A Jegesmedvék tehetik teljessé a Galati-vesszőfutást

   

Ha minden a papírformának megfelelően alakul Miskolcon, akkor a DVTK a második helynél nem végezhet hátrébb a MOL Liga-alapszakaszban.

Jó esély van erre, hiszen a vendég Dunarea Galati minden idők egyik legrosszabb MOL ligás sorozatát produkálja. Karácsony óta lejátszott 7 mérkőzésükön összesen 2 pontot szereztek, 56 gólt kaptak, 13-at lőttek, annak is a nagyobbik felét egyetlen mérkőzésen. Mostani túrájuk előtt még reális esélyük volt a rájátszás elérésére, a saját kezükben volt a sorsuk, majd két olyan katasztrofális vereséget szenvedtek, amilyenből kevés fordult elő a MOL Liga történetében. Hogy mi lehetett az oka annak, hogy foghíjas kerettel érkeztek, nem tudjuk, de már a Ferencváros ellen is csak 4 légióst neveztek. A MAC ellen aztán Rusnák sem lépett jégre, és hiányzott további három igazi kulcsjátékos, Góga, Lőrincz és Pál Zoltán.

A foghíjas keret a szezon legnagyobb pofonjába futott bele a Tüskecsarnokban, amelyhez az is hozzájárulhatott, hogy a vendéglátókat felbosszantotta ellenfelük erőtlensége. Kár, mert bár a galaciak szereplése nem volt kiemelkedő, többször is bebizonyították, hogy ha úgy alakul, bárkinek méltó ellenfelei tudnak lenni a ligában. Nyertek meccset a Tüskecsarnokban a MAC ellen, vettek el pontot az UTE-tól, a Debrecentől, a Dunaújvárostól.

Szombaton debütált a galaci kapuban a 47. évében járó Viorel Radu, a korábbi sokszoros válogatott, aki sok évvel ezelőtt csak levezetni ment haza Galacra, miközben 2006 és 2009 között egyszer már visszavonult. Le kellett cserélni, érkezett László Arnold, aki jobban bírta a nyomást, ám az 52. percben megsérült, a kórházban kiderült, agyrázkódást szenvedett. Játéka több, mint kétséges Miskolcon, így ismét Radu állhat a vasak közé. Cseréjének minden bizonnyal egy mezőnyjátékost kell megjelölni. Ha így lesz, azzal tovább fogyatkozhatnak a vendégek. Ha nem szerezne pontot a Dunarea, a Ferencváros behozhatatlan előnyre tenne szert vele szemben, és a Titánoknak is csak további 2 pontra lenne szükségük ahhoz, hogy a román bajnoki címvédő előtt végezzenek.

A házigazda DVTK viszont végleg kiiktathatja az újpestieket az alapszakasz-elsőségért folytatott küzdelemből. Ehhez nem kell más, mint egy hárompontos győzelem. Ebben az esetben a miskolciak előnye 9 pontra nőne a lilák előtt, miközben az egymás elleni eredmények sem Szilassy Zoltán csapatának kedveznek. Mindezek mellett a MAC-cal szembeni előnyük is ismét a megnyugtató 4 pontra nőne, 3 mérkőzéssel a vége előtt.

A sorsolás ismeretében ebben az esetben fél kézzel már fognák a Bíró László vándordíjat. Ennek nemcsak az elismerés elnyerésével járó dicsőség lenne a jutalma, hanem az akár a döntőig tartó pályaelőny, és az az előjog is, hogy a negyeddöntők előtt ők választhatnának ellenfelet először, továbbjutás esetén pedig az elődöntőben ismét övék lenne ez a lehetőség.

A DVTK legfrissebb igazolása, a finn Joni Tuominen szombaton a Csíkszereda ellen már be is mutatkozott az új csapatában. Pontot egyelőre nem szerzett, de +3-mal zárt. A másik viszonylag friss igazolás, Grant Toulmin viszont menet közben a liga legponterősebb játékosai közé küzdötte be magát, meccsenkénti 1,8-as átlaggal. Minden a DVTK mellett szól tehát, ám nem szabad elfelejteni, hogy egy gyenge formában levő ellenfél ellen minden csapat hajlamos lazulni. Ez a rájátszás előtt nem fér bele, reméljük, a piros mezesek megtisztelik azzal vendégeiket és hűséges közönségüket is, hogy mindent beleadnak a meccs utolsó pillanatáig. Garancia lehet erre Doug Bradley mérkőzés előtti nyilatkozata is, aki a korábbi tapasztalatok alapján kemény összecsapásra készíti fel fiait.

“Jól ismerjük a galaci csapatot, mert a MOL Liga mellett a Kontinentális Kupában is találkoztunk velük – mondta a csapathonlapnak. – Eddig mind a négyszer legyőztük őket, de ezúttal is kemény mérkőzésre számítok, mert az összes alkalommal jól játszottak. Eddigi találkozóinkon az első 40-45 percben kevés gól esett, utána sikerült megtörnünk őket. A védő és a semleges zónában fegyelmezettnek kell lenni, különben az ellenfél megbünteti a hibánkat. A Dunarea a rájátszást jelentő helyek egyikéért küzd, ezért szoros találkozót várok.”

MISGAL

DVTK Jegesmedvék–Galati 12-1

   

A Jegesmedvék érvényesítették a papírformát, és nagyarányú győzelmet arattak a galaciak fölött.

A Dunarea Galati hétvégi eredményei alaposan elijesztették a szurkolókat, szezonbeli negatív nézőcsúcs született a Jégcsarnokban: mindösszesen hatszázan ültek a foghíjas lelátókon. Csak 23 másodperc telt el, és már vezettek a Jegesmedvék: Magosi lövése akadt be a sarokba (1-0). Ahogy az várható volt, a hazaiak beköltöztek a támadó harmadba, és géppuskaszerűen tartották tűz alatt Radu kapuját. A következő gólig a 7. percig kellett várni, ekkor Magosi duplázott emberelőnyben, 15 másodperc múlva pedig Vojtkó is betalált (3-0). Felborult a pálya, a Macik 20-30 másodpercenként kerültek helyzetbe, de a 46 éves Radu meglepően keményen tartotta a frontot, a 14. percben azonban elnézte Hajós lövését (4-0). A 17. percben nagy meglepetésre szépítettek a vendégek: Munteanu maradt teljesen egyedül a kapu előtt, és zavartalanul kilőtte a bal sarkot (4-1). Az utolsó percben Magosi kettős előnyből, harminc másodperc elteltével Vojtkó szimpla fórból növelte az előnyt (6-1).

A második harmad elején a vendégek kihagytak egy emberelőnyt, de nem sokkal később ugyanezt tették a Jegesmedvék is, kétszer. A galaci csapat kicsit felszívta magát a szünetben, a védekezésük összeszedettebb lett, és támadásban is többet mutattak. A házigazdák így is nagy fölényben játszottak, de újabb gólt csak a 35. percben tudtak lőni, amikor a kapu előtt őrizetlenül hagyott Szopos mattolta Radut (7-1). Öt másodperccel a vége előtt még Sakaris is betalált (8-1).

A harmadik harmadban semmi nem változott. A Jegesmedvék óriási fölényben játszottak, teljesen beszorították a Galacot és folyamatosan alakították ki a helyzeteket. Ám mégsem voltak elég pontosak, így nem tudtak újabb gólokat lőni, egészen az 52. percig. Ekkor Tóth a kapu mögül passzolt Hajósnak, aki egy méterről nem hibázott, szűk egy perc múltán pedig Joe távoli lövése akadt meg a hálóban (10-1). Tóth és Hajós két perc múlva hajszál pontosan lemásolták az előző góljukat (11-1). Az utolsó gólt Leppanen lőtte, de egy bot felcsapódott a szeméhez, vérző sérülést szenvedett, és kórházba kellett vinni (12-1).

A győzelmükkel a Jegesmedvék kettőre redukálták a potenciális alapszakaszgyőztesek számát.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Nehéz bármit hozzáfűzni ehhez a mérkőzéshez. Végig nagy fölényben játszottunk, sok gólt lőttünk. Örülök a három pontnak.”

Marius Trandafir (vezetőedző, Dunarea Galati): ”Nehéz mérkőzés volt ez számunkra, mert sok hiányzónk volt. Megpróbáltuk a legtöbbet kihozni a helyzetből, ennyi sikerült. Igyekszünk túltenni magunkat ezen a túrán, és a következő meccseken jobb teljesítményt nyújtani.”

MIS orom

Fotó: dvtk.eu

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 610 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Soós, Pálkövi.
Kiss: 95,8% (Adorján)
K
Radu: 79,7% (László)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
1
Lusneac, Raszulov, Rusnák, Munteanu A. C., Bushbacher
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
2
Góga, Flinta, Marcus, Lőrincz, Pál Z.
Tuominen, Joe, Johnston, Toulmin, Sakaris
3
Durkech, Berdila, Hildebrand, Georgescu, Irimia
Bernáth, Albert, Szopos, Ritó, Sági
4
Pál Zs., Munteanu A. I., Tamás
Bradley Douglas, Farkas Tamás
E
Trandafir Marius, Irimia Gherghisan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:23 MIS Magosi Pavuk Leppanen
2-0 06:16 MIS PP Magosi Pavuk Galanisz
3-0 06:31 MIS Vojtkó Tóth Hajós
4-0 13:22 MIS Hajós Miskolczi
4-1 16:28 GAL Munteanu A. C. Rusnák Bushbacher
5-1 19:03 MIS PP2 Magosi Galanisz Pavuk
6-1 19:33 MIS PP Vojtkó Hajós Tóth
7-1 34:28 MIS Szopos Ritó Sági
8-1 39:55 MIS Sakaris Leppanen Toulmin
9-1 51:40 MIS Hajós Tóth
10-1 52:30 MIS Joe Toulmin Johnston
11-1 54:47 MIS PP Hajós Tóth Miskolczi
12-1 57:14 MIS Leppanen Pavuk
59 Kapura lövések száma 24
4 Kiállításpercek 16
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum