DVTK Jegesmedvék?Corona Brassó 3-0

   

A Jegesmedvék érvényesítve a papírformát legyőzték Erste ligás ellenfelüket, és bejutottak a Kontinentális Kupa harmadik körébe.

A vasárnap esti párosítás a felületes megfigyelők számára egyszerű Erste Liga-mérkőzésnek is tűnhetett volna, ám a két csapat szerencsés sorsolásának köszönhetően ez lett a Kontinentális Kupa C csoportjának döntője, azaz a tét jóval nagyobb volt három pontnál. A két csapat simán jutott túl spanyol és szerb ellenfelén az első két napon, igaz, a Brassó vezéráldozatot hozott Mihály Árpád elvesztésével.

A mérkőzés szinte rögtön, alig egy perc elteltével miskolci emberelőnnyel indult, amelyet ha nehezen is, de kivédekeztek a házigazdák. Ezt követően a Brassó lépett fel támadólag, be is szorította ellenfelét, pár perc múlva mégis a Jegesmedvék szerezték meg a vezetést. A 6. percben egy lövés Polcról a támadóharmad közepén egyedül álló Rantanenhez pattant, aki óriási gólt lőtt (1-0). A találat után ismét a Brassó kerekedett fölül, de fölénye meddőnek bizonyult. A 11. percben második emberelőnyüket gólra váltották a miskolciak: ismét kijött egy korong Polcról, Miskolczi vágta a hálóba (2-0). A játék képe kicsit kontrasztos volt: hiába töltött több időt ellenfele harmadában a Brassó, a miskolci támadások veszélyesebbek voltak.

A második harmad elején a DVTK Jegesmedvék felpörgették a tempót, többször is próbára téve Polcot, láthatóan gyorsan szerették volna eldönteni a meccs sorsát. A Brassó csak ritkán jutott el Andorján kapujáig, így esélye sem nagyon volt, hogy faragjon a hátrányából. A 29. percben megkapták első emberelőnyüket a hazaiak, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani. Ezt követően a kék-sárgák felvették a miskolciak tempóját, így kiegyenlített, hullámzó játék folyt a jégen, mindkét oldalon helyzetekkel, de a kapusok jól tették a dolgukat.

A harmadik játékrész elejét érthető módon megnyomta a Corona, lőttek becsülettel, többször is nagy kavarodás alakult ki Adorján kapuja előtt, ám a hálóba vezető utat csak nem találták meg. A legmelegebb pillanatokat a 47. perctől élték át a Jegesmedvék, amikor a vendéglátók emberelőnyben játszhattak, több nagy lehetőségük volt, de az üres kaput is elhibázták.

Az 50. percben kettős fórba kerültek a miskolciak, ezt még nem, de a sima előnyt már gólra váltották Sakaris közeli lövése révén, eldöntve a meccset (3-0). A hátralévő időben a Brassó a becsületgólért küzdött, sikertelenül. Az 56. percben a Jegesmedvék azt is megengedhették maguknak, hogy késleltetett kiállításban közel egy percig a saját harmadukban passzolgassanak, ezzel is pörgetve az órát.

A Jegesmedvék hibátlan teljesítménnyel, három győzelemmel zárták a brassói hétvégét, így történetük során először bejutottak a Kontinentális Kupa harmadik körébe.

DVTK Jegesmedvék?ASC Corona Brassó 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Brassói Jégcsarnok, 800 néző
V: Kaczmarek, Trilar, Bandi, Siko?Gól: Rantanen, Miskolczi, Sakaris
Kiállítás: 8 perc, illetve 14 perc ?DVTK Jegesmedvék: Kiss ? Gőz, Rusk, Rantanen, Pavuk, Berta, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Adorján (k). Edző: Mikael Tisell.
ASC Corona Brassó: Polc ? Sirokovs, Filip, Walls, Macmillan, Gliga, Stoflet, Nagy I., Zabludovszkij, Wilgosh, Bíró, Bors, Molnár, Jemeljanyenko, Zsók, Péter, Nagy Cs., Mihály E., Saluga, Tranca, Tőke (k). Edző: Martin Lacroix.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum