Dél-Korea–Lengyelország 4-2

   

Az olimpiai szereplésre készülő Dél-Korea jelezte, hogy ismét komolyan kell számolni vele, két világbajnokság alatt már másodszor győzte le a lengyeleket.

Közel kétszer annyit lőtt kapura, mégis csak feleannyi gólra volt képes a lengyel válogatott, mint a koreai. A villámléptű ázsiaiak elképesztő hatékonysággal játszottak, majd’ minden ötödik lövésükből gólt értek el. Eközben túléltek négy emberhátrányt is. Pedig a mérkőzésen szinte végig a lengyelek határozták meg a játék képét, sokkal több időt töltöttek a támadóharmadban, mint ellenfelük. De mindez mit sem ér, ha közben a koreai játékosok időnként elrohannak a koronggal és a végén valahogy a lengyel kapuba juttatják azt.

Pontosan ez történt, a lengyel válogatott bőkezűen bánt a lehetőségeivel, és hasonló bőkezűséggel kínálta fel a gólszerzési lehetőségeket ellenfelének. A koreaiak pedig köszönték szépen, és a meccs feléig kétgólos előnyt kapartak össze. A lengyeleket egy kettős emberelőny hozta vissza a meccsbe a 35. percben, amelyet 28 másodperc alatt használtak ki. Ezt követően azonban visszaállt a megszokott rend, daráltak ugyan lengyel barátaink, de a gólokat a koreaiak lőtték. A harmadik harmad első szakaszában egészen konkrétan újabb kettőt, és 4-1-es vezetésüknél érezni lehetett, ezen a napon a lengyeleknek nem osztanak majd pontot. Az 50. percben ugyan még szépítettek és feljöttek 4-2-re, ám továbbra sem voltak eléggé átütőek. Az utolsó 2 percre még nagy lehetőséghez jutottak, hiszen Swiftet 2 perc 4 másodperccel a vége előtt kiállították, de Odrobny kapus csak jó 40 másodperccel később korcsolyázott le. 6 a 4 ellen is állta a nyomást a koreai csapat, ráadásul a lengyelek elcserélték magukat, odalett az emberelőny, és a kapust is vissza kellett hozzák. Maradt a 4-2-es koreai győzelem.

KOR-POL

Fotó: PZHL – Lengyel Jégkorong Szövetség

Megismétlődött tehát a tavalyi, katowicei VB koreográfiája. Bár akkor jóval kiegyenlítettebb mérkőzésen, de Korea 4-1-re verte a házigazda lengyel csapatot. Az ázsiai csapat fegyelmezett, olykor szerencsés mérkőzésen van túl, amelyen nem a honosítottak, hanem a született koreaiak vitték a prímet a gólszerzésben. Egyetlen honosított pontszerzőjük az egy asszisztos Swift volt. A lengyelek játéka rendkívül döcögős volt, ennél alighanem csak jobban tudnak játszani.

Lengyelországnak nagyon erős csapata van

 

A dél-koreai szövetségi kapitány elismerősen nyilatkozott csapata szombati ellenfeléről.

Jim Paek (szövetségi kapitány, Dél-Korea): “Lengyelországnak nagyon erős csapata van. Rengeteg lehetőségük volt a mérkőzés során. Nagyon fontos volt a számunkra, hogy győzelemmel kezdjük a tornát. Ami a honosított játékosokat illeti, emlékeztetek arra, hogy ezek a játékosok már évek óta Koreában játszanak. A koreai hokinak hosszú utat kellett megtennie, hogy professzionális lehessen. Ezek a játékosok segítettek abban, hogy a koreai jégkorong színvonala emelkedhessen.”

Torbjörn Johansson (másodedző, Lengyelország): “Először is gratulálok Koreának a győzelemhez. Jól játszottunk az első harmadban, de a rengeteg kialakított lehetőségünkből képtelenek voltunk gólt lőni. A végén sikerült két alkalommal is felzárkóznunk, de ez kevés volt ahhoz, hogy egy számunkra kedvező eredményre gondolhassunk.”

Grzegorz Pasiut (csatár, Lengyelország): “Megvoltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük. Kiismertek bennünket, és gólra váltották a lehetőségeiket. Sajnos nem mi lőttük az első gólt és ez meghatározta az egész mérkőzést. A saját védekező harmadunkban veszítettük el a meccset, miután könnyű hibákat követtünk el. Túl lassúak voltunk, túl sok helyet hagytunk az ellenfélnek, és így szerezhettek gólokat. Nehéz megmondani, miért maradtak ki a ziccereink. Talán benne maradt a fejekben, hogy már több nagy helyzetet kihagytunk. Ha ezeket belőjük, akkor biztosan másképp nézett volna ki a meccs. Arra is nehéz válaszolni, miért voltunk ilyen gyengék hátul. Talán a koncentráció hiánya, vagy valami mentális blokk. De el kell felejtenünk ezt amilyen gyorsan csak lehet, vasárnap újabb meccs következik, és a legjobbunkat szeretnénk nyújtani.”

Mateusz Bryk (hátvéd, Lengyelország): “Ismét elvesztettük a nyitó mérkőzésünket a világbajnokságon. A játék képét tekintve azt hiszem, nem játszottunk rosszul. Megvoltak a lehetőségeink, csak a riválisunkkal ellentétben nem tudtuk kihasználni azokat. Sajnos, a nagy helyzeteinknél nem koncentráltunk megfelelően, és így elvesztettük a párharcokat a koreai kapussal szemben. A szépítő gólunk után túlságosan megnyugodtunk, és ezt a koreaiak gyorsan kihasználták. Az eredmény nem tükrözi a játék képét. Mostantól Ukrajna ellen készülünk. A jégen majd feketén-fehéren kiderül, kinek lesz jobb napja. Jobban kell játszanunk, hogy ne kelljen izgulnunk a következő mérkőzések előtt. Lényegtelen, hogy az utóbbi időben le tudtuk győzni az ukránokat, hiszen ma a magyarok ellen megmutatták, hogy jó formában vannak.”

(Az interjúk forrása: hokej.net)

VB, 2017. ápr. 22., szombat.
Dalton: 94,7% (Park Sz. Dzs.)
K
Odrobny: 81,8% (Radziszewski)
Young, Kim Von Dzsun, Kim K. Sz., Kim Sz. V., Ahn
1
Ciura, Pociecha, Zapala, Lopuski, Kolusz
Li D. K., Regan, Cso, Sin Sz. H., Sin H. J.
2
Wajda, Bryk, Wronka, Malasinski, Pasiut
Plante, Szeo, Swift, Li J. Dzs., Kim Von Dzsung
3
Kruczek, Wanacki, Chmielewski, Bryniczka, Jeziorski
Oh, Sin Sz. V., Park Dzs. K., Park V. Sz., Li Cs. H.
4
Rompkowski, Urbanowicz, Dziubinski, Kapica
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:51 KOR Kim K. Sz. Ahn Regan
2-0 27:07 KOR Sin Sz. V. Park V. Sz. Kim Von Dzsun
2-1 34:40 POL PP2 Bryk Pasiut Wronka
3-1 42:07 KOR Li J. Dzs. Swift
4-1 46:02 KOR Kim Sz. V. Young
4-2 49:48 POL Pociecha Zapala
22 Kapura lövések száma 38
10 Kiállításpercek 4

A Dél-Korea–Lengyelország góljai

   

Így lepte meg Dél-Korea a temérdek ziccert elhibázó lengyeleket.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum