A Fradi ellen mászhat ki a gödörből a DAB

   

A dunaújvárosiaknak a harmadik helyezett ellen ehhez a játék minden elemében javulniuk kell, különösen a meccs második felében.

Az Acélbikák biztatóan kezdték a szezont, szimpatikus játék, minimális különbségű vereségek voltak jellemzők a csapatra az olyan élcsapatok ellen, mint az UTE vagy a MAC. Azután utóbbit le is győzték a Tüskében. Negyedszerre a Ferencvároshoz utaztak, akik ellen két harmadon keresztül domináltak, majd egy szerencsétlen gól után a második harmad végén teljesen szétestek, a Fradi egymás után lőtte a könnyebbnél könnyebb gólokat, és végül 5-1-es vereséget szenvedtek. Nem vagyunk hívei a retrospektív belemagyarázásoknak, de mintha valami itt megtört volna a csapatban. A Vienna Capitals II. elleni meccset még megnyerték 7-2-re, ami nem lebecsülendő eredmény, de azóta képtelen nyerni az együttes. Előbb a Csíkszeredától kaptak ki oda-vissza, legutóbb a Brassó otthonában szenvedtek vereséget.

A gondok szokás szerint összetettek. Egyrészt a csapat kevés gólt lő. Ha a bécsiek elleni meccset nem számítjuk, az utóbbi négy találkozón mindössze egyetlen gólt volt képes lőni a csapat, ezzel pedig nagyon ritkán lehet meccset nyerni a jégkorongban. Persze a védelem sem túl acélos, különösen a meccsek második felében. A Fradi elleni meccs második 30 percét 5-0-ra bukták el Azariék, a Csíkszereda ellen előbb 0-3, majd 0-4 volt ez a periódus az ő szemszögükből, a Brassó ellen pedig 1-3. Ez összesítve 1:15-ös gólkülönbség. A gyengébb teljesítménynek számos oka lehet, a mentális vagy fizikai fáradtság éppen úgy, mint az új vezetőedző által elképzelt taktika iránti fegyelem lazulása az idő múlásával.

Akármi is az ok, azokat sürgősen orvosolni kellene, hiszen pénteken azt a Ferencvárost fogadják, amely jelenleg harmadik a tabellán, csak a két elsőtől, a MAC-tól és a DVTK-tól kaptak ki. Legutóbb a miskolciak ellen is bizonyították, hogy nem véletlenül tartoznak a tabella élmezőnyéhez, a kéthetes kihagyás után érthetően kissé álmoskás első harmad után a meccs legnagyobb részében egyenlő ellenfelei tudtak lenni a címvédőnek. A csapatban ismét magára talált Szappanos Dávid és Virág Tamás, akik elképesztő formában termelik a pontokat. Utóbbi hat meccsen lőtt négy gólt és adott öt gólpasszt, Szappanos mutatója hét meccsen 5+3. Ők ketten csapatuk legponterősebb magyar játékosai. Érdekesség, hogy az elmúlt két év legjobb pontgyárosa, Jeremy Tendler egyelőre várat a tőle megszokott teljesítménnyel, hét meccsen két gólt lőtt és egy gólpasszt adott.

DAB-FTC_20170131

Fotó: Dunaújvárosi Acélbikák (archív)

A DAB azonban hazai pályán mindig veszélyesebb, a Fradi pedig vendégként valamivel gyengébb, így mindenképpen szoros küzdelemre lehet számítani. Különösen, ha Dunaújvárosban szombat óta megtalálták a hajrábeli gyengébb teljesítmény okát. Ha így lesz, akkor elkezdhetnek kimászni a gödörből.

David Musial (vezetőedző, DAB): ”A Ferencváros egy sokat dolgozó, sokat korcsolyázó csapat. Nagyon fontos lenne lélektanilag a csapatnak, hogy egy jól teljesítő ellenfelet győzzünk le, illetve a hazai szurkolóinkat is szeretnénk szép és eredményes játékkal megörvendeztetni. Remélem, hogy sikerült egy kicsit felrázni a srácokat, mert sokkal több van a csapatban annál, mint amit az elmúlt időben az eredmények tükröznek. Egyértelműen az a célunk, hogy a három pontot itthon tartsuk!”

“Ismerjük a Dunaújvárost, minden mérkőzésen meg kell szenvednünk ellenük, fiatal, hajtós, sokat dolgozó csapatuk van – mondta blogunknak Greg Lindqvist, a Ferencváros vezetőedzője. – Nem vagyunk rossz formában, bár legutóbb kikaptunk a DVTK-tól, de sokáig volt esélyünk jó eredményre ellenük is. A csapat kezd összeállni, szerencsére mindenki egészséges. Joni Tuominen is visszatérhet, aki a DVTK elleni mérkőzést ki kellett hagyja. A bajnokság egyre jobb, mindenki megverhet mindenkit, nincsenek igazi esélyesek, minden egyes pontért meg kell dolgozni. Természetesen a célunk az, hogy három pontot szerezzünk Dunaújvárosban.”

DAB–Ferencváros 4-2

   

A dunaújvárosiak a második harmadban bő 5 perc alatt 3 gólt lőttek, amivel megalapozták sikerüket.

A DAB–FTC mérkőzésen bőven akadt dolga a kapusoknak, a vendégek 49:46-ra nyerték a kapura lövési mutatót. Az első harmadban jól teljesített Duschek Dávid és Pleszkán József, előbbi 12, utóbbi 16 védéssel minden próbálkozást hárított. A második játékrészben kicsit több mint 5 perc alatt 3 gólt lőtt a DAB: Daniel Nageler és Hetényi Péter 5 az 5 elleni játék során volt eredményes, míg Mestyán István passzából Orbán Attila emberhátrányban talált be. A 32. percben Könczei Áron visszahozta az FTC reményeit. A harmadik harmad derekán a hazaiak elcserélték magukat, a zöld-fehérek nem használták ki az emberelőnyt, ám a kiegészülés után 7 másodperccel Fliszár Zalán találatával már csak 1 gól volt a különbség a két csapat között. A végjátékban Greg Lindqvist időt kért, Pleszkánt is lehozta, hiába: Odnoga Mátyás egy üres kapus góllal beállította a 4-2-es végeredményt.

A DAB 3 vereség után nyert újra, míg az FTC sorozatban 2. mérkőzésén szenvedett vereséget.

dabftc-20170131

Fotó: DAB

Az első harmadban vesztettük el a meccset

   

Az FTC edzője szerint a gól nélküli játékrészben bukták el a DAB elleni találkozót.

David Musial (vezetőedző, DAB): ”Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük a meccset. Duschek remek munkát végzett a kapuban, megadta azt az alapot, amire tudtunk építkezni. Nagyon örülök a három pontnak, de sok idő nincs az ünneplésre, szombaton edzés, aztán érkezik az egyik, ha nem a legnehezebb ellenfél a ligában. Szerencsére erősebb csapatok ellen általában jól teljesítünk, remélem, nem lesz másként vasárnap sem!”

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): ”Az első harmadban vesztettük el a meccset, utána a Dunaújváros felszívta magát és már nem tudtunk visszajönni. Fejben buktuk el a mérkőzést.”

Erste Liga, 900 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Tichon, Pálkövi.
Duschek: 95,9% (Koitmaa)
K
Pleszkán: 93,3% (Sevela)
Orbán, Mestyán, Nageler, Izacky, Novotny
1
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Szappanos
Hetényi, Szkripec, Borbás, Nagy, Azari
2
Jaborník, Korbuly, Könczei, Virág, Rafaj
Lencsés, Hruby, Silló, Németh P., Odnoga
3
Owen, Jászai, Németh A., Tendler, Shupe
Erdélyi, Tanka, Léránt, Török
4
Lengyel, Tóth, Farkas, Kovács, Bödök
Musial David, Matejov Vladimir
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:37 DAB Nageler Novotny
2-0 24:46 DAB Silló Hetényi Azari
3-0 28:48 DAB SH Orbán Mestyán Nageler
3-1 31:54 FTC Könczei Szappanos Jászai
3-2 50:31 FTC Fliszár Kovács
4-2 58:49 DAB EN Odnoga Azari Borbás
46 Kapura lövések száma 49
10 Kiállításpercek 6

A DAB–FTC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum