A Csíkszereda véget vetne a Fradi győzelmi szériájának

   

Idén első alkalommal találkozik egymással a két csapat, mindketten kirobbanó formát mutatnak az utóbbi időben, Pjotr Szcsasztlivijnek emlékezetes búcsúmeccse lesz.

A vendégek négymeccses győzelmi szériában vannak, minek következtében visszatértek a dobogóra, és mindössze négy pont választja el őket az egy meccsel többet játszott MAC Budapesttől. Persze nem árt, ha közben maguk mögé is néznek, hiszen az UTE is mindössze két pontra van tőlük. A mostani négymeccses szériában nem lebecsülendő skalpokat gyűjtöttek be, idegenben győzték le a mindenkire veszélyes Fehérvárt, majd hazai pályán diadalmaskodtak a MAC, az UTE és a Brassó felett.

A Csíkszereda a rajtnál kissé beragadt, ám mindez már a múlté, 12 meccsen szerzett 18 pontjukkal relatív biztonságban vannak az alsóháztól, miközben a negyedik helyen álló UTE sincs behozhatatlan távolságra. Mindezt úgy, hogy az elmúlt hétvégén a ligában elképzelhető legnehezebb túrán estek túl, melynek során előbb üres kapus góllal kaptak ki a MAC-tól, legyőzték az UTE-t, végül teljesen elcsigázottan szenvedtek vereséget a DVTK otthonában. Az összesen megszerezhető pontoknak ugyan csak a felét sikerült begyűjteniük, de hazai pályán különösen veszélyesek, ott meccsenként átlagban két pontot hoznak ellenfeleiken. Utoljára a szeptember 15-i második fordulóban kaptak ki a Fehérvári Titánoktól.

A meccs külön érdekessége, hogy a sorsolás szeszélye folytán a két csapat idén még nem találkozott egymással. A vendégek számára kifejezetten rossznak mondható ez az időzítés, hiszen a Csíkszereda kimondottan jó formában van, a mezőny sztárja, Pjotr Szcsasztlivij pedig ezen a meccsen búcsúzik a csapattól, mielőtt visszatérne a KHL-be, időközben ugyanis a Slovan Bratislava lecsapott rá és leigazolta.

Hozó Levente (másodedző, Sportklub Csíkszereda): ”Mindig a soron következő mérkőzés a legfontosabb, így egyelőre csak a Ferencvárosra koncentrálunk. Egy nagyon kellemetlen játékstílusú csapatról beszélünk, akikkel biztosan nagyon nehéz dolgunk lesz. Mindent félretéve elsődleges célunk a győzelem, saját közönségünk előtt. Fontos lesz továbbra is a fegyelmezett játék és sokkal jobban oda kell figyeljünk a védekezésre. A legutóbbi meccseken nagyon sok gólt kaptunk. A héten a védekezésre fektettük leginkább a hangsúlyt.”

Szakács Ferenc (másodedző, Ferencváros): ”Nagyon jó sorozatot tudhatunk magunk mögött, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy nehéz erdélyi túránk lesz, hiszen a Csíkszereda és a Brassó is egyre jobb formában van. Pénteki ellenfelünk kemény mérkőzéseket játszik mindenkivel, mi sem számíthatunk másra. 13 nap alatt 7 mérkőzést játszottunk, erre jön még az utazás, ezt azért már a játékosok is megérzik. Ennek ellenére három pontért megyünk, reméljük, minél több lesz belőle. Jó hír, hogy két sérültünk, Könczei Áron és Kovács Viktor is felépülőben vannak, mindent meg fogunk tenni, hogy nagyon jó eredményt érjünk el.

HSCFTC

Fotó: SC Csíkszereda

SC Csíkszereda–FTC 3-1

   

Pjotr Szcsasztlivij győztes gólnál adott assziszttal búcsúzott a Sportklubtól. Megszakadt a ferencvárosiak 4 meccsen át tartó diadalsorozata.

A jó formában lévő csapatok találkozóján az első harmadban mindkét kapus 11 védést mutatott be és 1 gólt kapott. A 16. percben Németh Attila vezetéshez juttatta a Ferencvárost, a harmad utolsó percében pedig Fodor Csanád egyenlített. A második játékrészben több mint kétszer annyit lőttek kapura a csíkiak, fölényük gólokban is megtestesült. Előbb Korbuly Gergely kiállítása nyomán emberelőnyben játszhattak a hazaiak, nem éltek az 5 az 4 elleni helyzettel, ám a kiegészülés után 2 másodperccel Pjotr Szcsasztlivij passzából Salló Alpár betalált. A 32. percben kétgólosra nőtt a Sportklub előnye, Antal Zsombor is gólt lőtt Peter Sevelának. A harmadik húsz percben már Pleszkán József állt az FTC kapujában, 14 lövéssel nézett szembe, mindegyiket védte. Mindeközben viszont nem voltak eredményesek a zöld-fehérek csatárai, így az SC Csíkszereda 3-1-re győzött. A csíkiak szombaton a Fehérvári Titánokat fogadják, míg az FTC a Brassóhoz utazik.

Ez az egyik legnehezebb helyszín

   

A Csíkszereda győzelmének a kulcsa a jó védekezés volt, bár a Ferencvárosnak is megvoltak a lehetőségei. Edzői értékelések Szcsasztlivij búcsúmeccse után.

Leo Gudas, vezetőedző. Csíkszeredai Sportklub: ”A védekezésünk nagyon jól összeállt, nem adtunk az ellenfélnek sok gólszerzési lehetőséget, ellenben nekünk több is volt. Összességében úgy érzem, hogy nagyon jól játszottunk, ez kifejezetten igaz a harmadik harmadra, amikor nem volt gólszerzési lehetősége a Ferencvárosnak. Hasonló módon kell felvegyük a harcot a soron következő meccsen is.”

Kjell Lindqvist, vezetőedző, Ferencvárosi TC: “Nagyon kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk, amelyen a hazai csapatnak több szerencséje volt. Megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a meccset. Egygólos előnyünknél közel voltunk a második gólhoz, majd 2–1 után is volt két hatalmas lehetőségünk. Nem lehet azt mondani, hogy Csíkszereda tízszer jobb volt nálunk, apróságok döntöttek. Ez az egyik legnehezebb helyszín ahol játszani kell, nagy a nyomás játékosokon is a telt ház miatt.”

Erste Liga, 1650 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Crisan, Fehér.
Onodi: 96,4% (Ruczuj)
K
Sevela: 88,5% (Pleszkán: 100%)
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
1
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Tendler
Brnák, Salló, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
2
Owen, Jászai, Németh, Bödök, Virág
Györfy, Farkas T., Fodor, Molnár, Rokaly N.
3
Jaborník, Korbuly, Shupe, Rafaj, Szappanos
Bors, Orbán, Sándor, Moldován, Casaneanu
4
Lengyel, Lakatos, Inglis, Roczanov, Farkas L. S.
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:40 FTC Németh Virág
1-1 19:38 SCC Fodor Rokaly N.
2-1 24:20 SCC Salló Szcsasztlivij Brnák
3-1 31:20 SCC Antal Zs. Valchar Papp
40 Kapura lövések száma 28
2 Kiállításpercek 6

A Csíkszereda–FTC góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum