Turcotte góllal tért vissza

, HSz    

A Magyar Kupa szerdai fordulójában az esélyesek győztek ugyan, de nem a várt magabiztossággal. Hugo Turcotte-on kívül Martin Frolik is visszatért Magyarországra.

DVTK Jegesmedvék?DAB 4-3 h.

A Dunaújváros csapatában végre bemutatkozhatott Hugo Turcotte, aki a HK Beograd színeiben éppen az Acélbikák ellen búcsúzott – góllal és gólpasszal – a magyarországi versenysorozatoktól.

A mérkőzést nagy lendülettel kezdték a Jegesmedvék, látszott, hogy gyorsan el akarják dönteni a pontok sorsát. Ennek megfelelően már 15 másodperc elteltével süvített az első lövés Duschek kapuja felé, de végül elkerülte azt. Az 5. percben a vendégek kettős előnybe kerültek, hiába. A szimpla fór/hátrány legnagyobb helyzetét a Vas hagyta ki, aki egyedül állt a kapussal szemben, be akarta őt “bőrözni”, de Duschek gyorsabban zárta össze a lábát. Egyenlő létszámban kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, a vendégek igen bátran támadtak, nem ijedtek meg a miskolciak utóbbi időben tapasztalt bombaformájától. Ezt Duschek is megtapasztalhatta, hiszen több nagy védéssel óvta meg makulátlan mérlegét. A 13. percben jött el az első miskolci előny ideje, de ez igazán veszélyes helyzet nélkül telt el. A 16. percben, emberelőnyben megszerezték a vezetést a vendégek: Turcotte az alapvonalon cselezte be magát a kapu előterébe, majd közelről kilőtte a hosszú sarkot, így a kanadai csatár első mérkőzésén rögtön góllal mutatkozott be új csapatában (0-1). Az utolsó két és fél percet Szkripec 2+2-es büntetése miatt emberelőnyben játszhatták a Jegesmedvék, ám az állás nem változott.

A második harmad másfél percnyi hazai előnnyel kezdődött tehát, amelyből öt másodperc volt hátra, amikor jött az egyenlítő gól Magosi jóvoltából, aki a kapu előtt piszkált bele egy lövésbe (1-1). Azonnal kezdődött egy újabb miskolci fór, ami kimaradt, ám 10 másodperccel később Vas közvetlen közelről emelte a pakkot a sarokba (2-1). Sorozatban kapták a kiállításokat a vendégek, az 25. percben egyszerre két játékosuk is kiülhetett a büntetőpadra. Kemény két percük volt ekkor az Acélbikáknak, de Duschek remek védéseinek is köszönhetően kihúzták azt. Teljes létszámban azonban már hibáztak az újvárosiak: fél perc múlva egy kipattanót Kulmala lőtt az üres kapuba (3-1). Jason Morgan időt kért, és 30 másodperc alatt igyekezett rendet tenni játékosainak fejében. A gyorsan bekapott gólok megfogták a DAB-ot, az első harmadban jól működő játékukba sok hiba csúszott, így nem is tudtak igazán veszélyesek lenni a miskolci kapura. A 34. percben két miskolci tette át székhelyét 120 másodpercre a büntipadra, és a vendégek éltek is a lehetőséggel. Izacky kerülte meg a kaput, Adorján nem ért át, így a csatár könnyedén pöckölte a korongot a hálóba (3-2). A harmad miskolci fórral, de további gól nélkül zárult.

MK_MIS-DAB_DSC_7339

Fotó: DVTK.eu

A harmadik játékrész első 41 másodperce a miskolciak 5 a 4 elleni játékával indult, de eredmény nélkül zárult. Nyomott a Miskolc, a 44. percben némi kapu előtti kavarodás után Pavuk emelt közelről kapura, de Duschek óriási bravúrral védett. A 46. percben ? emberhátrányban ? Galanisz mehetett el szólóban, de Duschek ismét hárított. Továbbra is a Jegesmedvék támadtak többet, de a Dab-kontrákban benne volt a veszély. Sőt! Az 53. percben egy gyors ellentámadás végén Borbás lövése óriási csattanás után a kapuvasról vágódott a hálóba (3-3). Egy újabb elpazarolt hazai emberelőny után, a meccs utolsó perceiben próbálták dűlőre vinni a csapatok a meccset, hiába. A hosszabbítás első percében Turcotte léphetett ki egyedül, de szólója végén fölé lőtt. A 62. percben dőlt el a meccs, Pavuk lőtte be közelről a győztes gólt (4-3).

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Ez a mérkőzés pont olyan kemény volt, mint amilyenre számítottunk. A DAB az utóbbi időben egyre jobb lett, ráadásul ők pihentebbek voltak, mint mi. Nagyon sok helyzetünk volt, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, de nem tettük, aminek az egyik oka az ellenfél kapusának remek teljesítménye volt. De nagyon szeretem a csapatomban azt a hozzállást, hogy mindent megtesznek a góllövésért, nem állnak le, még akkor sem, ha esetleg akadozik a játék. Boldog vagyok, hogy folytattuk a győzelmi sorozatunkat.”

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): ”Jó mérkőzést játszottunk a bajnokkal. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen 3-1-ről is vissza tudtunk jönni, ehhez kellett egy fantasztikus kapusteljesítmény is Duschektől, aki különösen az emberhátrányokban tartotta a csapatot. Nagyot küzdöttünk, de túl sok fölösleges kiállítást szedtünk össze, ezen mindenképpen változtatnunk kell. A kupában is minden pontnak jelentősége van, és örülök, hogy egyet el tudtunk vinni Miskolcról.”

Vasas HC?UTE 1-4

Reagált az UTE a csapat meddő támadójátékára, és betöltötte utolsó légióshelyét. Az új jövevény nem más, mint az előző idényt Újpesten töltő, és akkor a házi pontkirályi címet is elhódító Martin Frolik. A cseh csatár ismét a jól megszokott 67-es mezszámot kapta, és nem sokat foglalkozott a beilleszkedéssel. A Vasas juniorjai ellen a 6. percben máris gólpasszal járult hozzá Anze Ropret vezető góljához. A 13. percben Caladi is betalált, a kétgólos előny és a 13-5-ös kapuralövési arány azt sejttette, hogy a nagy kérdések eldőltek. Így érezhette ezt a lilák szakvezetése is, hiszen Ales Sila helyett a 17 éves Márkus Levente folytatta a kapuban. A második harmad 6.percében az ugyancsak fiatal, 18 éves Szalma Zsolt révén született meg a harmadik újpesti gól, ezt nem is követte több ebben a periódusban. A záró 20 perc gyors Vasas-góllal kezdődött, Csiki Attila vette el fiatal kapuskollégája shutoutját. A végeredményt a lilák fiatal sora állította be, Pápa Márton átadásából Pichler-Balássy Ádám volt eredményes. Az UTE 4-1-re nyert, ezzel továbbra is az élen álló csoport tagja maradt.

KMH Budapest?MAC Budapest 2-6

Házi rangadóra került sor a Tüskecsarnokban. A KMH Budapest a MAC Budapestet látta vendégül. Majoros Gergely csapata meglehetősen foghíjas volt, nem játszott Bálizs, Jokila, Kovács Bronson, Pozsgai és Keresztury sem. A másik oldalon a két nemrég érkezett miskolci, Szopos és Karda sem volt a keretben. Meglepően jól tartotta magát a KMH, mi több, a mérkőzés első gólját is a szlovák harmadosztályban játszó csapat érte el, a Debrecenből érkezett Vincze Péter Tamás révén. Brance Orban hamar kiegyeníltett, ám Majoross Barnabás vezető góljára hasonlóan hamar érkezett a KMH válasza a rutinos Petres Tivadar találatával. 2-2-vel mentek szünetre a csapatok, és a játék kiegyenlítettségét az is mutatta, hogy nemcsak az eredmény volt döntetlen, de a kapura lövésekben is csak 11-10-re nyerte ezt a 20 percet a MAC. Aligha lehetett elégedett az Erste ligás csapat vezetése a látottakkal, mert szünet után ritmust váltott a MAC. Nyomasztó fölényt harcolt ki, ám Hajek jóltartotta a csapatot, mindössze egyszer, Dansereau 28. percben mutatott megmozdulásánál kapitulált. A harmadik harmadban is folytatódott a MAC fölénye, és ez immár a gólokban is megmutatkozott. Dansereau, Brown majd ismét Dansereau volt eredményes, így végül 6-2-re nyert a MAC.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum