Adorján nélkül is győzni akar a romániai válogatott

 

Románia keretet hirdetett a hétfőn kezdődő galaci vb-re. Magyarországon játszók is bekerültek.

Az egyelőre 21 tagú csapatnak 16 székely tagja van.  9 brassói és 4 szeredai játékos található benne, továbbá két Magyarországon játszó fiatal: Győrfy Tihamér a Debrecent, Rokaly Szilárd a Fehérvárt képviseli. A romániai vb minden pillanatát láthatják majd streamen, ide kattintva. Online pedig itt.

Sajtótájékoztatót tartott a hétfőn kezdődő galaci divízió 2/A csoportos világbajnokság előtt a román jégkorongszövetség. A végleges keret is megvan, amelyből hiányzik Adorján Attila, a MOL Liga idei évének legjobb statisztikákat produkáló kapusa.

“Nem volt éppen a leghosszabb a felkészülésünk, három nap, három edzés állt a rendelkezésünkre ? mondta Martin Lacroix, a válogatott újonnan kinevezett trénere, aki pár napja nyert bajnokságot a Brassóval. ? A szövetségi kapitányi poszt új kihívás a számomra, amelyben segítségemre lesz Marius Trandafir és Nelu Alexe, akik minden játékost jól ismernek, azokat is, akik nem nálam dolgoztak Brassóban. A csapat rendkívül motivált. Tudjuk, hogy nagyok az elvárások, igyekszünk az első helyen végezni a csoportban. Meccsről meccsre gondolkodunk, így egyelőre csak az első ellenfelünkre, Belgiumra koncentrálunk.”

“Nagyon kellemes meglepetés volt a számomra, hogy hogy néz ki a kicsinosított galaci pálya, és hogy mennyire felkészült a város a tornára ? fogalmazott a románok fiatal tehetsége, Roberto Gliga. ? Öröm lesz itt játszanunk, és nagyon remélem, hogy a galaci szurkolók közül nagyon sokan jönnek majd el, hogy támogassanak bennünket. Egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, fel akarunk jutni, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy ezt elérjük.”

rom_sajttaj_Galati

Flinta Botond, a Galati jelenlegi, a HC Csíkszereda, a Fehérvár, a Ferencváros és a Sportklub EBEL-t is megjárt korábbi hátvédje így fogalmazott: “Meg akarjuk nyerni a csoportunkat, fel akarunk jutni a divízió I-be, és mindent megteszünk ezért. Örülünk, hogy Galac városa rendezi ezt a tornát. Reméljük, a szurkolók éppúgy támogatnak majd bennünket, ahogy a Dunareát támogatták a bajnoki szezon során. Nem tudunk sokat az ellenfelekről, de minden mérkőzésen a győzelemért lépünk majd jégre. A saját játékunkra kell koncentrálnunk. Mi, játékosok nagyon jól kijövünk egymással, akár Brassóból érkeztünk, akár Gyergyóból, akár Csíkszeredából. Egységes csapatot alkotunk és ezt be is fogjuk bizonyítani a héten.”

Marius Trandafir, a csapat másodedzője, aki civilben a Dunarea Galati szakvezetője, ezt tette hozzá: “Mindannyiunknak ugyanaz a célja, a feljutás. Öt döntőt várunk, minden mérkőzésünk olyan lesz, mint egy-egy finálé. A közönség biztosan nagy számban jön majd, hogy támogasson bennünket, ahogy ezt az elmúlt években is tették Galacon. Remélem, hogy a torna végén az első helyen zárunk.

Megtörtént az előzetes keret szűkítése is, végül 9 brassói, 4 csíkszeredai, 5 galaci és 1-1 debreceni, steauás és Ocskay-akadémista játékos alkotja a majdnem végső 19+2 fős listát. Relatív bőségben vannak a védők, 9 játékost neveztek ezen a poszton, nyilvánvalóan lesznek, akikre csatárként is számíthat majd Lacroix mester. Adorján Attila, a DVTK Jegesmedvék egész szezonban kiválóan védő kapusa nincs a végleges listán maradtak között, el sem ment az edzőtáborba. Ő mindeddig utoljára 2016. február 14-én, a magyar szívnek oly kedves szapporói Tsukisamu Arenában lépett jégre hivatalos IIHF-mérkőzésen a román válogatottban. Akkor az olimpiai selejtezőn Gebei Péter bíráskodása mellett Horvátország 4-1-re legyőzte a romániai válogatottat. A fennmaradó 1 helyre a szövetség honlapján megjelent 23-as lista alapján a Steaua kapusa, Adrian Catrinoi és a Progym támadója, Barabás Sándor pályázik még, hogy végül melyikük kerül be, arról később dönthet a szakvezetés.

A végleges keret:

kapusok:

#20 Ónodi Ottó (Csíkszereda),
#1 Tőke Zoltán (Brassó);

védők:
#24 Bíró Ottó (Brassó),
#6 Florian Bocu (Steaua),
#3 Bors Huba (Brassó),
#4 Flinta Botond (Galati),
#2 Gecse Hugó (Csíkszereda),
#8 Győrfy Tihamér (Debrecen),
#9 Nicusor Lusneac (Galati),
#12 Nagy István (Brassó),
#5 Salló Alpár (Csíkszereda);

csatárok:
#15 Bíró Gergő (Brassó),
#22 Bíró Mátyás (Brassó),
#7 Fodor Csanád (Brassó),
#10 Mihail Georgescu (Galati),
#13 Roberto Gliga (Brassó),
#16 Adrian Irimia (Galati),
#21 Mihály Ede (Galati),
#19 Péter Zsolt (Brassó)
#11 Rokaly Norbert (Cskszereda),
#17 Rokaly Szilárd (Ocskay Akadémia),

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN INFO
VB 16:00 ITAKOR INFO
VB 19:30 HUNSLO INFO
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum