Az UTE visszavághat a kupavereségért

   

Az örökrangadóval zárul hétfő este az Erste Liga hétvégi programja.

Az Újpest–Ferencváros mérkőzések jelentették hosszú éveken, évtizedeken keresztül a magyar hoki csúcsát. A két klub mérkőzései akkor is extra izgalmat jelentettek, ha valamelyikük éppen gyengélkedett, és erre azért elég sok példa volt. Mindketten erősen megsínylették a rendszerváltás környéki változásokat, viszont mostanra végre összeszedték magukat, és visszakapaszkodtak az élmezőnybe. Ez pedig azt ígéri, hogy a presztízscsata mellett színvonalas mérkőzésre is számíthatunk kettejüktől. A szezon első bajnoki örökrangadója előtt mindketten 15 ponttal, 5 győzelemmel és 3 vereséggel állnak a táblázaton.

Több mint egy hete játszott utoljára bajnoki mérkőzést az Újpest, azóta egy poprádi Visegrád Kupa-vereséggel hangolt a folytatásra. Az UTE négyszer játszott eddig hazai jégen a ligában, és a négy meccsből hármat megnyert. A vereséggel távozók között van a címvédő és jelenleg is éllovas DVTK is, amelyet 3-0-lal küldött haza a lila-fehér alakulat. A szezonban ez volt az egyetlen mérkőzés, amelyen nem kapott gólt a csapat. Az egyetlen vereséget a MAC-tól szenvedte el a Megyeri úton az UTE, akkor rossz felfogásban kezdve fél óra előnyt adott ellenfelének. A nyáron tovább erősödött az UTE, így négy jó sort tud felvonultatni a meccseken, ám egyelőre még lehet hiányérzetük a szurkolóknak, a DVTK elleni mérkőzést kivéve nem igazán jött ki a lépés egyszerre mindenkinek. Ráadásul sok még a bosszantó hiba, ezeket mindenképpen száműzni kellene a játékból. Eddig 21 gólt szerzett a csapat, ez az egész mezőnyben a legkevesebb, van tehát miben javulnia még a játéknak.

A Ferencváros nagyon kedvező sorsolással kezdte a szezont, négy forduló után 100 százalékos teljesítménnyel vezette a mezőnyt. Azóta nehezebb meccsek jöttek, bár a MACés a DVTK ellen bárkinek ki lehet kapnia. Amit viszont mindenképpen sajnálhatnak a zöld-fehérek, az a pénteki dunaújvárosi vereség. Miközben Újpesten senki sem büszkélkedhet pont/meccses eredményességgel, a Fradiban öten is, Hietamaki, Szappanos, Könczei, Jabornik és az éppen Újpestről igazolt Virág Tamás, akinek nagyon jót tett a környezetváltozás. Hét ferencvárosi játékos is legalább annyi pontnál jár már, mint az UTE legjobbja, Benk András. Szokás szerint a Hietamaki, Jabornik védőpáros is ott van a legtermelékenyebbek között, ez pedig nagyon komoly fegyvert jelent a csapat számára. Pleszkán érkezésével két, bármikor bevethető kapusa lett a Ferencvárosnak, akik egyelőre jobb teljesítményt nyújtanak a Sila, Ágoston párosnál.

A két csapat ebben az idényben eddig egyszer találkozott egymással. A szeptember 13-i Magyar Kupa-mérkőzésen végig egymás nyakán lihegtek a felek, váltott vezetéssel jutottak el 3-3-ig, és az utolsó percekig. Végül Rafaj Attila másfél perccel a rendes játékidő letelte előtt szerzett góljával a Ferencváros nyert. Az örökrangadó hagyományai és a két csapat jelenlegi helyezése alapján hétfő este is hasonlóan izgalmas, szoros mérkőzésre van kilátás. Aki nyer, az továbbra is tapad a második helyen álló MAC-ra, amelyik a vesztett pontokat tekintve jelenleg azonosan áll az Újpesttel és a Ferencvárossal is.

UTEFTC

Fotó: Rózsa Zoltán

UTE–FTC 4-3

   

Az újpestiek többek között Justin Cseter 1+2 pontjának köszönhetően megnyerték a szezon első örökrangadóját az Erste Ligában.

A jó iramú mérkőzésen a Fradi már a 27. másodpercben megszerezte a vezetést, Jereme Tendler talált be egy gyors akció végén (0-1). A találkozó első emberelőnye az UTE előtt adódott, amikor Henrich Jaborník gáncsolta Nemes Benjámint, a hátrányt Sevela vezetésével kibekkelte az FTC. A kiegészülés után az újpestiek hajtottak az egyenlítésért. Ez a 9. percben el is jött, amikor Varga Arnold egy remek passz után betalált az előtte álló játékosoktól semmit sem látó Sevela kapujába (1-1). Az hazaiak egyenlítése után folytatódott a nyílt játék, a 14. percben Fliszár Zalán lőtt passzába Virág Tamás ért bele úgy, hogy a korong becsorogjon Ales Sila lábai között (1-2). A következő percekben záporoztak a büntetések, a Fradi 4 a 3 ellen játszhatott közel 1 percig, majd Benk kiugrott, a szólóját Sevela védte, de Könczei akasztotta, ezért egy ideig a legminimálisabb létszám, 3-3 mezőnyjátékos volt a jégen.

A kiváló első harmadot egy hasonlóan jó tempójú második játékrész követte. Az UTE mindent megtett a mihamarabbi egyenlítésért, a 25. percben Anze Ropret kapu mögülről érkező passzát Szalma Zsolt lőtte be Sevela füle mellett (2-2). Nem kellett sokat várni az újabb találatra, 50 másodperc múlva Justin Cseter lőtt passzát Erik Caládi vette át az FTC-kapus orra előtt, majd a hálóőrt kicselezve vezetéshez juttatta a lila-fehéreket (3-2). A harmad közepén Becze és Varga megléptek, utóbbi lövését Sevela védte. A 33. percben egy kihagyott ferencvárosi előny után tovább nőtt a hazaiak előnye: Ropret egy gyönyörű cselt húzott meg a piros vonalnál, ami után betört a támadó harmadba, ahol estében passzolt Benknek, akinek a kipattanója után Cseter betalált (4-2). Három perccel később felzárkózott egy gólra az FTC: Tendler a bal szélen betört az újpesti harmadba, keresztpasszát Vladimir Dubek lőtte be Silának (4-3).

A harmadik húsz perc kiegyenlített, óvatos játékot hozott, a felek odafigyeltek arra, ne kövessenek el buta szabálytalanságot. Az első hibát Shupe követte el az 53. percben, az emberhátrány kivédekezése után az FTC-nek 5 percre maradt az egyenlítésre. Ez nem jött össze, az UTE ügyesen őrizte az eredményt, a végjátékban Lindqvist mester hiába hozta le Sevelát, a zöld-fehérek nem tudtak érdemben felállni 6 az 5 ellen. Az UTE 4-3-ra nyert, így már 18 pontos és feljött az Erste Liga-tabella 3. helyére.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Erste Liga, 950 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Berger, Pálkövi.
Sila: 90,9% (Ágoston)
K
Sevela: 88,6% (Pleszkán)
Huba, Kiss D., Benk, Cseter, Caladi
1
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Tendler, Rafaj
Varga, Hegyi, Szalma, Sikorcin, Ropret
2
Jaborník, Korbuly, Könczei, Shupe, Szappanos
Nagy N., Pokornyi, Nemes, Becze, Sági Martin
3
Lakatos, Tóth, Németh, Fliszár, Virág
Schmál, Pápa, Dósa, Pichler, Turbucz
4
Owen, Jászai, Farkas, Kovács V. L., Bödök
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:27 FTC Tendler Dubek Hietamaki
1-1 08:55 UTE Varga Cseter Caladi
1-2 13:04 FTC Virág Fliszár
2-2 24:55 UTE Szalma Ropret Sikorcin
3-2 25:45 UTE Caladi Cseter
4-2 32:07 UTE Cseter Benk Ropret
4-3 35:12 FTC Dubek Tendler Rafaj
35 Kapura lövések száma 33
8 Kiállításpercek 12

Az UTE–FTC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum