Még magasabbra vágynak a DVTK Jegesmedvék

   

Sorozatban három bajnoki cím után nem lehet más a cél, mint ismét szintet lépni.Megtartották szezonkezdő sajtótájékoztatójukat a DVTK Jegesmedvék: Mikael Tisell, az új vezetőedző, Magosi Bálint válogatott csatár és Nagy Ádám csapatmenedzser válaszolt az újságírók kérdéseire. A svéd mester már első mondataiban tisztázta: tudja, hogy a gárdával szemben igen magasak az elvárások. Nagy tisztelettel tekint az elmúlt három év eredményeire, a bajnoki címekre, az előző edzők munkájára, ugyanakkor azt vallja, minden szezont a nulláról kell kezdeni, újra felépíteni. Ez kemény feladat lesz, hiszen négy versenysorozatban is helyt kell állni, úgy, hogy a megfogalmazott cél az újabb szintek meglépése, meghódítása.

Sorozatban háromszor megnyerni a bajnokságot nem szerencse kérdése ? szögezte le Tisell ?, ugyanakkor még mindig van fejlődési lehetőség a csapat előtt. Megnézte jó néhány mérkőzés felvételét az előző szezonból, és bár alapvetően tetszett neki, amit látott, néhány hibát mindenképpen ki kell javítani. A játékosok tudják, hogyan kell győzni, és ezt a mentalitást mindenképpen meg kell őrizni. A vezetőedző első benyomásai pozitívak, igazi karakterekkel találkozott az öltözőben, ráadásul az első fizikai felmérések azt mutatják, hogy a játékosok remek állapotban tértek vissza a nyári felkészülésből.

A következő hat hét feladata, hogy összegyúrják a csapatot, ami a játékelemek gyakorlása mellett a fizikai állapot további javítását jelenti. Ez azért lényeges, mert szeptembertől három-négy naponta kell mérkőzéseket játszani, és ezt megfelelő fizikai alapok nélkül lehetetlen megoldani. A csapat stílusára vonatkozó kérdésre elmondta: drasztikus változtatásra nincs szükség. Tisell egy támadásban-védekezésben egyaránt jól szervezett csapatot szeretne látni a jégen, a speciális játékhelyzetekben pedig előrébb akar lépni tavalyhoz képest.

Magosi Bálint, a csapat válogatott csatára is azt emelte ki, hogy szeretnének fellépni az újabb lépcsőfokra. Ezt saját magára is értette, főként a fegyelmezettség terén. A bajnokság és a kupa megnyerése mellett a Kontinentális Kupában akarnak jobb teljesítményt nyújtani, ami eddig nem sikerült túl jól. A Visegrádi Kupa arra nyújt jó lehetőséget, hogy a magyar hokit nemzetközi szinten is kicsit előrébb tolják.

Nagy Ádám menedzser elmondta, a keret nem végleges, még érkezhetnek játékosok. Mikael Tisell is azt kérte, hogy ezt a kérdést ne zárják le, mire megérkezik, az első hetek munkája után tudjanak korrigálni, ha szükséges. Tóth Adrián augusztus végén érkezik haza, talán az utolsó felkészülési mérkőzésen már játszhat, Hajós Roland visszatérését november végére, december elejére prognosztizálják, Popovics Patriknak pedig egy hónap áll a rendelkezésére, hogy meggyőzze a svéd mestert.

A DVTK Jegesmedvék nyári játékosmozgásai:

maradt:
Galanisz Nikandrosz (csatár)
Jarkko Leppanen (FIN, hátvéd)
Láda Balázs (hátvéd)
Magosi Bálint (csatár)
Miskolczi Márk (csatár)
Ritó László (csatár)
Vojtkó Mátyás (hátvéd)
Tóth Adrián (csatár)
Adorján Attila (kapus)
Kiss Bence (kapus)
Gőz Balázs (hátvéd)
Pavuk Attila (csatár)
Hajós Roland (csatár)
Albert Tibor (csatár)
Bernáth Milán (hátvéd)
Karda Milán (csatár)
Laczkó Ákos (hátvéd)
Szopos Ottó (csatár)
Popovics Patrik (csatár, próbajáték)

érkezett:
Vas János (csatár, Fehérvár AV19, EBEL)
Anssi Rantanen (FIN, hátvéd, Orlik Opole, POL-1.)
Nedeljko Lukacevic (MNE, csatár, Quad City Mallards, ECHL)
Tóth Gergő (csatár, UTE)
Köllő Roland (csatár, Northumberland Stars, GMHL)
Mikael Tisell (SWE, vezetőedző)
Jed Rusk (hátvéd, University of Western Ontario, CIS)
Eemeli Parikka (FIN, másodedző)
Rasmus Kulmala (FIN, csatár, Orlik Opole, POL-1.

távozott:
Grant Toulmin (CAN, csatár, Sydney Ice Dogs, AIHL)
Joni Tuominen (FIN, hátvéd, Ferencváros)
Aleksz Zakirov (RUS, ?)
Sági Martin (csatár, UTE)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum