Nyert a Csíkszereda, fogytán a türelem Brassóban

 

A román bajnokságban is szenved a Brassó. Ha hihetünk Cernica szakosztályelnöknek, változások előtt áll a Farkasok kerete.

Emilian Cernica szakosztályelnök ultimátumával a zsákjukban léptek jégre a brassói játékosok a Csíkszereda elleni román bajnoki rangadón, ami ezúttal nem számított bele az Erste Liga eredményébe. Cernica az infobrasov portál szerint azt mondta, “még akkor is, ha nyertünk a Vienna Capitals II. ellen, a második és a harmadik harmad nem volt olyan, mint a meccs első 10 perce. Nem találtuk meg önmagunkat. Nem tudom, mi lehet a magyarázat minderre. Még megvárok két mérkőzést, a MAC elleni szombatit és a hétfői csíkszeredait, ami után keddre találkozót hívunk össze az edzőkkel és a játékosokkal. A véleményem szerint három vagy négy játékosnak kell elhagynia a klubunkat. Nem akartam, hogy ide jussunk, megértem, hogy kevés volt a mérkőzés, megértem  játékosok problémáit, de végül is professzionális játékosokról beszélünk. Igaz az is természetesen, hogy még semmi sincs veszve. Beszélgettem a múltkor az IIHF egyik újságírójával, aki teljesen meglepődött, amikor mondtam, hogy közel 100 mérkőzést játszunk ebben az évben. De még ha rengeteg meccs is van hátra, ez nem kell azt jelentse, hogy passzívak maradunk, és nem érdekel bennünket az a helyzet, amiben a csapat van. A szurkolók sem elégedettek, vannak, akik vehemensebbek, mint amennyire annak kellene lenniük. Türelmeseknek kell lennünk, továbbra is bízom a csapatban, és abban, hogy kilábalunk a nehézségeinkből.”

Hogy a klubelnöki intelmeknek volt-e közük hozzá vagy sem, azt nem tudhatjuk, de a csíkszeredaiak beszámolója szerint a vendégek kezdték veszélyesebben a mérkőzést a teljesen megtelt Vákár Lajos-csarnokban. Nekik volt több és veszélyesebb helyzetük, ám Onodi remekül állta a sarat, ahogy a túloldalon Tőke is a kevesebb, de ugyancsak veszélyes csíki megmozdulás során. A 30. percben a hazaiaknak sikerült megtörniük a gólcsendet, az előnyt aztán a 45. percben az idegesen játszó brassóiak emberelőnye alatt 4 az 5 elleni találattal növelték. A góloktól elbizonytalanodott a Brassó, a Szereda ellenfele fölé nőtt, mégis az újonnan igazolt Wilgosh révén szépített a Brassó az 57. percben. A végén Martin Lacroix meglépte az ilyenkor kötelezőt és lehívta kapusát, de ebből Taratuhin lőtt gólt, beállítva a 3-1-es végeredményt. Mi pedig kíváncsian várjuk a keddi brassói csapatgyűlés fejleményeit.

Leo Gudas, vezetőedző. Csíkszeredai Sportklub: “Nagyon jól szerveztük meg a védekezésünket, és nem adtunk sok esélyt az igazi gólszerzésre az ellenfélnek. Sikerült egy gólon tartanunk őket. Nem volt egy igazán szemet gyönyörködtető meccs. Úgy gondolom, hogy a második gólunk, emberhátrányból, döntőnek bizonyult ezen a meccsen.”

Martin Lacroix, vezetőedző, Brassói Corona: “Végig kiegyenlített meccs volt, amelyet mindkét csapat megnyerhetett volna. A hazai csapatnak sikerült megszerezni a vezetést, majd egy buta hibából kaptunk még egyet. Ez nagyon érzékenyen érintett minket. Innen sikerült felállnunk, majd az üres kapus góllal eldőlt a meccs. Úgy gondolom, hogy a nézők egy nagyon jó meccset láthattak, gyors volt a játék, kevés kiállítással és volt benne fizikai hoki is ahogy kell, továbbá kapusok is remekül védtek.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum