Kanada?Magyarország 4-3

   

Maratoni mérkőzésen egy góllal nyert a mieink ellen a kanadai válogatott a bandy világbajnokság második vonalának döntőjében.

Ezen a szinten színvonalas, kemény, férfias mérkőzést játszott egymással a két válogatott, megmutatták, nem véletlenül kerültek a döntőbe. Több, mint 40 percen keresztül gyűrték egymást gól nélkül, mire megtört a jég. Egy éles szögből leadott kanadai bomba akadt be a magyar kapuba. Már jó 6 perc eltelt a hosszabbításból, amikor az első félidő 52. percében Thelin kígyózott át a pályán és a kanadai védelmen, és ugyancsak éles szögből mattolta a kanadai kapust. Végül 10 perccel lett hosszabb az első félidő, amely így 1-1-es döntetlennel zárult. A második félidőben folytatta a nagy küzdelmet a két csapat. Sajnos ismét a kanadaiak találták meg előbb a kaput, ezúttal egy cselsorozat végén a kapuval szemben viszonylag lazán őrzött Court értékesítette a helyzetet. Hogy nagyobb legyen a baj, 2 perc múlva szögletből már kétgólosra nőtt a kanadaiak előnye. A 65. percben Polgár Ronnie lőtte be a labdát az alapvonal mentén a kapu elé, ahol Polgár Ludwig tette bele az ütőjét, a kanadai kapus nem védhetett. Pontosan 4 perc múlva jött a kanadai válasz, balról engedtük be a csatárt a kapunk elé, ahol már nem volt nehéz dolga. A hátralevő, hosszabbítással együtt 26 percben igyekeztünk közelebb kerülni a juharlevelesekhez, fölényben játszottunk. Ám közben kinyíltunk, így több veszélyes kontra s futott a pályán. A kapusok azonban mindkét oldalon remekül védtek, több nagy lehetőséget hiúsítottak meg. A hosszabbítás 5. percében büntetőhöz jutottunk, amit Polgár Ronnie magabiztosan értékesített, ám sajnos már túl késő volt,az egyenlítésre nem maradt idő. Az összesen 105 percig tartó maratoni csatát így 4-3-ra a kanadaiak nyerték, ezzel ők juthatnak fel az elitbe.

A bronzérmet Mongólia szerezte meg, miután 5-1-es vezetéséről a rendes játékidőben 5-5-re végzett a japánokkal. A hosszabbításban viszont ők szereztek gólt, 6-5-re nyertek. Az 5. helyért vívott meccsen Ukrajna?Észtország 8-6, a 7. helyért Hollandia?Csehország 3-2. A 9. helyen Kína végzett, miután 14-0-ra legyőzte Szomáliát.

Vasárnap máris kezdődik az elit VB a Trollhattantól mintegy 600km-re fekvő Sandvikenben, mégpedig egy nagy slágerrel, Svédország Finnországot fogadja.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum