Steve Michalek is csatlakozott Vay Ádámhoz

 

A Minnesota Wild szerda este tovább szűkítette keretét. Niklas Svedberg is úton van az AHL-es farmcsapat felé.

Az előzetesen általunk is felvázolt forgatókönyv valósul meg az edzőtáborát a héten elkezdő Iowa Wildnál. A Minnesota kedd este 4-1-re kikapott a Dallas Starstól, a kapuban Alex Stalock kezdett. Steve Michalek már aznap lekerült a farmcsapatba, másnap a szakvezetés 37-ről 26 főre csökkentette a keretet, kapusposzton is eldőlt a verseny, Devan Dubnyk mögött Stalock lesz az NHL-es csapat második számú portása. Ez azt is jelenti, hogy a KHL-ből nyáron érkezett Svedberget szintén leküldték a farmcsapathoz, Vay Ádám mellé. A szabályok szerint ahhoz, hogy ezt megtegyék, előzetesen 24 órás átadólistára kellett őt tenni. Ennyi ideje van a többi NHL-es csapatnak, hogy bejelentkezzen érte. Ha egy csapat jelentkezik, viheti is, ha több, akkor az kapja meg pt az érvényben lévő szerződésével együtt, amely alacsonyabb pontszámot ért el az előző szezonban.

Tavaly Stalock esett át ezen a procedúrán, ő nem kellett más csapatnak, Svedberg esetében is ebben reménykedik a szakvezetés. Chuck Fletcher általános igazgató a következőképpen értékelte a kapushelyzetet: ?Minden kapusunknak nagyon jól sikerült az edzőtábor, úgy gondolom, ezen a poszton a teljes előszezon alatt nagyon erősek voltunk. Svedberg is kitűnően játszott azokon a meccseken, amelyeken lehetőséget kapott, akár csak Alex. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azonban azt is tudjuk, hogy gyakran előfordul, egy szezon során kettőnél több kapusra van szükségünk. Idén jelentős elvárásokkal kezdünk, ez a döntés a pillanatnyi állapotot tükrözi, most Stalocknak van helye a csapatban. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, továbbra is keményen kell teljesítenie. Biztos vagyok abban, hogy Svedberg nyomni fogja őt, nagyon jó lesz az Iowában, és bármikor készen fog állni arra, hogy bevethessük, ha szükségünk lenne rá.?

Mindez tehát azt is jelenti, hogy ha csütörtökön egy klub sem jelentkezik be Svedbergért, akkor ő lesz az Iowa Wild első számú kapusa, Vay pedig Michalekkel és Christian Frey-jal versenyezhet a második pozícióért. Michaleknek másfél szezon előnye van, reálisan az lehet az elvárás a magyar kapussal szemben, hogy belenőjön az ECHL-be, és ott mutasson kiemelkedőt. Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint ott folytatni, ahol az elmúlt szezonban abbahagyta, amikor az év második felében már remekül ment neki. Mint azt számtalanszor említettük, a kapusoknak különösen nehéz alkalmazkodni a kisebb pályához, amely jóval nagyobb forgalmat eredményez a kapu előtti legveszélyesebb zónában. Természetesen az NHL-ben sosem zárható ki, hogy bármikor jön a nagy lehetőség, Vaynak is mindig készen kell állnia arra, hogy magasabb szinten is bizonyítson.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum