A Titánok ellen folytatná jó hazai sorozatát a Sportklub

   

Legutóbbi öt mérkőzésén hibátlan a Csíkszereda, amely visszavágna a Fehérvári Titánoknak a szeptember eleji hazai vereségért.

Már Pjotr Szcsasztlivij nélkül, ám a Ferencváros legyőzését követően újra megerősödött önbizalommal várhatja a Sportklub a Fehérvári Titánok látogatását. Bár a fehérváriak a szezon elején le tudták győzni a Vákár Lajos Jégcsarnokban a Szeredát, ez nem mindennapi bravúr volt, az azóta lejátszott 5 hazai meccsén ugyanis mindig a Csíkszereda nyert, pedig az ellenfelek között volt a MAC, az UTE és a Ferencváros is. Szombaton történetesen a Ferencváros volt az áldozat az egyre jobban belelendülő székelyek számára. A Csíkszereda ezzel a győzelmével és az UTE dunaújvárosi vereségével felkapaszkodott a jelenleg 4. helyen álló újpestiek nyakára. Önbizalomtól duzzadó csapat várhatja tehát a szombati ellenfelet, hogy revansot vegyen a második játéknapon elszenvedett vereségért.

EL-SCC-TIT_20170915-900

fotó: Csíkszeredai Sportklub

A Vákárban nem kis dolog győzni, hiszen a liga legvehemensebb szurkolótábora bíztatja a hazaiakat. A Fehérvári Titánok előtt azonban ez a feladat áll szombat délután. A fiatalok jól kezdtek a Brassó ellen, kiegyenlített első 20 percet hoztak. Ám a második harmad közepén kiállításcunami érte el őket. 35 másodperc alatt szedtek össze három kisbüntetést, a Brassó pedig köszönte szépen a támogatást, és az így kapott két kettős emberelőnyben két gólt is lőtt, ezzel el is döntötte a mérkőzést. Aztán még egy emberelőnyös brassói gól született, a fehérváriak viszont nem tudtak élni a harmadik harmadban kapott előnyökkel, addigra eldőlt a meccs. Így elsősorban a fegyelmezettségben kell sokat javulniuk Ládayéknak, ha szeretnék megismételni a szeptemberi bravúros győzelmüket.

SC Csíkszereda–Fehérvári Titánok 6-2

   

A Sportklub mindegyik harmadban 2-2 gólt szerezve magabiztosan gyűrte le a fehérváriakat és feljött a tabella 4. helyére.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, Peter Fabus révén már a 3. percben megszerezték a vezetést. Négy perccel később már két találattal vezetett a Csíkszereda, Vjacseszlav Belov passzát Antal Zsombor váltotta gólra. Az első játékrész 13 Titánok-lövéséből végül 1 gól született, a csapat legeredményesebb magyar játékosa, Szita Donát szépített. A második húsz percet is jól indította a Sportklub, a tavaly még az Ifj. Ocskay Gábor JA-nál edződő Rokaly Szilárd visszaállította a kétgólos differenciát. A 33. percben Szita meglőtte önmaga és csapata második találatát. Végül a második harmadot is 2-1-re nyerte a Csíkszereda, miután Derek Schoenmakers kiállítását Antal Zsombor váltotta gólra. A harmadik harmad is úgy indult, mint a másik kettő: a 42. percben Rokaly Szilárd újabb gólt lőtt, míg a 6-2-es végeredményt Radim Valchar állította be.

A Sportklub kiváló hétvégét zárt, az FTC után a Titánok ellen is begyűjtötte mindhárom pontot, így feljött a tabella 4. helyére, miután ugyanolyan pontszámmal és győzelmi mutatóval áll, mint az UTE, a gólaránya pedig jobb a lila-fehéreknél.

scctit2017

Fotó: SC Csíkszereda

A rutin legyőzte a fiatalos lendületet

   

Kóger István gratulált a játékosainak az erdélyi túrán nyújtott teljesítményért.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub): ”Az első harmad eredményével nem voltam megelégedve, hiszen több gólt is szerezhettünk volna, sőt egy hibából kaptunk egyet. Viszont a mérkőzésen magabiztos védekezést mutatottunk, a kapu előtt sokkal jobban dolgoztunk és az első harmad után éreztem, hogy ezt megnyerjük. Sokkal jobban domináltunk, mint egy nappal korábban a Ferencváros ellen. A harmadik gólunk után pedig egy jobban és jobban játszottunk.”

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): ”Nagyon sokat dolgozunk, aránylag jó munkát végezve és aránylag jól is játszunk, de bagatell hibákból az ellenfél jut előnyhöz, ami lélektanilag minket lenyom, míg az ellenfelet felhozza. A szombati mérkőzés is így volt. Három percig az ellenfél harmadában töltöttük az időt, majd egy kiugratásból, egy kontrából kaptunk egy gólt, majd még egyet. Tegnap ugyanez volt. Negyven percig 1-1, majd egy dupla előnyből 3-1 és elment a meccs. Egyrészt a munkához gratulálok a srácoknak, hiszen sokat és keményen dolgoztak, de sajnos a rutin le tudta győzni ezt a fiatalos lendületet.”

Erste Liga, 1650 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Deák.
Onodi: 93,8% (Ruczuj)
K
Gyenes: 81,2% (Kornakker)
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
1
Imre, Vehmanen, Szita, Antilla, Kiss Zs.
Brnák, Salló, Rusnák, Fabus, Rokaly Sz.
2
Reiter, Takács, Vizi, Hamvai, Mazzag
Györfy, Farkas, Fodor, Molnár, Rokaly N.
3
Szaller, Láday, Péter A., Kiss P., Schoenmakers
Bors, Orbán, Sándor Z., Antal N., Moldován
4
Antal A., Szabó B., Prácser, Erdei, Péter B.
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:12 SCC Fabus Rusnák Valchar
2-0 06:51 SCC Antal Zs. Belov
2-1 18:12 FHA Szita Mazzag
3-1 21:34 SCC Rokaly Sz. Fabus Rusnák
3-2 32:47 FHA Szita Imre Kiss Zs.
4-2 36:50 SCC PP Antal Zs. Taratuhin
5-2 41:14 SCC Rokaly Sz. Rusnák Brnák
6-2 47:29 SCC Valchar Taratuhin Antal Zs.
32 Kapura lövések száma 32
6 Kiállításpercek 6

Az SC Csíkszereda–Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum