Westerlunddal újulhat meg a Szalavat Julajev

 

Hétfőn rajtol a 10., jubileumi KHL-szezon, négyrészes előzetesünket a legkeletibb csoportban, a Csernisov-divízióban indítjuk.

Rövidesen útjára idul a KHL 2017/18-as idénye. Az elmúlt évhez képest két csapattal kisebb a mezőny, idén már nem láthatjuk a VHL-be visszasorolt Metallurg Novokuznyecket és az EBEL-be visszatért Medvescak Zagrebet. A liga tízéves történetében először fordul elő, hogy nem csatlakozik új klub.

Csernisov-divízió:

Admiral (15.):

A távol-keleti csapat keretében nem történt jelentős változás, kulcsjátékosaikat megtartották, szinte csak perememberek távoztak, a légiósokat érintően sem módosítottak. A szlovén Robert Sabolic remekül debütált a a vlagyivosztokiaknál, 58 alapszakaszmeccsen szerzett 19+25 pontjával házi gól-, assziszt- és pontkirály lett, így nem is volt kérdéses, hogy szerződést hosszabbítanak vele. Akárcsak Alekszandr Andrijevszkij vezetőedzővel, aki harmadik szezonjára készülhet az Admirallal, és eddig mindkétszer rájátszásba vezette a csapatot.

Amur (22.):

A másik távol-keleti klubbal ellentétben Habarovszkban jelentős játékosmozgás zajlott. Két legponterősebb játékosuk közül a cseh Tomás Zohornával nem hosszabbítottak, míg Teemu Ramstedt a Slovanhoz igazolt. A helyükre két cseh jégkorongozó érkezett, Michal Jordán az Ak Barszból, Marek Kvapil a Brnótól jött az Amurhoz. A kapuban megtartották a liga egyik legjobb kapusát, a finn Juha Metsolát. Andrej Martyemjanov szezon közben vette át a csapatot, most bizonyíthatja, hogy teljes értékű vezetőedzőként is érdemes-e számítani rá.

Avangard (7.):

Az omszkiak az előző évhez hasonlóan ismét edzőt váltanak a főcsoport-elődöntőzés után. 2016 nyarán Jevgenyij Kornouhov helyét Fjodor Kanarejkin vette át, most utóbbi nem maradhatott, helyette a Szibir fehérorosz trénere, Andrej Szkabelka irányítja a csapatot. A klub svéd sort épített a nyáron 3 csatárral és 2 hátvéddel, ám mivel Dominik Furch maradt a csapat első számú kapusa, ezért valószínűleg ritkán játszhatnak együtt a háromkoronások. Az omszkiak a CSZKA-val kötöttek jelentősebb orosz játékost érintő ügyletet, Anton Burdaszovot odaadták Dmitrij Kugrisevért és Szemjon Koseljovért.

Barisz (8.):

A fehérorosz Eduard Zankovec hiába vezette a csapatot főcsoport-elődöntőig az elmúlt szezonban, Kazahsztán vb-kudarca után távoznia kellett a klubtól is, helyét Jevgenyij Koreskov vette át. A kazah együttest jelentős csapás érte, felbomlott a honosított észak-amerikaiakból álló támadósora, miután Brandon Bochenski visszavonult, Dustin Boyd pedig a Dinamo Moszkvába igazolt. A helyükre két újabb kanadait hoztak, Darren Dietz a védelembe, Linden Vey a csatársorba érkezett.

Kunlun (16.):

A KHL kínai újonca elsőre bejutott a rájátszásba, ahol 1 meccset nyert a Metallurg ellen. Ahogyan lenni szokott a főleg légiósokat foglalkoztató csapatoknál, komoly fluktuáció ment végbe itt is, csak 1 kapus, valamint 3-3 hátvéd és csatár maradt a 2016/17-es keretből. A VHL- és az MHL-csapat létrehozásával pedig bővült a merítési lehetőségük. A legutolsó meccsük után Vlagyimir Jurzinov vezetőedző lemondott, helyét az eddigi szakmai vezető, a Metallurggal Gagarin Kupa-győztes Mike Keenan veszi át.

Szalavat Julajev (14.):

Jelentős változások zajlottak Baskíriában. Igor Zaharkin helyére a rutinos finn edző, Erkka Westerlund érkezett, kapusposzton a svéd Niklas Svedberg helyét a Dinamo Minszktől érkező Ben Scrivens veszi át, aki a kanadai válogatottba kerülésért hajthat. A svéd zsonglőrt, Linus Omarkot megtartották, ellenben a tehetséges orosz fiatal, Kirill Kaprizov a CSZKA-hoz igazolt. A Jokerithez hazatérő Sami Lepistö helyére a dán Philip Larsen jön vissza az NHL-ből. Szintén a Szalavat Julajevhez csatlakozik a legutóbbi két cseh szezon gólkirálya, a 21 éves Dominik Kubalík.

Szibir (19.):

A novoszibirszkiek négy év után lemaradtak a rájátszásról, ez Andrej Szkabelka állásába került. A másodedzővé vezetőedzővé előlépő Pavel Zubov nehéz helyzetből indult, ugyanis a klub már az átigazolási időszak első napján odaadta a három legponterősebb játékosát, Konsztantyin OkulovotMakszim Salunovot és Szergej Sumakovot a CSZKA-nak. A kerethez erősebb légiósok érkeztek, Alexander Bergström a svéd Karlskrona házi pontkirályaként jön a KHL-be, Patrik Zackrisson korábban már játszott KHL-döntőt, míg Jonas Enlund 2010 és 2015 között alapembere volt a Szibirnek.

westerlund-szalavat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum