Első hárompontos győzelmére hajt a Capitals II

   

Régi ismerősökkel találkoznak a bécsiek, hiszen a Fehérvári Titánok látogatnak az osztrák fővárosba.

Az Erste Liga pénteki fordulójában a Vienna Capitals II a Fehérvári Titánokat fogadja. Az EBEL-ccsapatok farmjainak összecsapása mindenképpen érdekesnek ígérkezik, különösen mivel a magyar bázisú bajnokságban a fehérváriaké az előny, még ha a differencia messze nem is akkora a két csapat között. Mint ismeretes, az EBEL-ben a bécsiek 100%-os teljesítménnyel vezetik a tabellát, egy találkozóval kevesebbet játszva is öt ponttal állnak a Linz előtt. A fiatalok a tanulóhónapokat töltik az Erste Ligában, fokozatosan erősödnek bele a sorozatba, melyben főként hazai pályán lehetnek veszélyesek. Jól mutatja ezt a tabella is, három hazai meccsükön egy hosszabbításos győzelmet már fel tudnak mutatni, gólarányuk 9-12, míg idegenben eddig a közelében sem jártak a pontszerzésnek, három lőtt és húsz kapott gól erre a bizonyíték.

A fehérváriaknak a legrosszabbkor jött a válogatott szünet, éppen kezdtek volna belejönni. Azok után, hogy a Ferencvárostól 8-1-es, a MAC-tól 4-2-es vereséget szenvedtek, megszerezték első győzelmüket Csíkszeredában. Másnap ugyan kikaptak Brassóban, de egy hét múlva hazai pályán legyőzték az imponálóan erős UTE-t, majd a háromszoros címvédő DVTK-tól is pontot tudtak elvenni. Ezt a jó szériát szakította meg a magyar jégkorong születésnapi köszöntése. Más megközelítésben: volt két hete a szakmai stábnak arra, hogy csiszolja a csiszolni valókat. Fiatal csapatoknál különösen fontos, hogy a meccsdömping mellett maradjon idő az edzésre és a képzésre is. Ugyanez persze igaz a bécsiekre is, pénteken meglátjuk, melyik stáb tudta jobban kihasználni a rendelkezésére álló időt.

Vienna Capitals II–Fehérvári Titánok 5-6

   

A bécsiek többször is vezettek a farmcsapatok rangadóján, ám a magyar csapat 5 perc alatt 3 gólt lőtt, amivel megfordította a mérkőzést.

Mindkét csapat keretébe bekerültek új játékosok, a bécsiek kapujában Maros Botond kezdett, míg a váltótársa a 16 éves Matthias Lichtenecker volt, ezen túl pedig mindösszesen 3 sorral álltak fel az osztrákok. A Titánoknál a szezonban először lépett jégre a nemrég igazolt Gyenes Dávid, valamint Kiss Zsombor és Szaller Márk. Az első harmad 2-2 gólt hozott, Kelin Ainsworth a magyar csapatot juttatta vezetéshez, majd a játékrész felénél Alexander Maxa és Benjamin Nissner góljaival fordítottak a bécsiek, a 18. percben pedig Mazzag egyenlített. A második húsz percben kétszer is előnyben voltak az osztrákok, Patrick Bolterle találatára 5 perc múlva válaszolt Prácser – a 20 éves csatárnak ez volt pályafutása első felnőtt bajnoki gólja –, míg a harmad utolsó percében Nicholas Kuqali belőtte a 4. hazai gólt emberelőnyben.

A 44. percben Richard Schögl kétgólosra növelte a Capitals előnyét emberelőnyben, majd ezután jelentős fordulat következett. Négy perccel később Láday szépített, Maros helyét pedig Lichtenecker vette át a bécsi kapuban. A harmad közepén Kiss Patrik egyenlített, Balogh Bence góljával pedig újra vezettek a Titánok, a 21 éves csatár Prácserhez hasonlóan első felnőtt gólját lőtte. Christian Dolezal a végén lehozta a kapusát, hiába. A Fehérvári Titánok 6-5-re győztek egy fordulatos mérkőzésen, Gyenes Dávid sikerrel mutatkozott be új csapatában.

Erste Liga, 150 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Pálkövi, Kis-király.
Maros: 78,9% (Lichtenecker: 60,0%)
K
Gyenes: 83,3% (Szeles)
Kuqali, Piff, Szabad, Artner, Maxa F.
1
Imre, Vehmanen, Kiss P., Ainsworth, Kiss Zs.
Kruckovyc, Leitner, Schlögl, Nissner, Schönwetter
2
Reiter, Láday, Antilla, Hamvai, Mazzag
Pelz, Wolf, Bolterle, Karitnig, Maxa A.
3
Szaller, Takács, Vizi, Erdei, Péter A.
4
Szabó B., Antal, Balogh, Prácser
Dolezal Christian, Schweda Peter
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:51 FHA Ainsworth Hamvai Láday
1-1 09:28 VIC Maxa A. Bolterle Karitnig
2-1 12:40 VIC SH Nissner Schlögl Kruckovyc
2-2 17:15 FHA Mazzag Antilla
3-2 25:18 VIC Bolterle Piff
3-3 30:18 FHA Prácser Antal Balogh
4-3 39:14 VIC PP Kuqali Schlögl Schönwetter
5-3 43:57 VIC PP Schlögl Schönwetter Kuqali
5-4 47:38 FHA Láday Kiss P. Reiter
5-5 51:29 FHA Kiss P. Reiter Kiss Zs.
5-6 52:26 FHA Balogh Vizi
30 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 10

A Vienna Capitals–Fehérvári Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum