Befektetőjelöltek és a város kezében a Martin sorsa

   

Bizonytalanná vált a szlovák élvonal idei elődöntősének jövője.

Az MHC Martin az utóbbi hét szezon legjobb eredményét produkálva az alapszakasz 6. helyezése után az elődöntőig jutott a Tipsport Ligában, ahol a későbbi bajnok Banska Bystrica búcsúztatta. Májusban azonban a rendőrség házkutatást tartott a klub irodáiban, lefoglalt dokumentumokat és számítógépeket is. Minderre az adott okot, hogy a klubot azzal gyanúsították meg: a könyvelése nem volt rendben, illegális kifizetéseket tett a 2014-es és 2015-ös idényben. Ezt követően Michal Taliga, a klub főrészvényese lemondott, és jelezte, a továbbiakban semmilyen szerepet nem vállal a turócszentmártoni hokiban.

“A Martinnak olyan emberekre van szüksége, akik azért jönnek, hogy segítsenek, pénzt hozzanak a klubnak. Én azért dolgoztam a helyi jégkorongban, mert lokálpatrióta vagyok. Egy fillért sem vettem és veszek ki a klub pénztárából, nem engedem, hogy csalónak nevezzenek. Nem akarom, hogy a családom szétessen a jégkorong miatt” ? indokolta lemondását.

Taliga hétfőn a város közgyűlése előtt bemutatott több lehetséges jövőbeli támogatót, és vázolta a feltételeket, amelyek teljesülése esetén részt vállalnának a magánkézben levő klub vezetésében. “Ez egy pozsonyi befektetőkből álló társaság ? mondta Taliga ?, akiknek nem sok közük van a turócszentmártoni hokiélethez, de szeretnének segíteni. Ha valamilyen okból visszalépnének, akkor a városban megszűnik a jégkorong. Már minden helyi üzletember megfordult a jégkorongunkban. Nincs senki más, aki jöhetne. Ha valaki megint megpróbálna megkérni engem, hogy segítsek, annak azt mondom, köszönöm, elég volt.”

Az új befektetők azt várnák, hogy a város is vegye ki jobban a részét a klub működtetéséből. “Olyan együttműködést szeretnének, amelynek során a problémákat magasabb szinten oldják meg, mint eddig. Továbbá arra is akarnak biztosítékot kapni, hogy a város a későbbiekben sem hagyja magukra őket.”

Ehhez viszont hivatalos előterjesztés és közgyűlési döntés kellene.

taliga

Nem lesz egyszerű mindezt megszerezni, hiszen Turócszentmárton tavaly március óta csődgondnokság alatt működik. Andrej Hrcinar polgármester személyes elköteleződése révén korábban 100 ezer eurós szponzori hozzájáruláshoz segítette a klubot, ám a városnak jelenleg semmilyen forrása nincs hasonló támogatásra. Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy a befektetőcsoport létezéséről hivatalosan csak a leköszönő klubelnök tud. “Hallottuk, hogy állítólag vannak érdeklődő befektetők ? mondta erről a város szóvivője, Zuzana Kálmánová ?, de Taliga úr csak a hétfői tanácsülésen beszélt erről. A város nyitott minden tárgyalásra, de furcsának találjuk, hogy az állítólagos befektetők eddig csak Taliga úrral tárgyaltak, nem a várossal, akitől együttműködést, támogatást és garanciákat várnak. Jelenleg semmilyen információval nem rendelkezünk arról, mik a szándékaik, az elképzeléseik.”

A nyári szünetben mindenesetre a nem oly rég még a Visegrádi Kupa iránt is érdeklődő, formálisan az Érsekújvár javára visszalépő klub máris lépéshátrányba került riválisaival szemben. Miközben a többiek javában erősítenek, a Martintól eddig még csak távoztak.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum