A DAB visszavághat a DVTK-nak a kupaelődöntőért

   

A MOL Liga-alapszakasz hajrájában az Acélbikák a negyedik hely megszerzéséért, a vendég miskolciak az első hely megtartásáért lépnek jégre.

Nem hiába nyilatkozta ifj. Azari Zsolt csapatkapitány a hosszabbításban megnyert Fradi-meccs után az M4 Sport kamerájának, hogy örül a győzelemnek, de kicsit keserű is a szájíz, hiszen a pontvesztéssel kiengedték a kezük közül a sorsuk irányítását, egy ponttal a Debrecen mögött maradtak. Ráadásul kétgólos hátrányból egyenlített a Ferencváros, a felzárkózást jelentő gól előtt pedig semmi nem utalt arra, hogy baj lehet. A harmadik harmad elején kihúzták a nehezebb pillanatokat, a gólt megelőző percekben pedig kimondottan taktikusan játszott a DAB: vagy a pakkért brusztoltak az ellenfél harmadában, vagy saját kapujuk mögött jegelték azt, ferencvárosi játékos nem nagyon tudott koronggal az ütőjén áttörni a kék vonalon. De elég volt egyetlen hiba és Kiss Ákos megmozdulása, és minden megváltozott.

Három meccsük maradt a Bikáknak az alapszakaszból, nem lesz egyszerű, de ezeken kell megszerezni a legjobb négy közé kerüléshez szükséges pontokat. A Brassóval szemben 5 pont a hátrány, Mihály Árpádéknak azonban már csak egy meccsük van, éppen a másik legnagyobb rivális, a Debrecen ellen. A DHK ugyan csak egy ponttal áll Azariék előtt, de nekik is három meccsük van arra, hogy ezt az előnyt megőrizzék. A már említett brassói vendégjáték után Galacra és Csíkszeredába utazik a csapat. Soha nem látott szoros befutóra van tehát kilátás a legjobb négy vonatkozásában.

A DAB számára jó alapot jelentene, ha szerdán legyőzi a legnehezebb ellenfelet, a DVTK Jegesmedvék csapatát. Van elszámolni valójuk a dunaújvárosiaknak a vendégekkel, hiszen a Magyar Kupa elődöntőjében három sorral is fel tudták venni a versenyt a hazaiakkal, hosszabbításban kaptak ki, vitatható körülmények között. A meccsnek közvetlen következményei is lettek, Kaszkov agyrázkódással kidőlt, míg a sérülést okozó Sakarist három meccsre is eltiltották. Már a kupa elvesztése is jól látható-hallható fájdalmakat okozott a hazai közönségnek Miskolcon, de a MOL Liga alapszakaszának hajrájában is kőkemény feladatok várnak a csapatra, legponterősebb játékosának felelőtlensége érzékeny veszteség a csapat számára. Három körrel a vége előtt előnyük az élen egy pontra olvadt a MAC-cal szemben, ami még akkor sem életbiztosítás, ha tudjuk, a fővárosiak egy meccsel többet játszottak.

dabmis
Fotó: DAB

Jól látható tehát, hogy az idei MOL Liga egyik leglátványosabb eleme, hogy a legkülönbözőbb szinteken vívnak egymással élet-halál harcot a csapatok, miközben az egyes szintek között nincs akkora különbség, hogy egy DAB–DVTK-t előre lefutottnak lehetne tekinteni. Hiába szerzett ugyanis csaknem 40%-kal több pontot az alapszakasz során a jelenlegi első a jelenlegi hatodiknál, elég egy pillantást vetni az egymás elleni meccsek alakulására ahhoz, hogy belássuk: az Acélbikák bármikor képesek meglepetést okozni. A kupaelődöntőt is beleszámítva négyszer találkozott a két gárda, egyszer nyert 5-2-re az esélyesebb Miskolc hazai pályán, háromszor egy góllal volt jobb a DVTK 60 perc alatt, míg legutóbb döntetlen után csak hosszabbításban sikerült felülmúlnia ellenfelét. Sokkal könnyebb dolguk akkor sem lesz szerdán, ha a csapat jó részének – például az első sort alkotó Magosi, Galanisz, Pavuk hármasnak vagy Sági Martinnak – szinte hazai pálya az Eszperantó utca.

Az eredeti kiírástól eltérően a mérkőzés fél nyolckor kezdődik, mivel hat órától a női kézisek játszanak az Érddel hasonlóan magas hőfokú mérkőzést. Akik a kettős rangadó mindkét meccsét szeretnék végigszurkolni, azoknak az Acélbikák kedvezményt ajánlanak fel. A kézilabdameccses karszalag felmutatása esetén a hokira féláron válthatók jegyek.

Strenk Hunor (másodedző, DAB): Hasonló hőfokú mérkőzésre számítunk, mint amilyen a kupa-elődöntő volt. Kemény és fegyelmezett játékra lesz szükségünk. A miskolci csapatot remek játékosok alkotják, kiváló edző irányítja őket. De legutóbb megmutattuk, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt idegenben is. Hazai pályán szeretnénk legyőzni őket először a szezon során. Közeleg a rájátszás, Mindenképpen jót tenne nekünk egy győzelem a listavezető ellen. A csapatba visszatérhet az eltiltását letöltő Dansereau, illetve felépült Ölander is. Kaszkov egyelőre pihen, nem szeretnénk kockáztatni. Rá majd csak hétvégén számíthatunk.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): A fájó kupadöntőt lezártuk, most már minden erőnkkel arra koncentrálunk, hogy megőrizzük vezető helyünket a MOL Liga tabelláján. A dunaújvárosi csapattal múlt héten találkoztunk, és emlékezetes nagy csatát vívtunk. Ahogy akkor is mondtam, a két csapat között mindig az apróságok döntenek, a legjobb formánkra lesz szükség a három pont megszerzéséhez. A legutóbbi meccs végén mindkét csapat elveszítette kicsit a fejét, így fontos lesz, hogy ne az érzelmek vezéreljenek minket, nyugodtnak és fegyelmezettnek kell maradnunk.

DAB–DVTK Jegesmedvék 2-5

   

Az Acébikák csak ráijeszteni tudtak a MOL Liga-címvédőre, pontot szerezniük nem sikerült.

Az első gólt a hazaiak szerezték a magyar bázisú bajnokság egyetlen szerdai mérkőzésén: emberelőnyben lőtt vasat Ölander, a kipattanó jól pattant támadói szemszögből, Hruby Gellért bekotorta. A Miskolc már az első harmadban is dominált, de az észt légiós kapus Koitmaa hatalmasakat fogott, a hátrányos védekezés is működött,  ráadásul az újvárosiaknak is voltak veszélyes támadásaik.

A második felvonásban fordult a kocka, a DVTK akcióit kísérte több siker. Nagy egyéni hibák és látványos megmozdulások váltották egymást. A finn Leppanen korongot szerzett, két embert befűzött, óriási gólt ragasztott a felső sarokba. A fordítás Tóth Adrián nevéhez fűződött, ám ezt követően Becze Tihamér még egyenlített. Nem sokkal utána Magosi Bálint vegzálása miatt kiállították Azari Zsolt DAB-csapatapitányt, és bár az exújvárosi támadó mintha maga is azt jelezte volna, hogy nem bántotta senki, végül mégis saját kezűleg értékesítette az emberfórt.

Az utolsó húsz perc 2-3-nál kezdődött, innen még bármi is lehetett volna. A DAB-szurkolók a remek tempónak örülhettek ugyan, ám az eredmény alakulásának végül nem, hiszen az 53. percben Grant Toulmin beverte a negyediket, majd a végén megint csak Magosi volt eredményes üres kapura. A jobb erőkből álló csapat győzött, amely így két meccsel az alapszakasz vége előtt ismét négy pontra növelte előnyét a MAC Budapesttel szemben. A Dunaújváros maradt a 6. pozícióban.

DABMIS

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 350 néző. Játékvezetők: Varjú, Vas, Muzsik, Tichon,gil.
Koitmaa: 88,9% (Duschek)
K
Adorján: 93,3% (Kiss)
Hruby, Ölander, Dansereau, Cseter, Azari
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Magosi B., Sági
Hudec, Ladigin, Becze, Borbás, Nagy
2
Gőz, Vojtkó, Hajós, Pavuk, Tóth
Lencsés, Hüffner, Léránt, Odnoga, Tanka
3
Kuqali, Joe, Johnston, Miskolczi, Toulmin
Lévai, Magosi E., Németh
4
Bernáth, Albert, Popovics, Szopos, Ritó
Malkia Heikki, Strenk Hunor
E
Bradley Douglas, Farkas Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:57 DAB PP Hruby Ölander
1-1 20:26 MIS Leppanen Galanisz
1-2 26:44 MIS Tóth
2-2 29:06 DAB Becze Hudec
2-3 35:16 MIS PP Magosi B. Johnston Leppanen
2-4 52:17 MIS Toulmin Johnston Joe
2-5 58:50 MIS EN Magosi B. Galanisz
30 Kapura lövések száma 37
10 Kiállításpercek 22
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum