Máris jönnek az újonctornák az NHL-ben

 

Hat helyszínen 27 csapat részvételével rendeznek mini bajnokságokat.

Az NHL-szezon közeledtét jelzi, hogy több helyszínen kezdetét veszi a minden ősszel esedékes Prospects Tournaments, amelyre a csapatok gyakorlatilag minden újoncot meghívnak, legyen európai vagy észak-amerikai. A 3-5 napos események lényege, hogy a fiatalok felkészítő mérkőzéseket játszanak egymással, felmérve a tudásukat és a képességüket. A legjobban teljesítők vagy előreléphetnek, és esélyt kapnak arra, hogy a hamarosan elkezdődő nagycsapat edzőtáborában is megmutassák magukat. A sorsuk itt szokott eldőlni, és az itt mutatott teljesítményük alapján alakul ki, hogy visszatérnek-e Európába, a farmcsapatba, a juniorbajnokságba, vagy esetlegesen akkorát ugranak, hogy maradnak az anyaegyesületnél ? ez azonban ritkán fordul elő.

Idén hat helyszínen 27 csapat részvételével indulnak a küzdelmek, csak az Islanders, a Flyers, a Kings és a Knights újoncai maradnak távol. A legnagyobb tornát hagyományosan a Detroit mellett lévő Traverse Cityben rendezik szeptember 8. és 12. között 8 csapat (Detroit Red Wings, Carolina Hurricanes, Chicago Blackhawks, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Minnesota Wild, New York Rangers, St. Louis Blues) részvételével, ahol összesen 16 találkozót rendeznek. A két négyes csoportban a körmérkőzéseket követően a két első helyezett játszik a tornagyőzelemért, a két második a harmadik, a harmadikok az ötödik, a negyedikek a hetedik helyért. A tavalyi győztes a Carolina lett. Számunkra természetesen ez a torna messze a legfontosabb, hiszen itt Vay Ádám is játszani fog. Ezért erről külön cikkben is szóltunk már.

prospects_logo_2017_png_large

Négy olyan torna lesz, amin négy csapat vesz részt körmérkőzéses rendszerben, hat mérkőzést játszva. Ezekből is kiemelkedik a buffalói Harbor Centerben lévő, amit szeptember 8?11. között tartanak, itt lép fel ugyanis a New Jersey színeiben az idei draft legelső választottja, Nico Hischier. Mellette a hazaiak újoncára, Alexander Nylanderre kell figyelni, akinek már az édesapja és a bátyja is letette a névjegyét az NHL-ben. A Sabres és a Devils mellett a tornán a Boston Bruins és a Pittsburgh Penguins vesz részt.

A Vancouver Canucks, Edmonton Oilers, Calgary Flames, Winnipeg Jets négyes fiataljai maradnak a nyugati parton, a Vancouvertől mintegy 200 kilométerre található Pentinctonban találkoznak. A YoungStars Classic névre keresztelt tornát szeptember 8?11. között rendezik. A nyugati parton még egy torna lesz, mégpedig San Joséban, a Solar4America Ice jegén szeptember 9?12. között. Ezen a rendező Sharks mellett az Anaheim Ducks, Colorado Avalanche, Arizona Coyotes trió fiataljai vesznek részt.

A negyedik négycsapatos tornát elviekben a floridai Esteróban, a Germain Arenában rendezik szeptember 9?12. között, a Florida Panthers, Nashville Predators, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals kvartett részvételével. A szintén körmérkőzéses rendszerű mini bajnokság azért került feltételes módba, mert a számítások szerint az Irma hurrikán éppen ebben az időpontban csap le a városra, ami miatt már NFL-mérkőzést is töröltek, illetve fontolgatják a Rays?Yankees baseballszéria elhalasztását is.

A hatodik és egyben legkisebb felmérőt a torontói Ricoh Coliseumban tartják a Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens, Ottawa Senators hármas részvételével.

2017 Prospect Tournament

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum