A Fehérvár ellen megnyerheti az alapszakaszt a DVTK

   

A hazaiak számára két meccsen három pont kell a biztos elsőséghez, a vendégeknél kiderül, mekkora veszteséget jelent legjobb csatáruk elvesztése.

Két meccse maradt az alapszakaszból a DVTK-nak, a hetedik és nyolcadik helyen álló Ferencváros és Fehérvár ellen. Ez a két meccs alapvetően befolyásolhatja a rájátszás két utolsója közötti sorrendet. De nem csak azt, hanem a tabella élét is, ahol jelenleg a Jegesmedvék állnak az első helyen, előnyük négy pont a második MAC-cal szemben, amely még a Belgráddal és az UTE-vel mérkőzik. A feladat tehát adott Magosiék számára, a Titánok és a Fradi elleni két meccsen legalább három pontot kell szerezniük ahhoz, hogy a MAC eredményeitől függetlenül is bebiztosítsák elsőségüket. Ehhez minden feltétel adott, hiszen a csapat kiváló formában van, a Winter Classic óta nem kapott ki, ez zsinórban nyolc megnyert mérkőzést jelent. A sorba beleesett a Fehérvár is, akik akkor 7-1-re kaptak ki hazai pályán a címvédőtől. A fehérváriak a Miskolccal éppen ellentétes pályát futnak be a közelmúltban, bár érdekes módon számukra is a MAC elleni mérkőzés jelentette a trendfordulót. Január 8-án 0-3-as állásról előbb egyenlítettek, majd a győzelmet is megszerezték riválisuk ellen, de azóta egyszerűen képtelenek nyerni, az elmúlt öt meccsen mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek.

MISHSC

A legutóbbi mérkőzés óta ráadásul gyengültek is, hiszen távozott a csapat messze legponterősebb játékosa, a kanadai Kyle Just. 38 meccsen 17 gólt és 42 pontot szerzett, ezzel 12 egységet vert a házi kanadai táblázat második helyén álló Devon Kroghra. Hiánya nagy veszteséget jelent a klub számára, nagy kérdés, hogy a fiatalok között lesz-e valaki, aki megpróbálja legalább részben pótolni őt. Egy hiányzó a miskolciaknál is biztosan lesz, hárommeccses eltiltásának utolsó állomásaként nem játszhat Peter Sakaris, aki a DAB elleni kupaelődöntő hosszabbításában könyökölte le Kaszkovot. Az ő ideiglenes pótlása nem jelent akkora problémát a Jegesmedvék számára, mint Justé a túloldalon. Bradley mester az elmúlt két meccsen két különböző formációval is próbálkozott, a MAC elleni kupadöntőn Sági lépett fel a harmadik sorba Johnston és Toulmin mellé, a DAB ellen Miskolczi játszott a két kanadaival, Pavuk lekerült a második sorba Tóth és Hajós mellé, Sági pedig az első sorban próbálkozott Galanisz és Magosi mellett. Érdekes lesz látni, hogy melyik formáció tetszett a vezetőedzőnek jobban, esetleg a harmadik meccsen egy harmadik megoldással rukkol-e elő. A védelemben az a kérdés, hogy Joni Toulminen sérülése mellett tudja-e vállalni a játékot.

Idén eddig háromszor játszott egymással a két csapat, Fehérváron jobban ment a miskolciaknak, mint odahaza, az idegenbeli két meccsen 5, a hazaijukon 0 pontot gyűjtöttek. Egy rendes játékidőben elért győzelemmel egy fordulóval a vége előtt biztosan megnyernék az alapszakaszt, hiszen ha a végén pontegyenlőség alakulni ki a MAC-cal, az egymás elleni összevetés Majoross Gergely csapatának kedvezne.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): A fehérvári együttes egy tipikus védekező hokit játszó csapat, akik ellen sokszor meggyűlt már a bajunk ebben a szezonban. Mivel számunkra rendkívül fontos lesz ez a meccs, a lehető legnagyobb erőnkkel készülünk, mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot. Számukra már kevesebb téttel bír ez a meccs, de ezért ez veszélyes is, hiszen teljesen felszabadultan játszhatnak ellenünk. Jó mérkőzésre számítok, remélem, hogy ezúttal is sokan kilátogatnak a jégcsarnokba!

DVTK Jegesmedvék–Fehérvári Titánok 4-0

   

A miskolciak hozták a papírformát, ezzel megnyerték az alapszakaszt és elsőként választhatnak ellenfelet a rájátszásra.

A vendég fehérváriak nem izgulták túl a találkozót, hiszen csak három sorral érkeztek Miskolcra. Ez az esetükben érthető, hiszen nekik nem volt tét ezen az estén, mivel a rájátszásban ők mindenképpen a választható kategóriába kerülnek. A hazaiaknak viszont egy hárompontos győzelem az alapszakasz-győzelmet jelenthette. A mérkőzés jó iramban kezdődött, az első percben mindkét kapusnak volt egy-egy védenivalója. A Jegesmedvék fokozatosan egyre nagyobb fölényt harcoltak ki, huzamosabb időre be is költöztek a támadó harmadba, de a fehérvári fiatalok igen szívósan védekeztek. Mindig volt egy blokk, egy közbeszúró bot, így nagyobb helyzetet sokáig nem sikerült kialakítani. A 8. percben Adorján óriási bravúrja mentette meg a hazai csapatot a góltól. Egy perc múlva azonban már ünnepelhetett a miskolci publikum: Tóth maradt üresen a kapu előtt, és a megkapott korongot gond nélkül lőtte Lemay mellett a hálóba (1-0). A gól után is maradt ez a forgatókönyv, és a 15. percben emberelőnyben növelték előnyüket a Jegesmedvék. Sági a kapu torkában még kicselezte Lemay-t, majd estében fonákkal húzta be a korongot a kapuba (2-0).

A második harmadban folytatódott a pörgős játék, a vendégek nem adták könnyen magukat, sőt többet támadtak, mint korábban Ebből aztán egy nézőbarát meccs alakult ki, sok helyzettel, szép védésekkel mindkét oldalon. A gólcsendet végül a Jegesmedvék törték meg a 32. percben, amikor a pályán gyorsan végigvitt, szépen kipasszolt támadás végén Johnston vette be közelről a fehérvári kaput (3-0). A gól után a hazaiak ismét komolyabb fölényt harcoltak ki, ám mégsem akadt igazán sok veszélyes helyzetük. A Titánok leginkább a gyors megugrásaikban bízhattak, de egyikből sem tudták bevenni Adorján kapuját.

A harmadik játékrészben a 46. percig kellett várni az újabb gólra, ezt is a hazaiak jegyezték. Magosi lövése átcsúszott Lemay-n, a korong vánszorgott a gólvonal felé, és végül Galanisz pár centiről a kapuba segítette azt (4-0). A tempó érezhetően lassult, gyűrték ugyan egymást a felek, ám érezhető volt, hogy tudat alatt mindkét oldalon tisztában voltak azzal: ez a meccs már eldőlt, így az utolsó percek már csendesen peregtek le.

A Jegesmedvék a győzelmükkel megnyerték a MOL Liga idei alapszakaszát és amennyiben eljutnak oda, a rájátszás mindhárom körében élvezhetik a pályaelőnyt.

dvtk-2016_17-csapatkep

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék):” Nem volt ez olyan könnyű meccs, mint amit a végeredmény mutat. A Fehérvár komoly ellenállást tanúsított, meg kellett dolgoznunk a gólokért. Büszke vagyok a csapatra az alapszakaszban nyújtott teljesítményért.”

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): ”Először is gratulálni szeretnék a Miskolcnak az alapszakasz-győzelemhez. Ma is nagyon jól játszottak, megérdemelten nyertek. Amikor helyzeteket alakítottunk ki, akkor egy kiváló kapusteljesítmény akadályozott meg bennünket a góllövésben, összességében tisztességesen helytálltunk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 850 néző. Játékvezetők: Gangel, Sós, Kis-király, Soltész.
Adorján: 100% (Kiss B.)
K
Lemay: 92,9% (Scola)
Láda, Leppanen, Galanisz, Magosi, Sági
1
Krogh, Szabó B., Pillók, Szita, Shupe
Gőz, Vojtkó, Hajós, Pavuk, Tóth A.
2
Imre, Láday, Kocsis, Hamvai, Mazzag
Tuominen, Joe, Johnston, Miskolczi, Toulmin
3
Korbuly, Reiter A., Varga, Sofron, Balogh
Kuqali, Albert, Popovics, Szopos, Ritó
4
Arany
Bradley Douglas, Farkas Tamás
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:28 MIS Tóth A. Gőz Pavuk
2-0 14:03 MIS PP Sági Magosi Leppanen
3-0 31:26 MIS Johnston Miskolczi Toulmin
4-0 45:31 MIS Galanisz Magosi Sági
56 Kapura lövések száma 23
0 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum