Németh Attila: Bajtársiasságból jelesre vizsgáztunk

   

A Ferencvároshoz igazolt csatár nem sok esélyt lát arra, hogy minden debreceni játékos új csapatot találjon magának.

A csődbe jutott Debreceni HK-ból Németh Attila távozott elsőként, de ő is megvárta, hogy pont kerüljön az ügy végére. Mivel a DHK nem játszik a MOL Ligában, és más egyesület sem tudja átvenni a szerepét, a játékosok szép sorban eligazolnak Debrecenből. A hajdúsági profi jégkorongban kialakult helyzetről kérdeztük a 24 éves támadót, aki a legutóbbi idényben 34 alapszakaszmeccsen 42 pontot termelt, és ilyenformán a klub legeredményesebb magyar hokis volt.

Nagy dolgokra készültetek a Debrecennel a következő szezonban?

Igen, komoly célokat tűzött ki a debreceni menedzsment. Talán az összes MOL ligás csapat közül Debrecenben állt össze a teljes keret a leghamarabb. Mi, játékosok is tisztában voltunk azzal, hogy kik lesznek az új érkezők, és azzal is, hogy jó eséllyel szállhatunk harcba a bajnoki címért.

Mikor jött elő a probléma?

Nem érzékeltünk a gondokból semmit. Villámcsapásként ért minket is a hír. A visszalépésről szóló bejelentés előtt jöttek az információk az új igazolásokról, ennek tükrében nem gondolta senki, hogy baj lehet. Őszintén remélem, hogy a csapat körül kialakult helyzet valamilyen módon rendeződni fog.

Igaz, hogy többhavi fizetéssel tartozik a klub a játékosoknak?

Nem beszélhetek mindenki nevében, de az én esetemben ez igaz.

Összetartó társaság volt a debreceni? A végsőkig próbáltatok együtt maradni a kialakult helyzetben?

Azt szerettük volna, hogy egy csapatként folytathassuk a munkát. Megbeszéltük, hogy megvárjuk a legvégső döntést, és addig senki nem ír alá máshova. Ez így is történt. Tehát el lehet mondani, hogy bajtársiasságból jelesre vizsgáztunk. Az, hogy a Debrecen nem indul a ligában, nagyon érzékenyen érintette a társaságot.

Mikor döntöttél úgy, hogy távozol? Te voltál az első, vagy csak a te neved került először nyilvánosságra?

Amikor a Ferencvárossal leültem tárgyalni, az volt az első mind a két fél számára, hogy várjuk ki, mi lesz a debreceni csapat sorsa, és csak utána döntünk a jövőről. A magyar hoki érdekét tartotta szem előtt Hudák Gábor szakosztályvezető is, hiszen az nem lett volna jó a ligának, ha megmentik a Debrecent, de a játékosok nagy részét addigra szétkapkodják. Ugyanakkor érezhető volt, hogy ha megtörténik a baj, akkor mindkét fél nyitott az együttműködésre. Szerettek volna megszerezni, és én is szerettem volna a Ferencvárosban játszani.

Hány csapat keresett meg?

Nem titkolom, ebben a helyzetben leginkább én kerestem a csapatokat. Bár bíztam a debreceni folytatásban, a bizonytalanság miatt gondolnom kellett a jövőmre is.

Mennyire kerültek rossz helyzetbe a DHK játékosai? Mindenki fog csapatot találni magának?

Ha a kérdés első felére egy szóval kell válaszolnom, akkor azt mondom, hogy nagyon. Szerencsétlen a helyzet, ugyanis a legtöbb helyen már szinte a teljes keret megvan a 2017/18-as szezonra. Őszintén remélem, hogy minden játékos el fog tudni helyezkedni máshol, de erre nem sok esélyt látok. Nagyon szomorú dolog ez.

Mondhatjuk, hogy a legjobb szezonod volt az előző?

Az alapszakasz jól sikerült, aminek nagyon örülök. Fontos visszajelzést kaptam arról, hogy jó úton járok. De van még hová eljutnom, fejlesztenem kell magam bőven. Szeretnék még jobb és eredményesebb játékot játszani a következő szezonban. A rájátszást sajnálom, ugyanis nem tudtam igazán segíteni a csapatnak. Mentségemre szóljon, hogy próbáltam begipszelt kézzel ügyködni valamit a jégen, de nem sikerült. Sajnos nemcsak nekem voltak problémáim a rájátszásban, a csapat fele valamilyen sérüléssel játszott addigra. De aki bírt, jégre lépett, ezzel is bizonyítva, hogy a csapategység, az összetartás megvolt nálunk.

Négy év alatt a negyedik csapatodban játszhatsz. Hogy érzed, van esély arra, hogy most megállapodsz a Fradinál?

Nem szerencsés ez a látszat sem. Debrecenben a következő szezon végéig élő szerződésem volt, és szóbeli megállapodásom a rákövetkezőre. Ez is azt mutatja, hogy hosszabb időt szerettem volna eltölteni egy helyen. Ez most, a Fradi esetében sincs másképpen. Szeretném a zöld-fehérek bizalmát minél hosszabb ideig jó teljesítménnyel meghálálni!

Nemeth DHKAVS

Fotó: dhk.hu

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum