A Dunarea Galati nem indulhat a MOL Ligában

   

A döntésről a magyar bázisú bajnokság menedzsmentje már értesítette a romániai klubot.

Mindössze egy szezon után a Dunarea Galati elhagyja a MOL Ligát ? írta csütörtöki számában a Viata Libera című galaci lap. Az újság szerint a legutóbbi ligaülésen a szervezők még várták, hogy a klub tisztázza a költségvetésével kapcsolatos kérdéseket, azonban szerda óta a helyzet egyértelmű: a CSM Dunarea immár nem tartozik a résztvevők közé.

A klubhoz közeli informált források arról tájékoztatták a lapot, hogy e-mailben érkezett értesítés a MOL Ligától, amelyben tájékoztatnak a döntésről. Az okok között megemlítették az utolsó három magyarországi mérkőzésen elszenvedett nagyarányú vereségeket (0-9, 2-15, 1-12). Hivatkoznak továbbá arra, hogy a klub nem vette komolyan a MOL Ligát azzal, hogy a kérdéses három találkozó előtt hozzájárult első számú kapusa, Vlastimil Lakosil távozásához. “A MOL Liga arról is említést tesz ? folytatja a cikk ?, hogy megbízható információik vannak arról: a klub költségvetése a következő szezonhoz nem biztosított.

Mihai Brandabur, a jégkorongszakosztály vezetője nem kívánta kommentálni a történteket addig, amíg nem találkozik a város vezetőivel.

A helyzet a 2015-ös és a 2016-os bajnoki cím megszerzését követően több mint aggasztó. Jelenleg mindössze három játékosnak van szerződése. Mihály Ede már biztosan nem is folytatja Galacban, hiszen a Brassóhoz igazolt. Csak az összehasonlítás végett, a Brassó jóformán teljesen kialakította már a keret hazai játékosokból álló részét, és bejelentette, hogy jelenleg 24 játékossal van szerződése ? jegyzi meg az újság.

macgal_20170122-2

fotó: MAC facebook

A Viata Libera értesüléseit megerősítette blogunknak Végh István, a MOL Liga alelnöke is. Elmondta, a liga kifogásai alapvetően három pontban foglalhatók össze.

A Galati nagy vereségei rontották a MOL Ligáról mint minőségi versenysorozatról kialakult képet. Az, hogy a szezon végén saját döntésük nyomán jelentősen meggyengült csapattal álltak ki, és feladták a küzdelmet a rájátszásba kerülésért, azt a látszatot keltette, hogy nem veszik komolyan a MOL Ligát. Ez nem sportszerű és és a többi csapat felé sem biztosít egyenlő feltételeket.

A Galati semmilyen, a liga előírásaiban rögzített kötelezettségének nem tett eleget, amely a bajnokság marketingcéljait és a nyilvánosság, a szurkolók tájékoztatását szolgálta volna. Rendszeresen nem készítettek anyagokat a csapatról, nem voltak előzetesek, nem volt hivatalos fotós a meccseken, nem küldtek beszámolókat, edzői nyilatkozatokat sem. A MOL Liga kiemelt fontosságot tulajdonít a szurkolók tájékoztatásának, ebben elvárja a csapatok közreműködését.

A Galati év közben nem tudta időben kifizetni a játékosait, adósságokat halmozott fel, a tavasszal megszavazott 2017-es támogatásból egyenlítette ki tartozásait. A MOL Liga nem szeretné, hogy a ligában teret nyerjen az ilyen típusú gazdálkodás, nem kíván asszisztálni, hogy elterjedjen az a gyakorlat, hogy a játékosokat nem fizetik ki időben vagy egyáltalán. Az a tény, hogy a 2017-es támogatás terhére fizették ki a 2016/17-es idény béreit, komoly kétségeket ébresztett a tekintetben, hogy a klubnak lesz-e elegendő pénze, hogy versenyképes csapatot indítson a következő idényben, és ezáltal nem ismétlődnek meg a 2016/17-es romboló vereségek.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum