Egymás után ötödik győzelmére készül a DHK

   

A Csíkszereda elleni meccs is megmutathat valamit abból, mire számíthatnak az ellenfelek a rájátszásban az egyre jobb Debrecentől.

A hazai csapat négymeccses nyerő szériából várja a Sportklub elleni meccset, nem túlzás azt állítani, hogy remek formában vannak. A sorozat január 6-án, a MAC otthonában kezdődött, ott 3-1-re nyertek Varga Arnoldék. Ezt követte egy élet-halál meccs Dunaújvárosban, ekkor hosszabbításban diadalmaskodtak 4-3-ra, majd két hazai találkozót nyertek 5-3-ra és 4-3-ra a Beograd és a Titánok ellen. Ezekből az eredményekből látszik, hogy min kell elsősorban javítania a csapatnak ahhoz, hogy a Csíkszereda ellen is nyerni tudjon: a három meccsen kapott 9 gól sok. Az igazsághoz tartozik, hogy 37 meccsen szerzett 88 góljával messze a legkevésbé támadóképes alakulata a ligának a Szereda, tehát az offenzív erő ellenük lehet a legeredményesebb.

A csíkiak Galacon és Fehérváron nyertek, aztán a DVTK Jegesmedvék otthonában 7-2-es vereséget szenvedtek, ott egy harmadig tudtak lépést tartani a vendéglátókkal. A két csapat közül a Debrecen számára nagyobb a tét, ők a Brassót közelíthetik meg egy újabb győzelemmel. Jelenleg hét pont a különbség a két csapat között a negyedik és az ötödik helyen, de a Brassó három meccsel többet játszott, mint a DHK. Ha tehát a Csíkszereda ellen a hazaiak elhozzák a kötelezőnek tűnő három pontot, akkor mindössze négy egységre kerülnek legnagyobb ellenfelüktől, akikkel ráadásul az utolsó fordulóban még összemérik erejüket. Nem mindegy itt a sorrend, hiszen a 4. pályaelőnnyel kezdheti a playoffot.

A Csíkszeredának viszont már csak az a tét, hogy elkerüli-e az utolsó helyet. A Belgrád ellenében semmi esetre sem lesz könnyű dolga.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Debrecen–Csíkszereda 4-1

   

Első harmadbeli hatékony játékának köszönhetően nyert magabiztosan a hazai csapat.

Nagyon jó ritmusban kezdte a mérkőzést a hazai csapat, és sok lövésének köszönhetően előbb-utóbb szerencséje is volt a befejezésekkel. Ezúttal a légiósok húzták a csapatok, és az első harmad végéig háromgólos előnyt alakítottak ki. A Debrecen góljait Brown, Berta és Szagyikov szerezte.

A második harmad jóval kiegyenlítettebb játékot hozott a mezőnyben. Bár továbbra is a DHK volt aktívabb a kapu előtt, a Csíkszereda jól tartotta magát, nem roppant össze a jelentős hátrányban. Ruczuj Gellért látványos védésekkel tartotta csapatát, de a Sportklubnak nem volt szerencséje, nem zárkózott közelebb. Sőt a lefújás előtt másodpercekkel Szagyikov duplázott, így már 4-0 állt a táblán.

A záró harmadban sem ült le a tempó. Ami járt, az járt: szépített a Csíkszereda, Valchar szép lövéssel szerezte meg csapata becsületgólját. A másosik góltól sem álltak messze, akkor nyíltabbá vált volna a meccs, így azonban nem igazán volt miért izgulni a hazai oldalon. Szépen lemenedzselték a mérkőzést a debreceniek, a végén már arra is figyelhettek, hogy minél több energia maradjon a szerdai Magyar Kupa-elődöntőre, amelyet majd a MAC otthonában vívnak meg. Jó volt látni, hogy Gyenes Dávid kapus a tavalyi önmagát idézte.

Gyalázatos kezdés után nagy erőfeszítéseket tettünk

 

A Debrecen zsinórban ötödször nyert, ráhajthat a Brassó negyedik helyére.

Jason Morgan (vezetőedző, Debrecen): „A végeredmény önmagáért beszél, a legfontosabb a három pont megszerzése volt. Az elmúlt négy meccset megnyertük és ez a sorozat ma este sem szakadt meg. A 3. harmadban könnyelműen hokiztunk, a győzelemhez szükség volt Gyenes Dávid nagy védéseire is. A MAC ellen mindez kevés lesz. Legutóbb sikerült győzni velük szemben, szerdán erre fogunk építeni. Az összeállításról még nem döntöttem, a sorokat a holnapi edzés függvényében alakítom ki.”

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): „Gyalázatos kezdés után nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy felvegyük a találkozó ritmusát és ez sikerült is. Azt hiszem, a második harmadtól már egyenrangú ellenfelei voltunk a Debrecennek és mindent megtettünk az egyenlítés érdekében. Megvoltak a helyzeteink, de a helyzetkihasználásunk nagyon gyenge volt. Vagy az égiek fogtak össze ellenünk?”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 320 néző. Játékvezetők: Gangel, Wolf, Vincze, Berger.
Gyenes: 96,8% (Pleszkán)
K
Ruczuj: 91,3% (Onodi)
Varga, Dudas, Németh, Brown, Schultz
1
Wood, Salló, Antal Zs., Valchar, Bíró
Györfy, Szagyikov, Koszourov, Piszkunov, Hári
2
Orbán, Korenko, Molnár Zs., Szolarjov, Farkas
Hetényi, Wéber, Saluga, Berta, Vaszjunyin
3
Campbell, Gecse, Antal N., Moldován, Egyed
Szokolov, Pados, Vincze, Godó, Molnár D.
4
Bors, Geréb
Morgan Jason, György István
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:38 DHK Brown Schultz
2-0 10:27 DHK Berta Vaszjunyin Wéber
3-0 14:46 DHK Szagyikov Vaszjunyin Berta
4-0 39:52 DHK Szagyikov Vaszjunyin Berta
4-1 45:28 SCC Valchar Antal Zs.
46 Kapura lövések száma 31
16 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum