MAC Budapest?HK Nitra 2-3

   

Bálizs Bence vezette az első Visegrád Kupa-pontszerzés felé csapatát, de 22 másodperccel a vége előtt megnyerte a meccset a szlovák élcsapat.

A nyitraiak a legjobbak voltak a szlovák csapatok között a csoportmeccsek során, mind a nyolc pontot megszerezték. A MAC a legutolsó a magyarok között, egy pontot sem sikerült megkaparintaniuk a négy mérkőzésen, amit az extraligásokkal játszottak. Mindez mit sem számított a kieséses körben ? gondoltuk, tévesen. Az első harmadban erődemonstrációt tartott a szlovák élvonal ezüstérmese. Bálizs Bence fantasztikus formájának köszönhető, hogy nem dőlt el a meccs már az első tíz percben. A MAC kapusa bravúrt bravúr hátán mutatott be, így mind a 21 vendégpróbálkozás elhalt. Magyar helyzet is akadt a túloldalon, de sokkal kevesebb.

A szünet után egy gyenge MAC-előnnyel folytatódott a mérkőzés, majd nagy fordulat következett be, magára talált a hazai együttes. Egyre jobb és szebb akciókat vezettek Nagyék, és többször is közel álltak a vezetés megszerzéséhez. Ebben a harmadban már rászolgált a gólra a hazai gárda, amelyet végül emberelőnyben meg is szerzett. Brown okos kapu előtti átadásából Somogyi Balázs talált a kapuba, a 29. percben vezetett a MAC. Nem tudott egyből reagálni a kialakult helyzetre a HK Nitra, sőt ebben a harmadban egyértelműen a magyar klub játszott fölényben. Az más kérdés, hogy két teljesen felesleges kiállítás miatt kettős előnybe kerültek a vendégek, amit a meccs legjobb mezőnyjátékosa, a kanadai Anthony Luciani gólra váltott. 1-1 a 36. percben.

Sőt a harmadik periódus elején nagyon gyorsan a vezetést is átvette a Nyitra. Egy jó ismerősünk, a két szezonnal ezelőtt a Fehérvár AV19 EBEL-csapatában is megforduló Judd Blackwater küzdött ki magának nagyon munkával jó lövőhelyzetet, és Bálizs ezt a közeli bombát nem foghatta meg. 1-2. Ez az akció is megmutatta, hogy ezen a mérkőzésen a MAC jó néhány játékosa ? korántsem csak a magyarok közül ? komfortzónáján túli volt a tempó és színvonal. Ennek ellenére Majoross Gergely csapata ezen az estén minden dicséretet megérdemelt, nagyon nagyot küzdött. Nem adta fel a MAC, kapart a jobb rivális után és igyekezett egyenlíteni. Az élet és az ellenfél butasága besegített, emberhátrányból egy perc alatt emberelőnybe került a MAC, majd kettős fórba, és ezt nagyon ügyesen használta ki, Nagy Gergő lőtte át a korongot közelről a tehetetlen Foltán kapus lábai között. Ekkor már nem egészen két perc volt hátra 2-2. Maradt még egy kis emberelőny, de a hátralévő időben mindkét csapat igyekezett eljutni biztonsággal a 2-2-es végeredményig. Ez egy felszabadítás híján sikerült is, ám a tervet egy komoly egyéni hiba keresztbe verte, nem sikerült kijuttatni a korongot a harmadból, a kékről a korábbi Csíkszereda-játékos, Peter Ordzovensky által visszalőtt korong pedig szabadon találta Lucianit a kapu előtt. A kanadai csatár nagyon jól ért bele, a korong Bálizs mamutja mellett a kapuban landolt. 3-2-re nyert a HK Nitra ezzel az 59:38-nál szerzett találattal.

A visszavágó akkor is nehéz ügy lett volna, ha 2-2-vel utazhat Nyitrára a MAC, így még erősebben kell majd kapaszkodni. De a lényeg az volt ezen a mérkőzésen, hogy a kék-sárgák fel tudtak nőni a feladathoz, egy nagyon erős szlovák élcsapat ellen maximálisan helytálltak.

A beharagozónk címében feltett kérdésre a válasz tehát egy határozott igen volt, de mindez a végén nem ért pontszerzést.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum