Spiller Goalie Pekka Rinne nem viccel

 

A finn sztár magához tért, és ez rossz hír a Pittsburgh-nek. A döntő negyedik meccsén szinte áthatolhatatlan volt.

Talán a legnagyobb védése ez volt a Nashville kapusának. Szóló, elhúzás balra, védés, ismétlés. De nem volt még vége! A csatár ? az ő szempontjából nagyon helyesen ? nem tuszkolja vissza a pakkot Rinne felé, mert akkor a kapus lenyeli, hanem lábbal kirúgja onnan, így újabb veszély alakul ki. Rinne hatalmas vetődéssel, bot nélkül hárít. Ilyenkor szeretem nézni a kapu mögött lévő szurkolók reakcióját is. Megőrülnek velem együtt!

Ennél a védésnél azt érdemes megnézni, hogy amikor oldalra kell mozognia egy csel után, hogy a vas mellé leérjen, akkor is szépen tud figyelni a helyes ütőtartásra. Kunitz végül nem húzza ki a korongot teljesen a vas mellé, hanem a csel után, amellyel Rinnét oldalra kényszerítette, megpróbálja kötényben eltenni. Igen ám, de a bot remek helyen van, fedi a láb közötti lyukat, végül azzal véd. Sok köténygólt láttam már ilyen csel után.

Crosby szépen megharcol a sarokban a korongért, jön a középre adás, ám a playoff góllövőlistáját vezető ifjú titán, Guentzel kapáslövése elakad Rinnében. Ez is nagyon nagy védés. A kapus korrigálja a védelem hibáját. Rinne tudja, hogy jön egy pittsburghi, lehet látni, hogy integet a lepkéssel: figyeljenek a belső emberre. Ő figyelt.

Ejtsünk szót a kollégáról is. Murray először kapott ki pályafutása során két egymást követő playoff-meccsen. Nem rajta múlott. Nagyon jól védett, azonban most, akárcsak a harmadik felvonáson, néhány centi hiányzott neki.

Megnéztem-meghallgattam több tévés csatorna közvetítésében, és először itt minden kommentátor védést kiáltott. Nem árulom el, mit mondtam a tévé előtt, de b-vel kezdődött. Aztán a technika közbeszólt: az ismétlésből látni, hogy a korong épphogy, de becsúszott a gólvonal mögé.

A másik: szóló után, amikor a csatár a lövés és az elhúzás közül az előbbit választja, megint gólt kap a lepkés alá, ahogy legutóbb is. Ezzel csinálni kell valamit: vagy nem engedni szólót lőni a Nashville-t (ez nem Murrayn múlik), vagy a csatár közelítésénél lejjebb ereszteni a lepkést, hogy közvetlenül a mamut fölött ne legyen lyuk. A vetődős kiugratás álomszép a szülinapos kapitánytól, Fishertől.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum