Visszanyomja-e az UTE a víz alá a DVTK-t?

   

Ladislav Sikorcin visszatér a lila támadók közé, de a védelem továbbra is sok sebből vérzik. A Jegesmedvék hazai pályán vehetik vissza a kezdeményezést.

Egy oda-vissza kör lement a DVTK–UTE párharcból, és egyik csapat sem jutott közelebb a végső sikerhez. Az UTE az első alkalommal elvette ellenfele pályaelőnyét, de nem sokra ment ezzel, mivel a Jegesmedvék egyenlítettek a Megyeri úton. Eddig mindkét mérkőzésen az emberelőnyös játék volt a kulcs, az elsőn az UTE, a másodikon a DVTK szerzett két létszámfölényes találatot. Érdekes meccs volt a legutóbbi, hiszen kívülről úgy tűnt, az UTE egyre jobban kezd belemelegedni a játékba, még hátrányban is agresszívan és eredményesen támadták le a piros-fehéreket, amikor egy rossz helyezkedés, illetve annak gyors kihasználása egy csapásra megfordította a sztori addigi menetét. Az UTE-t megfogta a gól, amit tovább súlyosbított Magosi Bálint fél percen belül szerzett beleérős találata. Innentől hiába kapartak a lilák, nem tudtak visszakapaszkodni.

Így nem maradt más hátra, mint megkísérelni ismét győzni idegenben, annak érdekében, hogy ne kerüljenek lépéskényszerbe. Az idegek csatájában az is nagyon fontos, hogy melyik csapat tudja több ideig nyomás alatt tartani ellenfelét. Egy miskolci győzelemmel ez a bizonyos presszúra átkerülne a lilákhoz, míg a vendégek diadala esetén ismét Pavuk Attiláék küzdhetnének a kétmeccses hátrány elkerüléséért.

Fontos lesz, hogy melyik csapat milyen kerettel képes kiállni. Csütörtökön az UTE két kulcsfontosságú poszton is gyengült. A csatársorból a fegyelmi bizottság eltiltása miatt hiányzott az egyik leggólerősebb szélső, Sikorcin Ladislav, aki szombaton ismét pályára léphet. Hátul ennél is nagyobbak a gondok, hiszen a hosszabb ideje nem 100%-os – de azért játszó – Peter Huba legutóbb nem tudott jégre lépni. Nagy kérdés, szombatra sikerül-e összedrótozni őt. Hiányában Szilassy Zoltán vezetőedző Gröschl Tamást vezényelte hátra, aki karrierje során nem először játszott bekket. A gondokat tetézi, hogy Toulmin határon mozgó ütközése után Nagy Richárd megsérült, be is ment az öltözőbe. Ha a két hátvéd sérülése komolyabbnak bizonyul, az nehéz helyzetbe hozhatja a lilákat, akkor is, ha a kiegészítő emberek, mint például Kovács Attila, eddig többnyire jól használják ki a növekvő jégidőből adódó lehetőségeket.

A Jegesmedvéknél továbbra is megbízhatóan zakatol az első két sor, a házi kanadai táblázaton nem kevesebb, mint négy játékos áll azonos pontszámmal, Magosi, Pavuk és Galanisz mellett Sakaris is ennyit gyűjtött. A hátvédek közül Láda Balázs ponterős játéka, illetve a plusz/mínuszártól eleve híres Jarkko Leppanen +6-os mutatója kiemelendő, aki Galanisszal és Pavukkal holtversenyben a legjobb ebben, aminél jobbat az egész playoffmezőnyben sem találunk. Az UTE ellen eddig főleg a légiós sor tűnik ki, Sakarisnak éls Toulminnak három-három, Johnstonnak két pontja van. A szombati összecsapáson rájuk érdemes figyelnie a lila védelemnek, míg a kemény, de szabályos játék mindkét csapat számára kulcsfontosságú lehet.

img_0940

Fotó: Ritó Ákos

DVTK Jegesmedvék–UTE 4-2

   

Megfordította a párharc állását a címvédő, miután egy kitűnő mérkőzésen hazai pályán is legyőzte az újpestieket.

A mérkőzés igen tüzesen kezdődött, hiszen 34 másodperc elteltével Magosi és Hebar esett egymásnak a pálya közepén, így a két topjátékosnak már véget is ért a találkozó. Az 5. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Johnston kezelt le egy gyenge lövést a kapu előterében, majd egy csel után kilőtte a jobb sarkot (1-0). A gól lendületet adott a Jegesmedvéknek, akik fölényt harcoltak ki, az Újpest be is szorult a harmadába. A 9. percben Nemes ült a büntetőpadra, ám a két perc alatt nem sikerült módosítani az eredményen, majd egy páros kiállítás pergett le nyomtalanul. Ebben az időszakban egyértelműen a Miskolc akarata érvényesült a jégen, ám a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. Az Újpest is elpazarolta első emeberlőnyét, így fordultak rá a csapatok az utolsó percekre, ahol mindkét oldalon voltak helyzetek, eredmény nélkül.

A második harmadból alig telt el fél perc, amikor Pavuk kapott beutalót a büntetőpadra, és az Újpest 35 másodperc alatt ki is használta azt, miután Hegyi a kék vonaltól nem messze kilőtte a bal sarkot (1-1). Gyorsan jött a válasz: másfél perc múlva Galanisz egy védővel a nyakán korcsolyázott be a kapu elé, majd eltette a korongot Sila mellett (2-1). Felpörgött a meccs, helyzet itt, helyzet ott, a szurkolók igazán nem unatkozhattak, bár valószínűleg annak nem örültek, hogy ismét kimaradt egy hazai fór. A 35. percben egy szerencsés góllal növelte előnyét a hazai csapat: létszámfölényben Toulmin adta középre a korongot, amely a kapu előtt egyedül álló védő korcsolyájáról pattant a hálóba (3-1). Két perccel később csaknem ugyanilyen gólt ért el a miskolci gárda, de végül a védők kiütötték a korongot a gólvonal elől. Negyven másodperccel a harmad vége előtt Benk léphetett ki egyedül, két testcsel után lőtt, úgy tűnt Adorján megfogja, ám végül a mamutja alatt becsorgott a korong a kapuba (3-2).

A harmadik játékrészt a korábbinál is nagyobb lendülettel kezdték a csapatok, a kapusoknak sorozatban kellett védeniük, és meg is tették. Mindkét gárdában benne volt a gólt, a kérdés csak az volt, hogy melyikük hozza ezt ki magából. A harmad közepén a Jegesmedvék enyhe fölényt harcoltak ki, ám perc múlva a vendégek kijöttek a szorításból, sőt át is vették a kezdeményezést, ami Adorjánnak jelentett több munkát. Az 54. percben Gőz oldalról, a palánk mellől lőtt kapura, és a korong Siláról vágódott a gólvonal mögé (4-2). Az Újpest próbált visszajönni a meccsbe, ám az utolsó két percre emberhátrányba került, így minden reményük elszállt.

Az egyik csapat négy győzelméig tartó sorozatban a DVTK Jegesmedvék 2-1-re vezet.

misute-po

Fotó: Ritó Ákos

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük, irányítottuk a játékot, megszereztük a vezetést. A második harmad már kiegyenlítettebb volt, és bár kétgólos előnyre tettünk szert, az Újpest vissza tudott jönni. A harmadik játékrész nagy küzdelmet hozott, és a negyedik gól eldöntötte a meccs sorsát. Örülök a győzelemnek, most egy kicsit nyugodtabban várhatjuk a következő mérkőzést.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): ”Jó mérkőzést játszottunk, a baj csak annyi volt, hogy végig futottunk az eredmény után. Az egyenlítés után szinte azonnal gólt kaptunk, majd jött az a peches, lábról bepattanó találat. Megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre, de nem jött össze. Ilyen a playoff, nincs semmi probléma, készülünk a hétfői összecsapásra.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1580 néző. Játékvezetők: Haszonits, Kincses, Váczi, Muzsik.
Adorján: 91,7% (Kiss B.)
K
Sila: 89,7% (Ágoston)
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Miskolczi
1
Dósa, Kiss D., Nemes, Pápa, Tóth G.
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
2
Nagy N., Hegyi, Benk, Hebar, Ropret
Tuominen, Joe, Johnston, Toulmin, Sakaris
3
Kovács, Nagy R., Sikorcin, Frolík, Csányi
Szopos, Laczkó, Popovics, Albert, Sági
4
Pokornyi, Gröschl, Virág, Turbucz
Bradley Douglas, Farkas Tamás
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:50 MIS Johnston Leppanen Toulmin
1-1 21:12 UTE PP Hegyi Frolík Sikorcin
2-1 22:38 MIS Galanisz Sági
3-1 34:27 MIS PP Toulmin Joe
3-2 39:19 UTE Benk Frolík
4-2 53:51 MIS Gőz Sakaris
39 Kapura lövések száma 24
33 Kiállításpercek 39

A DVTK–UTE képes összefoglalója – duplán

 

Bán Olivér és Ritó Ákos galériáját is megmutatjuk.

A DVTK–UTE videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum