Helytállt a rendőrválogatott a csehországi vb-n

   

Bár rettenetesen nehéz csoportba kerültünk, a torna végére összejött a történelmi győzelem is.

Nagyon komoly feladatot kapott a rendőrválogatott a csehországi rendőr jégkorong világbajnokságon. A sorsolás szeszélye folytán csak olyan ellenfelek jutottak a csoportmérkőzésekre, akik ellen szinte semmi esélyük nem lehetett, míg az összes verhető csapat a másik ágra került.

A csoportmérkőzések során látható volt, hogy válogatottunk nagyon sokat fejlődött a korábbi tornák óta. Ha folytatódik a látványos előrelépés, akkor szép reményeink lehetnek a jövőre nézve. Két összeszokott válogatott ellen kezdtük a tornát, a finneken és az osztrákokon látszott, hogy gyakran játszanak együtt, akik a meccshiánnyal küzdő sünökkel szemben túl vannak már számos mérkőzésen is. Ügyesen használták ki a magyarok hibáit, ami két tisztességes vereséghez volt elegendő. A Finnország elleni 10-1-es vereséggel kezdődött a mieink számára a torna, majd Ausztria következett, akik ellen 6-1-re vesztettünk.

A szlovák válogatott és az oroszországi Dinamo Kazany jutott ellenfélül a második napra. Mindkét csapat játékán látható és érezhető volt, hogy szinte minden játékosuk komoly jégkorongos múlttal rendelkezik, néhányan még ma is aktív játékosok, sokuknak pedig komoly profi játékosmúlt van a háta mögött. Ehhez képest a Szlovákia elleni 5-0 arányú vereség kifejezetten jó eredménynek számít. Legvégül következett a két, külön kategóriát képviselő orosz csapat egyike, a Dinamo Kazany, ellenük egy 13-1-es vereség sikerült.

sunok-DSC_0103

 

A magyar csoportot a Kazany nyerte, második helyen Ausztria végzett, harmadik lett Szlovákia, negyedik Finnország, értelemszerűen a mieink az ötödik helyen zártak. A másik ágon a moszkvai rendőrválogatott lett az első, Csehország a második, a német-francia-szlovén körbeverésből pedig a németek jöttek ki legjobban, a szlovénok a legrosszabbul.

Pénteken az elődöntőkre és a helyosztókra került sor. “Az ellenfél játékát ismerve szeretnénk megnyerni a helyosztót és ezzel megszerezni csapatunk első nemzetközi győzelmét” ? írta blogunknak a helyszínről Kordisz András, a rendőrválogatott oszlopos tagja és egyik motorja a meccs előtt. Rendőreink állták a szavukat, nagyon keményen beleálltak a csatába, és esélyt sem adva ellenfelüknek 15-2-re nyertek. Megszületett tehát az annyira áhított győzelem, válogatottunk így a kilencedik helyen végzett. A hetedik helyért Finnország 10-0-ra verte a franciákat, Szlovákia pedig 8-1-re a németeket. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a másik csoportban komoly esélyünk lehetett volna egy még szebb eredményre is. De ne legyünk telhetetlenek, az előrelépés így is látványos. Megszületett az első győzelmünk, és az eredményt és a játékot tekintve is egyértelműen közelebb kerültünk a műfaj nagyágyúihoz.

Az elődöntőkben az oroszok taroltak, a moszkvaiak Ausztriát győzték le 8-2-re, a kazanyiak pedig Csehországot 5-2-re. Szombaton tehát orosz házidöntővel és cseh?osztrák bronzmeccsel zárul a torna. A góllövőlistán is látszik a magyar rendőrválogatott komoly fejlődése, a szombatra maradt két mérkőzés nélkül Kis András egyelőre a második helyen áll 7 góllal, Rencz Dániel pedig az 5. helyen 6 góllal a legjobb góllövők versenyében.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum