Klasszis orosz bekket szerződtetett a Sportklub

   

Vjacseszlav Belov nem kevesebb, mint 404 KHL-meccs rutinjával érkezik Csíkba, igaz, a legutóbbi szezonja nem volt impresszív.

A 34 éves védő Permben született, de az igazi orosz nagycsapatok közé tartozó Avangard Omszkban lett felnőtt játékos. Egy ideig a harmad-, a másod- és az első vonal között ingázott, meglehetősen későn, 24-25 éves korában lett stabil játékos a legjobbak között. Az első egyértelműen jó szezonja az utolsó orosz Szuperliga-idény volt, 2007/08-ban a Szpartak Moszkvában több mint hatvan meccsen lépett jégre, és 26 pontot is gyűjtött. A következő évtől  megbízható KHL-hokissá vált. Előbb megint csak az Omszkban játszhatott két idényt, majd a Szibir, az Atlant, a Traktor és újra a Szibir következett. A novoszibirszkieknél a csapatkapitány-helyettesi A betűt is viselhette. Ezután volt még egy rövidebb köre a Ladánál és a Szpartaknál, majd kikopott az orosz bázisú nemzetközi ligából. Legutóbb a fehérorosz pontvadászatban érdekelt Sahtyor Szoligorszk kötelékében jégkorongozott, de itt mindössze hat meccset kapott, miközben pontot nem szerzett.

Ami egészen biztos, az az, hogy kiemelkedő képességű és tapasztalatú játékosról van szó, olyanról, akihez hasonlót nem gyakran láthatunk az Erste Liga szintjén. A kérdés annyi lesz, hogy miként tud teljesíteni a Csíkszeredában a hullámvölgye után. Mindenképpen bízunk benne, hogy legjobb formájában érkezik, hiszen ez esetben rengeteget tehetne hozzá bajnokságunk nívójához.

Vjacseszlav Belov a klub tájékoztatása szerint szombaton még nem játszik a DVTK elleni nyitányon, de jövő héten már bevethető lesz.

vjacseszlav-belov

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum