Szellő Kupa új helyszínen, bővített mezőnnyel

   

A hatodik évében szintet lépett a Szellő Kupa, még az országos sportsajtó is beszámolt a magyar hokiszurkolók székelyföldi jeges dzsemborijáról.

Szellő Kupa 2017 ? A csapategység ereje címmel kaptunk helyszíni riportot Szarka Laura főszervezőtől, aki a fesztiválgazda Sárig Attila és Vaszily Gábor mellett a szervezés motorja volt:

“2017 januárjának utolsó hétvégéjén 6. alkalommal került megrendezésre a Szellő Kupa Székelyföldön, melynek az eddigi Fata Aréna ? Kárpát-medence legszebb jégpályája ? helyett a Gyimesekben található Piposz Aréna adott otthont. A ?csarnok? teteje az égbolt, a lelátókat a Havasok bércei, a jeget a csordogáló patak felduzzasztott vize biztosította a csapatok számára.

Egy tavaly nyári baráti beszélgetésnek köszönhetően a szervezők merészet gondoltak: kibővítették a csapatok létszámát. Az eddigi kettő helyett immár hat társaság harcolt a Szellő Kupáért. A gondolatot tett követte, így két csíkszeredai és két miskolci szurkolókból verbuválódott csapat mellett elfogadta a meghívást a MAC-szurkolóval kiegészült DAB ? pontosabban a Dunaújvárosi Kergebikák ? és a Csíkszereda anyaországi drukkereiből összeállt Csíki Faszagyerekek gárdája is.

A kupameccseket megelőzően meglepetés várta a játékosokat a jégen, hiszen a hazaiak meghívását elfogadva dr. László Rezső pálos rendi szerzetes nyitotta meg a rendezvényt, aki néhány mondatban beszélt a pálos rendről, és egy közös imádsággal áldását adta a kupára.

A baráti hangulatú jégkorongmérkőzések röviden így foglalhatók össze: egyik csapat jobban teljesített, mint a másik. A játék 2×8 percben zajlott, futó órával, a fair play szabályait szem előtt tartva. Két csoportban zajlottak a selejtezők, ahonnan az első két csapat jutott tovább. Ezt követően alakult ki a bronzéremért és a kupáért folyó küzdelem.

A végeredmény:
I. Csíki Barnamedvék A
II. Csíki Barnamedvék B
III. Miskolci Jegesmedvék A
IV. Dunaújvárosi Kergebikák
V. Csíki Faszagyerekek
VI. Miskolci Jegesmedvék B

A tradícióknak megfelelően a győztes csapat neve felkerült a kupa talapzatára.

Megválasztották az esemény legjobbjait is, akik különdíjat vehettek át a pályán nyújtott kiemelkedő teljesítményükért:

Legjobb kapus: Ilyés László (Csíki Faszagyerekek)
Legjobb hátvéd: Hájer Kornél (Miskolci Jegesmedvék A)
Legjobb csatár: Lengyel László (Dunaújvárosi Kergebikák)
MVP: Gegő Csaba (Csíki Barnamedvék A)

Természetesen nem maradhatott el a székely?magyar mérkőzés sem, ahol Székelyföld nyert 6-3-ra.

A hivatalos eredményhirdetésre és a kupa átadására a nap végén került sor, ahol az oklevelek, elismerések és érmek átvételét követően elhangzott a székely és a magyar himnusz.

Egyrészt nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez a baráti kezdeményezés ilyen komoly rendezvénnyé nőtte ki magát. Másrészt büszkék vagyunk azokra, akik testi épségüket nem kímélve adtak bele mindent a játékba. Gombos ?Tsige? Gergely csuklótörést szenvedett, a kiváló újvárosi játékosnak gyógyulásáért sokat tett a közösség, többször is elénekeltük a ?Kitörted a kezedet, mivel ölelsz engemet?? kezdetű slágert. Varga ?Takonypóc? Zolika bokatöréssel és hathetes fekvőgipsszel úszta meg a kalandot, ő alaposan kipiheni az emlékezetes hétvége fáradalmait. Mindkettejüknek további gyors gyógyulást kívánunk.

S hogy miként érezték magukat a résztvevők? Azt hiszem, az mindent elárul, hogy már a 2018-as Szellő Kupa időpontját is kitűztük.?

A rendezvény felüldokumentáltságát az ezúttal játékosként és önarckép-készítőként is tündöklő Mudra László, valamint a munkáért idén a szórakozást is feláldozó kisfilmes, Sárig Andor biztosította.

szello kupa logo

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum