Más célunk nem lehet, csak a döntőbe jutás

   

Ezt Hegyi Ádám, az UTE védelmének egyik oszlopa mondta blogunknak, aki immár erőnléti edzőként is megállja a helyét.

A dunaújvárosi nevelésű bekk a harmadik szezonjára készül a lila-fehéreknél. A korábban több világbajnokságon is járt játékos kőkeményen készül a szezonra, de ezekben a napokban egyéb dolgokkal is elfoglalja magát. Saját fizikuma fejlesztésén túl másokéval is ezt teszi ? nem csupán hokisokról van szó! ?, továbbá meccseket néz a Margitszigeten.

Mindjárt mindent megmagyarázunk ? de menjünk sorjában.

Először is: már április végén eldőlt, hogy az eddigi két idény együttműködésével mindkét fél elégedett, így Hegyi szerződést hosszabbított az Újpesttel. A 31 éves védő amúgy sem volt vándormadár típus, sokáig nevelőegyesületénél jégkorongozott, majd két miskolci és egy ferencvárosi év után kötött ki a liláknál.

Itt kimondottan helytállt, különösen legutóbb: célratörő védőmunkája mellett gólokat és pontokat is szerzett. Messzebb ne menjünk: a rájátszásban 2+2-je mellett +5-öt teljesített a DAB elleni negyed- és a bajnok DVTK-val szembeni elődöntős meccsek során. Hegyi Ádámnak van véleménye a klub eddigi sikereiről és jövőbeni terveiről is. Így fogalmazott: ?Mindenképpen nagyon szép a fejlődés, amin az UTE keresztülmegy, nem mindennapos dolog ez. Ami történik, nagyon sok ember munkájának a gyümölcse. Szilassy Zoltán, Ancsin János, Baróti Zsolt, Szirányi Dániel, Bálint Attila, az iroda és mindenki más is megérdemli, megérdemelné az említést. Maximális alázattal, tisztelettel vannak a játékosok iránt, ami visszafelé is így van. Az eddigiek után más célunk nem lehet, csak a döntőbe jutás. Túl sokat és túl keményen dolgozunk azért, hogy ez így legyen. A középszerűség nem elfogadható.?

Hegyi Adam UTE 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Az, hogy az idén tavasszal nem sikerült elérni a finálét, Hegyi szerint a rutin hiányán múlott. ?A végén picit el is fogytak a játékosaink, gyakorlatilag junioroknak és ifistáknak kellett helytállniuk többször, mert olyan sokan voltak sérültek. De maximálisan jók voltak, Kovács Attilától Pokorny Dávidig.?

Mint fentebb említettük, Hegyi Ádám szokása szerint keményen melózik kiváló fizikuma további fejlesztésén. Annak alapján, amit a dunaújvárosi csapat egykori kanadai trénerétől tanult. ?A J. P. MacCallum-féle nyári edzést csinálom, 17 hét a konditeremben, jelentős terheléssel, 2 hét pihenővel. Semmi kétség: ennél komplexebb és jobb felkészülés nincs Magyarországon. Azt gondolom, ha Brad Marchand-nak megfelel, akkor nekem is jó lesz. Biztos, hogy remek erőállapotban kezdem a szezont. Minden évben a fizikai tesztek élén vagyok, kivéve a húzódzkodást, azt meghagyom Nemes Benjáminnak. A lényeg, hogy az elvégzett munka mindig kifizetődik.?

Az 1986-os születésű Hegyi generációja nagy tehetségei közé tartozott, végigjárta a korosztályos válogatottakat, és alig húszévesen a felnőttek között is bemutatkozhatott piros-fehér-zöldben. Első világbajnokságán 2010-ben vehetett részt, majd ott volt egy évre rá a Papp László Arénában, illetve 2012-ben Ljubljanában is. Ezt követően még párszor jégre lépett, de vb-n már nem kapott több lehetőséget. Fog-e még? ?Természetesen szeretnék bizonyítani, de ez már nem csupán teljesítmény-, hanem politikafüggő is. Ez a véleményem: amíg nincsenek független edzők, mint más profi vagy olimpiai csapatsportokban, addig ez lesz a helyzet. Ha mondjuk edző lennék, és két hasonló tudású játékos között kellene döntenem, nyilván én is a sajátomat preferálnám. Ezzel együtt nagyon is motivál a jövő évi budapesti világbajnokság, tehát minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy ott lehessek a csapatban.”

A játékos egy ideje más sportolók fizikai felkészítésével is foglalkozik, sőt más sportágak legjobbjait is edzi. Honnan jött az ötlet? ?Pont a nyári felkészüléseimből. Pozsgai Tamással dolgoztunk öt-hat éve folyamatosan, kicsit irányítgattam őt is. Közben elvégeztem a jégkorongedzői iskolát, majd a személyi trénerit. Mostanra egyértelmű, hogy bármi történik, szeretnék a sportban és sportolók mellett maradni.?

HEgyi noi vizilabda 2

Hegyi Ádámnak civil vendégei is vannak, de ami a fő, hogy az újvárosi női vízilabdacsapat ? a Due Maarsk Graphics ? mellett is erőnléti edzősködik. Menczinger Kata és Garda Krisztina a két olimpikonja, emellett juniorválogatottak ? Brezovszki Gerda, Vályi Fanni, Vályi Vanda ? és Universiade-résztvevők ? Horváth Brigitta, Ziegler Diána ? sorát istápolja, továbbá a tanítványának mondható Gurisatti Gréta, aki jelenleg a budapesti vizes világbajnokságon dobálja a gólokat. ?A felnőtt b-válogatott mellett is dolgozom, itt Mihók Attila a vezetőedző, valamint Babic Vladimirtól is kaptam egy meghívást, a námesztói nemzetközi edzőtáborban dolgozhatok szombattól, ami nagyon nagy megtiszteltetés számomra.?

De hogy került a dunaújvárosi női vízilabda közelébe? ?Mihók Attilának tartozom hálával, akinek az egész újvárosi vízilabda is sokat köszönhet. Hallotta, hogy jók az edzések, amiket tartok. Gurisatti Gréta volt a kísérleti alany, aki tavaly a válogatott 18-as keretébe sem fért be. Az volt a feladat, hogy izmot építsünk. Megcsináltuk, hetente négyszer két órát dolgoztunk intenzíven. A guggolása 40 kilóról 100 kilóra ment fel, hogy mást ne mondjak. Hadd legyek szerénytelen: Gréta azért lehet ott a vb-n, mert megerősödött. Lett egy egy jelszavunk is: #MINDENT. Ez a válasz a kérdésre, hogy mit vagy képes megtenni a győzelemért. Nem láttam még elszántabban küzdő, az álmait szem elől egy percre sem tévesztő sportolót. A jutalmam az, hogy szerzett nekem jegyeket a VIP-páholyba, onnan szurkolok a lányoknak.?

HEgyi noi vizilabda

Miben különbözik a női vízilabdás és a férfi hokis felkészülése? ?Nem sokban. A periodizáció más náluk. Míg nálunk 8 vagy 9 hónap a szezon, náluk van, hogy két év alatt csak egy-egy hét szabadságot kapnak. A vízilabdázóknál inkább a szívet és az állóképességet eddzük, nem kell hatalmas izomtömeg, igaz, ez testalkatfüggő is. Az olimpiai bajnok amerikaiak azért egytől egyig gladiátorok. De Hosszú Katinka sem csont és bőr. Nagyon sok plusz tudást szereztem amúgy Mihók Attilától, és rengeteget olvasok is a témában. A saját felkészülésemre nézve is fontos: ha ők naponta 6-8 órát tudnak edzeni, akkor nekem sem lehet probléma extra munkát végezni akár a tréningeken, akár azok után is, pluszban. A Gurisattival való edzés amúgy az én tavalyi szereplésemben is hatalmas szerepet játszott, tudtuk egymást motiválni. Amikor szabadnapunk lett volna, akkor sem pihentünk ? hanem dolgoztunk.?

Hegyi Gurisatti

Természetesen mindehhez nem csak egy sportoló-edzőre van szükség: “A családom nélkül ez nagyon nehezen lenne kivitelezhető, a feleségem gyakorlatilag egyedül viszi a háztartást, neveli a gyermekünket és figyel az étkezésünkre.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum