Eladják a Carolinát?

 

A vételár 500 és 550 millió dollár között lehet, a vevőjelölt ígéretes.

Az elmúlt években a Carolina tulajdonosa, Peter Karmanos Jr. nem csinált titkot abból, hogy eladná vagy elköltöztetné a Hurricanest Raleighből. A 74 éves üzletember most bejelentette, hogy kiváló vételi ajánlatot kapott Chuck Greenbergtől. Az említett Greenberg számára nem ismeretlen a sport világa, korábban tulajdonosa volt a Texas Rangers baseballcsapatának.

Karmanos Jr Peter

Karmanos 1994-ben vásárolta meg a Carolina jogelődjét, a Hartford Whalerst, majd három évvel később költöztette a csapatot Raleighbe. A Hurricanes 2006-ban feljutott a csúcsra, Stanley Kupát nyert, ám utána visszaesett, a liga egyik legrosszabb franchise-a lett. A kupagyőzelem óta csak egyszer, 2009-ben jutott be a rájátszásba, átlagos nézőszáma pedig az elmúlt két évben a legalacsonyabb volt az NHL-ben. Ráadásul a Forbes magazin szerint az egész NHL legkevésbé értékes csapata a Hurricanes 230 millió dollárral, így a félmilliárd dolláros vételi ajánlat több mint korrekt.

Karmanos bejelentése után elkezdődtek a találgatások, hogy a csapat nevet vált-e, vagy esetleg el is költözik. A tulajdonos azonban azt mondta, ha el is adja a csapatot, akkor is maradnak Raleighben, és nevet sem változtatnak. Maga Chuck Greenberg is hasonlóképpen nyilatkozott. A jogász-üzletember számára a jégkorong sem ismeretlen terep, 1999-ben aktív része volt abban, hogy Mario Lemieux és a mögötte álló befektetői csoport meg tudta venni a tönk szélén álló Pittsburgh Penguinst, illetve a Consol Energy Center (ma PPG Paints Arena) felépítésében is jelentős szerepet játszott. 2011-ben közel állt ahhoz, hogy megvásárolja a Dallas Starst, de az az üzlet az utolsó pillanatban kútba esett.

greenberg
Fotó: Jason Kindig

Jelenleg három alacsonyabb ligában jegyzett baseballcsapata van Greenbergnek, és mindegyikkel jelentős üzleti sikereket ért el. Valószínű, hogy nagyot húzhat vele nemcsak a Carolina, de az NHL is, akiknek éppen ilyen tulajdonosra lenne szüksége. Raleighben óriási üzleti potenciál van, hiszen más major sport nincs a városban, ráadásul a csapatnak 2024-ig tartó szerződése van a PNC Arenával, amelyről maga Karmanos is azt nyilatkozta, hogy roppant jövedelmező. Ron Francis általános igazgató három éve kezdte el a csapat megerősítését, jó úton járnak ahhoz, hogy sorozatban elvesztegetett nyolc esztendő után előbb-utóbb visszaverekedjék magukat a rájátszásba. A felek egyelőre a vásárlásról szóló szándéknyilatkozat aláírásáig jutottak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum