Cseh kapussal erősít a DAB

 

Jindrich Pacl a Kontinentális Kupa-győztes Nottingham Panthers csapatától érkezik, tagja volt az U18-as cseh válogatottnak is. Roman Blahijtól viszont megvált a klub.

Az Acélkbikák négy meccs alatt három pontot szerezve a hetedik helyen állnak az Erste Ligában. 15 gólt kaptak és 8-at lőttek, az eddigi találkozókon mindannyiszor Duschek Dávid védett, aki 92,6%-os teljesítményével negyedik a kapusok között. A problémát az jelenti, hogy meccsenként 3,3 gólt kap, ami természetesen nem kizárólag az ő felelőssége, a csapat védekezése helyenként széteső, amit jól mutatott a Ferencváros elleni mérkőzés utolsó harmada is.

A szakvezetés mindenesetre úgy ítélte meg, hogy e poszton erősítésre van szükség, hiszen egy teljes szezont amúgy sem lehet rábízni egyetlen kapusra. A klub idén a cseh vonallal próbálkozik, a vezetőedző David Musial mellett kapusedző is érkezett az országból, Rostislav Kosarek rendszeresen mond véleményt az újvárosi kapusok teljesítményéről, Székely Csaba kapusedzővel közösen elemzik a játékosok teljesítményét. Az edző nemrégiben Floridában járt, ahol Tomas Vokounnal segítették Roberto Luongo felkészülését.

kosarek

kosarek2
Fotó: DAB Facebook-oldala

Ilyen előzmények után nem meglepő, hogy az új kapus is Csehországból érkezik. Jindrich Pacl 22 éves, junior éveiig tagja volt a cseh válogatottnak, két évvel ezelőtt azonban nem sikerült eggyel feljebb lépnie, Patrik Nechvatal és Tomas Fucik mögött nem tudta beverekednie magát az EBEL-es keretbe. Az EBYSL után így a Nottingham Panthershez igazolt, ahol a bajnokság mellett a Kontinentális Kupában is szóhoz jutott. A harmadik fordulóban, a dániai Odensében a hazaiak mellett olyan csapatok ellen állt helyt, mint a francia Angers vagy az ukrán HC Donbassz. A Nottingham bejutott a döntőbe, amelyet első brit csapatként meg is nyert, igaz, ekkor már a finn/svéd kettős állampolgár Miika Wiikman védett. Ha rendben lesznek a papírjai, akkor a kapus már a Vienna Capitals II elleni vasárnapi mérkőzésen bemutatkozhat a szurkolóknak.

pacl

A csapathoz tartozó hír, hogy Roman Blahij nem felelt meg a próbajátékon, így vele nem kötöttek szerződést.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk