klub új elnökével, Fodor Andrással. Ebből kiderül, szeretné, ha csapata már a 2018/19-es Erste Liga-szezonban ott lenne az indulók között. Mint elmondta: “Az eredmények egyértelműen jelezték, hogy amennyiben a források rendelkezésre állnak, akkor Debrecenben megvan a potenciál versenyképes felnőtt gárda működtetéséhez. A Ligának tett 3 évre szóló ígéretünknek eleget tettünk, most keressük annak lehetőségét, hogy ha lehet, már jövőre visszatérhessünk a hazai felnőtt elit vérkeringésébe. Ennek fontos pillére lehet a Debreceni Egyetemmel illetve az egyetem sportklubjával, a DEAC-cal formálódó együttműködés. (..) Úgy vélem, hogy ennek kereteit az év végéig ki kell dolgozni ahhoz, hogy a 2018/19-es szezonra realitás lehessen az Erste ligás indulás. Feltétlenül fontos, hogy az új csapat bázisa a DHK junior gárdája legyen, s ezáltal egy mintát adunk az utánpótlás játékosainknak, hogy a középiskola elvégzése után sem kell felhagyniuk sportkarrierjükkel, hisz a sporttal párhuzamosan a Debreceni Egyetemen lehetőségük nyílik civil karrierjük megalapozására is. Úgy vélem, a fentiekből kitűnik; adottak a célok és a tervek, a munka pedig elkezdődött.”

Mindezekhez az új elnök elengedhetetlennek tartja az utánpótlás fejlesztését. Ez többrétű feladat, a létszám bővítése mellett fejleszteni szeretnék a szakmai munkát és tovább javítani a körülményeket. Céljuk, hogy bővítsék a klub bázisát, szeretnék, ha a jelenlegi 250 helyett 400 jégkorongozójuk lenne, ezzel a bázissal már megkerülhetetlen szerepet vállalhatnának az ország jégkorongsportjában. Szeretnének egy nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vagy egy tradicionális hokiországból érkező külföldi edzőt szerződtetni hosszú távra, akinek az elsődleges feladata a szakmai munka fejlesztése, az edzők munkájának egységes koncepció menti koordinálása és a juniorcsapat vezetése lenne. Bővítenék az edzői létszámot, külön korcsolya- illetve erőnléti edzőt alkalmaznának. A csarnok további fejlesztésével kondicionáló termet, lövőpadot, további öltözőket hoznának létre.

Kiemelte, fontos a környező térség fejlődése, szeretnék erősíteni a kapcsolatot környék kis pályáival, elsősorban a már évek óta működő berettyóújfaluival, és a tervezett hajdúszoboszlóival. Nyíregyházán épül az új szabvány méretű pálya, az ottani csapattal is szorosabbra fűzné a kapcsolatokat a megnyitást követően. A női szakágra is kitért, a jövő szezontól szeretne minél több leányt versenyeztetni és felmerült egy önálló női csapat ötlete is.

DHK all team

Fotó: Szepesi Boglárka

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum