Szeretnénk az elődöntőbe jutni a MOL Ligában

   

A Corona Brassó bízik benne, hogy gond nélkül részt vehet a romániai mellett a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban is.

“A rosszul sikerült 2015/16-os idény után szerettünk volna újra meghatározó csapattá válni a MOL Ligában ? kezdte Emilian Cernica, a Corona Brassó jégkorongszakosztályának elnöke. ? Ismét jó csapatot akartunk építeni, jó légiósokkal. Ezt a célt, úgy érzem, sikerült is teljesítenünk. Mindenkitől szereztünk pontot, egyedül a végső győztes DVTK Jegesmedvéket nem sikerült legyőznünk, de a MAC-ot például háromszor is vertük, ebből kétszer az otthonában. Mindezt úgy, hogy három játékosunk, Patrik Polc, Jevgenyij Jemeljanyenko és Gyenyisz Zabludovszkij a szezon nagy részében nem játszott elhúzódó állampolgársági ügye miatt. Végül az alapszakasz ötödik helyén végeztünk, majd a rájátszásban hét meccsen győzött le bennünket a Debrecen. Jó MOL Liga-szezon van mögöttünk, amely meglehetősen hosszú is volt, sok utazással, és ez nem könnyítette meg a dolgunkat. De ezt előre tudtuk, így erre nem panaszkodhatunk.

A szezon fő prioritása számunkra a román bajnokság volt. Két év szünet után tudtunk újra nyerni a sorozatban, és ez a győzelem mindenképpen elégedettséggel tölt el bennünket. A Csíkszeredát nagy csatában győztük le. Ugyanakkor nagy csalódás volt számunkra a hazai jégen rendezett Román Kupa, amelyben szintén döntőt akartunk játszani, de már a selejtezőben elbuktunk. Gyerekes módon, az ellenfelet lebecsülve veszítettünk a Csíkszereda ellen. Azt gondoltuk, könnyedén nyerni fogunk, aztán ráfáztunk. Ez olyan lecke volt, amelyből sokat tanulhattunk.

Cernica

A következő szezont illetően a céljaink hasonlóak, mint legutóbb. Szeretnénk előrelépni, egyre jobb és jobb csapattá válni. Ez a MOL Ligában azt jelenti, hogy szeretnénk legalábbis az elődöntőbe jutni. Ismét jó csapatot szeretnénk összeállítani. Azt hiszem, erre van is esélyünk, hiszen a legjobb romániai játékosok jelentős része nálunk játszik. Ráadásul a már említett Polc, Jemeljanyenko és Zabludovszkij immár hazai játékosnak számítanak. Persze érnek veszteségek is bennünket. Molnár Zsolt személyében kulcsjátékost vesztettünk. Ő emberileg és sportolóként is nagyon értékes személyiség, akinek sok köszönettel tartozunk. Úgy döntött, a külföldön dolgozó barátnőjével szeretne együtt lenni, utánamegy. Emberileg ezt megértjük, ugyanakkor sajnáljuk is, hiszen véleményem szerint még legalább 3-4 jó idénye lehetett volna a jégkorongban. Köszönjük neki az eddigieket, és sikereket kívánunk a civil életéhez.

Igyekszünk tehetséges fiatalokat is beépíteni a csapatba.Lassan a saját utánpótlásunk is felnő, Vasile Andrei leigazolása a MOL Liga-keretünkbe jelzésértékű. Tehetségével kiérdemelte, hogy a MOL Liga csapat tagja legyen, és ez üzenet a fiataloknak, hogy van értelme keményen dolgozni. Rajta kívül más fiatalok is várhatóak még a csapatba. A légiósoknál minden bizonnyal lesz változás, a célunk továbbra is az, hogy a legjobb hazai játékosok mellett minőségi importhokisok játsszanak nálunk. Az ő kiválasztásuk is előrehaladott állapotban van, ahogy sikerül a megállapodásokat véglegesíteni, be is jelentjük a neveket.

A hazai játékosok pünkösd után találkoznak, és Brassóban kezdik a felkészülést. Ezt követően magaslati edzőtáborba megyünk Brassó-Pojánára. A jeges edzéseket várhatóan július végén kezdjük. Az előző nyáron viszonylag kevés felkészülési mérkőzést játszottunk. Most máris több opcióban gondolkodunk, hazai és külföldi tornák is vannak a lehetőségek között. Hogy végül mi mellett maradunk, azt a leendő vezetőedzőnk véleménye alapján döntjük el.

A MOL Liga nagyon sokat fejlődött az elmúlt évek során. Tavaly 11 csapattal indult el, és mivel sokan erősödtek, nagyon jó színvonalú és hosszú bajnokság lett. Egyelőre semmi biztosat nem tudunk a következő évvel kapcsolatban. A Vienna Capitals csatlakozhat, de nem lesz HK Beograd, és a Galati indulása is kétséges. Bécs nincs közel nekünk, de azt gondolom, ha hozzátesznek a ligához érkezésükkel, akkor semmilyen érv nem szólhat ellenük, jönniük kell. Mivel indulunk a román bajnokságban és kupában is, ezért a Galati esetleges visszalépése bonyolíthatja az életet kicsit. Úgy gondolom azonban, hogy a Corona Brassó mindig arra törekedett, hogy jó legyen a kapcsolata a román szövetséggel, és ez sikerült is. Nemzetközi tornát rendeztünk, a válogatottba mi adtuk a legtöbb játékost, a szövetségi kapitányt, mindig mindenben támogattuk a szövetség törekvéseit. Ezért joggal remélhetjük, hogy a szövetség is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a MOL Ligában és a román bajnokságban is induló csapatok elé ne állítsanak teljesíthetetlen feladatokat.”

HSCBRA F

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum