Bartalis sorozatban negyedszer szerzett pontot

   

Wolfsburgban nyert a Schwenningen. Vas Márton első győzelmét aratta Chernomazék ellen, asszisztos volt, kikaptak Háriék, Wehrsék, Vayék, Stipsiczék, Garáték.

Nagy győzelmet aratott a Schwenninger Wild Wings a nála jóval előkelőbb helyen álló Wolfsburg otthonában. Bár emberelőnyből a hazaiak szereztek vezetést a második percben, a vendégek hamarosan egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A középső periódusban mindkét oldalon egy-egy gól esett, így az utolsó húsz percet minimális előnnyel várták Bartalisék. Amelyet aztán ügyesen őriztek is egészen a végéig, amikor más választása nemigen lévén, kapusát lehozva támadott az ötödik helyen álló Wolfsburg. Ezt fél perc alatt kétszer is megbüntette a Schwenningen, amivel el is dőlt a meccs, 5-2-re nyertek a vendégek. Folytatódik Bartalis István pontszerző szériája, a negyedik gólnál jegyzett asszisztot, ezzel a negyedik meccsén szerzett pontot egymás után. Győzelmével a Wild Wings jelentőset javított helyezésén, 46 pontjával 11. helyen áll. Helyzete speciális, mert mögötte nagyobb a tömörülés, mint előtte, a 14. helyezett Iserlohnnak például 41 pontja van, míg a 10. helyen jelenleg rájátszásba jutó Eisbaren Berlinnek 55. A hátralévő tíz fordulóban ezt a 9 pont hátrányt ledolgozni igazán megsüvegelendő teljesítmény lenne, még akkor is, ha a berliniek egy meccsel többet játszottak, mint Bartalisék.

Háriék a harmadik helyen álló HV71 otthonába utaztak a svéd első osztály 38. fordulójában. Ahhoz képest, hogy a hazaiaknak közel kétszer annyi pontjuk van, mint a Leksandnak, sokáig igen szoros volt az állás, és a végén sem nyert nagy gólkülönbséggel a Stephan Lundh által is irányított együttes. Az első harmad második felében két és fél perc alatt kaptak két gólt a vendégek, de még az első szünet előtt szépíteni tudtak. A második játékrészben nem esett gól, a 46. percben született harmadik hazai találat azonban döntőnek bizonyult, 3-1-re nyert a HV71. Hári János a szokásos helyén, vagyis a második sor centereként lépett pályára, és 14 perc 40 másodperc jégidőt kapott, pontot nem szerzett. A Leksand maradt az utolsó előtti helyen, hátránya öt pont az osztályozót elkerülő Örebróhoz képest.

A jégkorong nem a kapura lövésekről, hanem a gólokról szól, de amit Vas Mártonék véghez vittek a Frankfurt ellen, arra azért nehezen találjuk a szavakat. Az élvonalban küzdő Frankfurt fogadta a Freiburgot, és bár a kapura lövéseket 51-17-re nyerte, a meccset végül a vendégek húzták be 5-4-es győzelemmel. Mindezt úgy, hogy a Frankfurt a 27. percben már 4-1-re vezetett, aligha gondolta ekkor a 4500 hazai szurkoló közül bárki, hogy ennek még vereség is lehet a vége. Ez volt Vas Márton első győzelme egykori csapata és szövetségi kapitánya ellen, az első gólnál volt asszisztos, így három Frankfurt elleni meccsen három pontnál jár, összességében pedig már 31-nél. A Freiburg is előrébb lépett a tabellán és már kilencedik.

A tervekkel ellentétben Sebők Balázs pénteken egyelőre még nem lépett pályára a KooKoo ellen, a KalPa büntetőkkel győzött 5-4-re a gyengébb erőkből álló vendégek ellen és harmadik a tabellán.

Az EBEL-ben a Villach hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget, Kevin Wehrs pontot nem szerzett, bár négy kaput eltaláló lövése is volt. A Villach ennek ellenére 8. helyen áll a tabellán, előnye a Fehérvárhoz képest 5 pont.

Vay Ádám cserekapusként nevezték a Wheeling Nailers elleni idegenbeli mérkőzésre, amelyen csapata 5-2-es vereséget szenvedett. A szezont bombaformában kezdő Motte ezúttal nem remekelt, 32 lövésből 27-et fogott, ami 84,4%-os teljesítmény. A Quad City Mallards továbbra is negyedik helyen áll a központi divízióban, de nagy csatát folytat a Tulsa Oilersszel és a Kalamazoo Wingsszel.

Ismét vereséget szenvedett a Cedar Rapids RoughRiders a USHL-ben, az ellenfél a hazai pályán játszó Chicago Steel volt. Negyven percen keresztül szoros volt az állás, az utolsó harmadra 2-1-es hazai előnnyel koriztak ki a csapatok, ám erre a periódusra már csak a hazaiaknál maradt puskapor, akik háromszor is bevették ellenfelük kapuját és végül 5-1-re nyertek. Stipsicz Bence pontot nem szerzett, a Cedar Rapids továbbra is utolsó helyen áll a tabellán.

Hazai pályán szenvedett 4-1-es vereséget az Austin Bruins a Janesville Jets ellen az NAHL-ben. Az első harmadban nem esett gól, a 28. percben pedig Garát Zsombor elvétett ütközésének végleges fegyelmi lett a vége. A vendégek jól használták ki az ötperces fórt, két gólt is ütöttek ez idő alatt. Ám utána is támadásban maradtak és a második harmad végéig egyenlő létszám mellett is dupláztak, amivel már négygólosra növelték az előnyt. Ez soknak bizonyult a hazaiaknak, akik előnyből szépítettek az 52. percben, ezzel alakult ki a 4-1-es végeredmény. A Bruins továbbra is negyedik helyen áll a központi divízióban.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2016/17:

Név Csapat Liga H M G A P
Bartalis István Schwenningen DEL (GER-1.) 11. 28 5 12 17
Dudas Jesse TPS Liiga (FIN-1.)
TPS CHL 1 1 0 1
Fekete Dániel VEU Feldkirch Alpesi Liga (AUT-2.) 6. 27 8 11 19
Galló Vilmos Linköping HC SHL (SWE-1.) 4. 36 1 6 7
Linköping HC CHL 9 3 0 3
Garát Zsombor Austin Bruins NAHL 4. 24 1 3 4
Gáspár Máté EHC Linz EBEL (AUT-1.)
Hári János Leksands IF SHL (SWE-1.) 13. 37 4 9 13
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) 3. 29 5 8 13
KalPa CHL 8 0 4 4
Stipsicz Bence Cedar Rapids USHL 9. 29 0 3 3
Szabad Kevin Vienna Capitals EBEL (AUT-1.) 2. 1 0 0 0
Vas Márton Freiburg DEL2 (GER-2.) 9. 39 9 22 31
Vay Ádám Quad City Mallards ECHL 4. 21 68 522 88,5
Iowa Wild AHL 8.
Wehrs Kevin Villach EBEL (AUT-1.) 8. 46 2 17 19

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma),
M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Vay esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum