Megvan Vay Ádám első shutoutja az ECHL-ben

   

31 lövést fogott, a meccs legjobbjának választották. Vas Márton ismét gólt lőtt és gólpasszt adott, csapata minden góljában benne volt. Sebők Balázs újra játszott, Bartalisék és Stipsiczék kikaptak, Garát Zsombor csapata nyert.

A Quad City Mallards a Kalamazoo Wingset fogadta, amely ugyanabban a divízióban két hellyel hátrébbról követi a rájátszásért folytatott küzdelemben. Fontos volt tehát a győzelem, és az ehhez vezető úton az első lépést a tavaly Fehérváron légióskodó Chris Francis tette meg, aki a 14. percben emberelőnyből megszerezte a vezetést. A középső harmadban újabb előnyös gólt lőtt a Mallards, majd két perc múlva megint betaláltak, Francis ezúttal gólpasszt adott egyenlő létszám mellett. Innentől az volt a kérdés, segít-e a csapat Vay Ádámnak abban, hogy lenullázza az ellenfelet, illetve hogy lőnek-e további gólokat. Mindkét kérdésre igen lett a válasz, az utolsó percben üres kapura elért találattal alakult ki a 4-0-s végeredmény, ami egyben azt is jelentette, hogy megvan Vay Ádám első shutoutja.

vay

Pedig nem sikerült alacsony lövésszámon tartani az ellenfelet, a lőpárbajt a vendégek nyerték 31-21-re. A magyar válogatott hálóőre most kiváló formában játszik, jót tett az önbizalmának a kiütéses bunyója. Előtte meggyűlt a baja az átállással, 86,2%-kal védett, január 11. óta viszont több mint öt százalékpontot javított, a legutóbbi hat meccsen 91,4%-os átlagot produkált. Ezzel csaknem két százalékot ver csapattársára, C. J. Mottéra, ami azért nagy szó, mert vetélytársa repülőrajtot vett a szezon elején, és jelenleg is a liga egyik legjobb kapusa: meccsenkénti kapottgól-átlagban (2,57) hatodik, védési hatékonyságban (92%) harmadik. Vay tehát elkapta a fonalat, most jön a neheze, igyekeznie kell tartósítani ezt a teljesítményt.

A német első osztályban a Bartalis Istvánnal felálló Schwenningen a negyedik helyen álló, az éllovasok közé tartozó Köln csapatát fogadta. A tabellán elfoglalt helyezések közötti különbség az eredményen sokáig nem látszott, az első harmadot 1-1-gyel zárták. A középső játékrész végét azonban nagyon elrontotta a hazai csapat, az utolsó két percben két emberhátrányos gólt kaptak. 1-3-mal álltak fel az utolsó húsz percre, amelynek a 9. percében mínusz egyre feljöttek, ám a Köln szinte azonnal visszaállította a kétgólos különbséget. A 2-5-ös végeredmény egy perccel a rendes játékidő vége előtt állt be, az üres kapu előtt elhagyott korong bizonyult végzetesnek a hazaiak számára. Bartalis nem szerzett pontot. Veresége ellenére a Schwenningen egyelőre maradt 11. a tabellán.

Sebők Balázs vereséggel tért vissza sérülése után. Az ellenfél az ötödik helyen álló HPK volt, amely idegenben is győzni tudott, miután már az első harmad első felében megszerezte a vezetést, a hazaiak pedig képtelenek voltak egyenlíteni. A végén kapusát is lehozva is támadott a KalPa, ám ebből is az ellenfél szerzett gólt, kialakítva a 0-2-es végeredményt. Seből feltehetően fokozatosan kapja a terhelést, bár pénteken máris 11 és fél percet töltött a jégen. A KalPa harmadik a finn élvonalban.

Csak egyenlőtlen létszám mellett esett gól a Drezda freiburgi vendégjátékán. Sajnos az első harmadot elrontották a hazaiak, két emberhátrányos góljuk mellett egyszer előnyben is kapituláltak. A meccs felénél Vas Márton fórból hozta közelebb csapatát, ám a harmadik periódusban a vendégek is bevertek egy előnyt, így hiába szépített egy percen belül Vas passzából a csapattárs emberhátrányban, a háromgólos különbséget csak csökkenteni lehetett, ledolgozni nem sikerült, 4-2-re nyert a Drezda. A Freiburg egyelőre nem tudott feljebb zárkózni a DEL2 élmezőnyéhez, továbbra is hetedik. A meccs embere Vas Márton volt, immár sokadszor, gólt lőtt és gólpasszt adott, sorozatban 14. hazai meccsén szerzett pontot, 43 meccsen 37 pontja van, csapata ötödik legeredményesebb játékosa, az egész ligában ő a második legponterősebb hátvéd

Stipsicz Bencéék a Des Moines Buccaneers csapatát fogadták a USHL-ben még szerdán. sokáig jól tartották magukat, de az utolsó harmadban két emberhátrányos, majd a végén egy üres kapus gólt kaptak, így 4-1-re elbuktak. Siptsicz pontot nem szerzett, de az egyetlen hazai találatnál jégen volt, +1-gyel zárt. Pénteken a Madison Capitols otthonába látogattak, ahol szerdához hasonlóan ők lőtték az első gólt, ami ezúttal sem volt elég, az ellenfél kiegyenlített. A mindent eldöntő gól a hosszabbítás hatodik percében született, 2-1-re nyert a Capitols. A RoughRiders továbbra is utolsó keleten.

Negyven perc után 3-0-ra vezetett az Austin Bruins az NAHL-ben, majd a záró harmad első két percében újabb két gólt lőtt, ezzel eldöntötte a meccset. A 48. percben ötperces előnybe került a Bruins, ám a figyelem ekkorra már lankadt, kétszer is az emberhátrányban játszó Coulee Region Chill talált a kapuba. Azért az előny végén csak sikerült kihasználni egy helyzetet, ezzel alakult ki a 6-2-es végeredmény. Garát Zsombor pontot nem szerzett, +1-gyel zárt. A Bruins továbbra is ötödik a központi divízióban.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2016/17:

Név Csapat Liga H M G A P
Bartalis István Schwenningen DEL (GER-1.) 11. 33 5 13 18
Dudas Jesse TPS Liiga (FIN-1.)
TPS CHL 1 1 0 1
Fekete Dániel VEU Feldkirch Alpesi Liga (AUT-2.) 6. 34 8 15 23
Galló Vilmos Linköping HC SHL (SWE-1.) 4. 41 1 6 7
Linköping HC CHL 9 3 0 3
Garát Zsombor Austin Bruins NAHL 5. 26 1 2 3
Gáspár Máté EHC Linz EBEL (AUT-1.)
Hári János Leksands IF SHL (SWE-1.) 13. 41 4 10 14
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) 3. 30 5 8 13
KalPa CHL 8 0 4 4
Stipsicz Bence Cedar Rapids USHL 9. 33 0 3 3
Szabad Kevin Vienna Capitals EBEL (AUT-1.) 2. 1 0 0 0
Vas Márton Freiburg DEL2 (GER-2.) 7. 43 13 24 37
Vay Ádám Quad City Mallards ECHL 3. 23 75 587 88,7
Iowa Wild AHL 8.
Wehrs Kevin Villach EBEL (AUT-1.) 9. 50 2 17 19

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma),
M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Vay esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum