Felkészül Ilja Kovalcsuk

   

Kelendőek az orosz sztárjátékosok: Radulov után a KHL-ből visszatérni kívánó csatár sorsa is eldőlhet. Markov viszont saját maga ügynöke.

A hétfői nap legnagyobb üzletét a nyáron igencsak megcombosodott Dallas kötötte, amely a kapusmizéria rendezése és a hátvédsor megerősítése után a támadószekcót is tovább erősítette, 31,25 millió dollárért öt évre megszerezveAlekszandr Radulovot. Az orosz csatár remek társaságba került, hiszen olyan partnerei lesznek, mint Jamie Benn, Jason Spezza, Tyler Seguin és Antoine Roussel. Innentől a figyelem a négy éve Szentpéterváron játszó, de az NHL-be visszatérni szándékozó másik orosz szupersztár, Ilja Kovalcsuk felé fordul.

A csatár 2010-ben kötött 15 évre szóló, összesen 100 millió dollár értékű szerződést a New Jersey-vel, ám 2013-ban úgy döntött, hogy lemond 12 évről és 77 millió dollárról, hogy hazatérhessen. Önkéntesen ment el úgymond nyugdíjba, így játékjoga 35 éves koráig (2018. április 15.) a Devilst illeti meg. Ha e dátum előtt akar új csapatba igazolni, kérnie kell mind a 31 NHL-csapat beleegyezését. Most Ray Shero általános igazgató nyilatkozott az nhl.com-nak: ?Nem hiszem, hogy túl hosszúra nyújtanánk ezt az ügyet. A következő napokban még beszélnem kell párszor Jay Grossman játékosügynökkel.? Shero azt is elmondta, nem akarja fillérekért elvesztegetni a csapat egykori arcát, de túl nagy árat sem fog kérni, fair üzletet szeretne: ?Nem akarom, hogy én legyek az akadálya annak, hogy visszatérjen a ligába. Nem szándékozom távol tartani őt az NHL-től. Hogy valójában mi fog történni, arról inkább Jay Grossmant kellene megkérdezni. Hogy az NHL-ben vagy a KHL-ben akar-e játszani, vagy hogy milyen határidőket tűzött ki maga elé ebben a folyamatban, az csak Iljára és Jay-re tartozik. Ezen túlmenően ezt nem is nagyon akarnám kommentálni.?

kovalcsuk

Az ügy végére tehát hamarosan pont kerülhet. Egy másik veterán orosz játékos, Andrej Markov helyzete még ennél is bizonytalanabb. A 38 éves hátvéd 2000-ben, 22 évesen került ki a tengerentúlra, azóta a Montréal Canadiens játékosa. 16 szezont húzott le a Habsnál, máshol nem játszott, 2007 óta háromszor hosszabbított, mindig évi 5,75 millió dollár értékben. Életében először vált szabadon igazolhatóvá, most kétéves szerződést szeretne kötni, összesen 12 millió dollár értékben. Nagy kérdés, ki fogja ezt neki kifizetni. A játékos semmit nem bíz a véletlenre. Bár semmilyen tapasztalata nincs ezen a téren, a hírek szerint önmagát képviseli, ő tárgyal a csapatokkal. Jelenleg leginkább eggyel teszi ezt, a hírek szerint a Philadelphia Flyers érdeklődik iránta.

Az igazolásokhoz kapcsolódó hír, hogy a SZKA megszerezte Jevgenyij Kuznyecov KHL-es játékjogát. A lehetőségre közvetlenül azután csaptak le a szentpéterváriak, hogy a csatár aláírta új, nyolcéves szerződését a Washington Capitalsszel. Úgy tűnik, az orosz klubnál is komolyan számolnak azzal, hogy 2019-ben, de legkésőbb 2020-ban jöhet az újabb NHL-lockout.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum