A szlovák másodosztályban is indul az Érsekújvár

 

A HC Nové Zámky farmcsapata megkapta az 1. Liga-induláshoz szükséges licencet.

“Már régebben játszottunk a gondolattal, hogy az első ligában is indítunk csapatot ? nyilatkozta a csapathonlapnak Sucharda Ferenc, az extraligás klub elnöke. ? Eredetileg már májusban jelentkezni akartunk a B csapattal, de akkor még nem láttuk tisztán, hogy alakulnak ki a keretek a junior- és serdülőcsapatainkban, ezért a végső döntés most született meg. A B csapat egyik célja lesz, hogy a fiatal játékosoknak könnyebb legyen az átmenet, és alaposan felkészüljenek a felnőtt hokira. A csapatban játszanak majd az extraligás keretből kikerült játékosok is, akik teljesítményükkel újfent meggyőzhetik az edzőket, hogy helyük van az első csapatban. A 23 éveseknek és a junioroknak is helyük lesz a keretben, akiknek így lehetőségük lesz magasabb szintet elérni, és felkészülni a Tipsport ligára.” A második csapat vezetőedzője Ivan Cerny lesz, akinek az utánpótláscsapat edzői, Karol Kolečáni és Szabó István segítenek.

A Pro-Hockey, a Tipsport Ligát irányító testület az elkövetkező időben a Martin visszalépése miatt megüresedő hely betöltésével a Detva licencére összpontosít ? mondta a szövetség honlapjának Miroslav Valicek, az SZLH végrehajtó bizottságának elnöke. “Ha a Detva meg tud felelni minden követelménynek a pályát, az öltözőket, az eredményjelzőket és minden mást tekintve, akkor megkapja az indulási jogot a Tipsport Extraligában. A Detva feljutása miatt megüresedett helyet az Érsekújvár B csapata töltheti be. Az ő licenckérelmüket már jóváhagyták. Ha a Detva nem tud maradéktalanul megfelelni az extraligás követelményeknek, akkor marad a második vonalban. Ebben az esetben a Tipsport Ligában 9, az 1. Ligában 11 csapat indul.”

Az Érsekújvár MOL ligás távozása után egy szezont az 1. Ligában töltött, megnyerte, majd az osztályozót is sikerrel véve jutott fel az élvonalba. A B csapat indításával egy év kihagyással ismét lesz csapata a városnak a másodosztályban is. Így igazi nagyüzem lehet az érsekújvári jégcsarnokban, ha sorsoláskor figyelembe veszik, hogy mindkét ligában van csapatuk, akkor a helyi szurkolók akár minden hétvégén láthatnak mérkőzést a létesítményben.

NZA

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum