Az Islanders elhagyja Brooklynt

 

Legkésőbb a 2018/19-es szezon után új csarnokba költözik.

A Barclay’s Center 2012 őszén nyitotta meg a kapuit, az Islanders pedig három évvel később költözött Nassauból az új otthonába. Az új csarnok azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, rengeteg a gond és a probléma, közülük messze a legnagyobb, hogy a csarnok egyes helyeiről nem lehet látni az egész játékteret. Ehhez jöttek még a tulajdonos, az orosz Mihail Prohorov financiális problémái, ami kenyértöréshez vezetett.

A szakítást végül a Barclay’s Center mondta ki, amihez joga volt, ugyanis a két fél által kötött szerződés tartalmazott ilyen opciós jogot. Tény, hogy nemcsak a fent említett problémák játszottak közre a szakításban, hanem a látogatottság is. Az elmúlt esztendőben az Isles meccseire átlagosan 13 626 néző ment ki, ami a harmadik legrosszabb volt az NHL-ben. Ebben a szezonban ez a szám tovább csökkent 12 828-ra, ami azt jelenti, hogy az Islanders biztosan nem tud hozzájárulni a csarnok költségeihez a szerződésben foglaltak szerint.

FILE - This Sept. 20, 2012 file photo shows workers sweeping the plaza in front of the main entrance to the Barclays Center in the Brooklyn borough of New York. Consider Madison Square Garden and The Rock on watch. There's a new kid in town, folks, a state-of-the-art arena in Brooklyn that is gobbling up acts at an alarming rate. (AP Photo/Kathy Willens, File)

Azonnal felmerült a kérdés, hová költözhet az Islanders. A NY Post korábbi hírei szerint célpont Long Island vagy Queens lehet, azon belül is Queens Borough vagy a Belmont Park. Utóbbinak a lehetőségét azonban Andrew Cuomo, a terület kormányzója azonnal cáfolta, mivel a környéken nem megfelelő az infrastruktúra. A költözés kapcsán megkérdezték a Dolan testvéreket is, akik a Garden tulajdonosai. Dolanék elzárkóztak attól, hogy az Islanders Manhattanbe költözzön, a csarnoknak ugyanis olyan sűrű a programja, hogy képtelenség lenne oda beszorítani az Islanders meccseit. A klub költözése olyan hullámokat indított el, hogy végül kénytelen volt megszólalni New York város polgármestere is. Bill de Blasio csak annyit mondott, reméli, hogy a Barclay’s 130 millió dolláros felújítása után az Islanders és Prohorov megegyeznek egymással és a csapat Brooklynban lesz sikeres.

Találgatások tehát vannak, az Islandersnek pedig két éve maradt arra, hogy megoldást találjon a költözésre.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum