Tovább mélyült Tkachuk és Doughty barátsága

 

Az újonc csatár szinte mindenkibe belekötött már, aki szembejött, nem tisztelte a kétszeres Stanley Kupa-győztes hátvédet sem.

A Flames fogadta a Kingst az NHL-ben szerdán, 10 nappal korábban már játszottak egy emlékezetes meccset, amelyen a kanadaiak tehetséges újonca, Matthew Tkachuk csúnyán lekönyökölte a Los Angeles tapasztalt hátvédjét, Drew Doughtyt.

A fiatal csatár már a pályán is megkapta a magáét tiszteletlenségéért, utána pedig a fegyelmi bizottság is eltiltotta két mérkőzésre. Ráadásul Doughty is panaszkodott egy sort a médiában, hogy korához képest különösen mocskosan játszik ellenfele. Tkachuknak nem ez volt az első ilyen megmozdulása, tele vannak a videómegosztók vele, például itt, itt és itt. Egy alkalommal még Brent Burns ütőjét is ellopta, és nem adta vissza.

Ő tudja, mit csinál, mennyire célravezető ebben a ligában marchand-abbnak lenni Brad Marchand-nál, az idő eldönti, hogy bátorság vagy vakmerőség olyan embereknél kihúzni a gyufát, mint Wayne Simmonds.

Legutóbbi áldozata tehát Drew Doughty volt másfél héttel ezelőtt, aki az eset után így nyilatkozott a Fox Sportsnak: ?Piszkosul játszik ez a kölyök. Kicsit meglepő ez egy újonctól. Nem tudom pontosan, mi történt, a fejemre kaptam az ütést, azt hiszem, lekönyökölt. Nem állíthatom biztosan, nem mondhatom, hogy ennek következménye kell legyen, de bármi is volt, eléggé fájt, és még fájni is fog egy darabig.?

tkachuk

Mivel a visszavágó között alig telt el tíz nap, szerda előtt mindenki azt találgatta, mi fog történni. Maga Tkachuk szóban sem fogta vissza magát, ezeket mondta a Calgary Heraldnak: ?Őszintén szólva többet vártam tőle, mint hogy rohanjon sírni a médiához. De nagyon jó játékos. Jobb játékos annál, mint hogy ilyen dolgok miatt aggodalmaskodjon. Nagyon képzett, meg minden, nyert is már pár Stanley Kupát, úgyhogy nem hiszem, hogy túl sokat foglalkozna ezzel a meccs előtt.?

Doughty ugyan valóban nem foglalkozott az újoncccal, de a dolog természetéből adódóan megtették ezt mások. Kyle Clifford már a bemelegítéskor odament hozzá, feltehetően pár szóban vázolta, mire számíthat az este folyamán. Végül a veterán Deryk Engelland ment oda megvédeni fiatal csapattársát.

Tkachuk már az első shiftben ledobta a kesztyűt Jake Muzzinnek, a hátvéd azonban túljárt az eszén, nem állt bele, így a forrófejű fiatal mehetett két percre a büntetőpadra.

Mindez nem volt elég, három perccel később talált magának partnert a bunyóhoz, Brayden McNabb el is verte.

A meccs felénél aztán eljött a nagy pillanat, Tkachuk előbb palánkra kente Doughtyt, majd egy open ice hittel próbálkozott, amit a rutinos hátvéd igyekezett kivédeni. Az esés láthatóan Tkachuknak fájt jobban.

A meccs végül mégsem róla, hanem a korábban közel másfél évtizedet a Flamesnél lehúzó Jarome Iginláról szólt, aki Gordie Howe-mesterhármast ért el, vagyis bunyózott egy nagyot Engellanddel, illetve lőtt egy gólt és adott egy gólpasszt is.

A meccset a Kings nyerte 4-1-re.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum