Az UTE biztossá teheti dobogós helyét

   

A lila-fehér csapat a Brassót fogadja a Megyeri úton. Ha nyer, hátra már nem kell néznie.

Ugyanis ha a lilák legalább két pontot szereznek, akkor a DVTK, MAC, UTE hármasnak behozhatatlan lesz az előnye mindenki mással szemben, a dobogós helyek kiosztása a magánügyükké válik. Ennek a lilákon kívül a dobogóról már biztosan lemaradt Debrecen és Dunaújváros háza táján is örülnének, hiszen ezzel ismét nyíltabbá válna a verseny a még pályaelőnyt biztosító 4. helyért. Természetesen a liláknak leginkább nem a Brassó leszakítása, hanem a minél jobb alapszakasz-helyezés elérése kell legyen a céljuk, miközben az utóbbi játéknapok jó MAC- és DVTK-szereplése miatt lépéshátrányba kerültek ebben a versenyben. Így aztán aligha boldogítaná más az újpestieket, mint egy hárompontos győzelem. Az UTE az elmúlt hetekben rendkívül rapszodikus teljesítményt nyújtott, több alkalommal is mentális lazaságról beszélt Szilassy Zoltán, így elsődlegesen arra kell figyelniük, hogy a csapat playoff üzemmódba kerüljön, feszes, fegyelmezett, férfias játékot nyújtson aktuális ellenfelével szemben. Jó hír a számukra, hogy legjobbjuk, Andrej Hebar letöltötte eltiltását, amelyet a Ferencváros elleni meccsen kapott, így visszatérhet a csapatba.

Nem ilyen örömteli a helyzet a Brassónál, ahol viszont nőtt az eltiltottak száma. Molnár Zsolt éppen az UTE ellen fejezi be hárommérkőzéses eltiltását, és csatlakozott hozzá Garrett Clarke, aki Dunaújvárosban küzdött ki egy játékmegszakítás alatt 57 percnyi büntetést, amelyben volt egy végleges kiállítás is. Ez automatikus eltiltással jár, így függetlenül attól, hogy miként ítéli meg cselekedetét a Fegyelmi Bizottság, nem léphet jégre Újpesten. Félelmetes decembert zárt a Brassó, benne egy szinte hibátlan magyarországi túrával. Az új évben egy hazai meccset követően újabb túrával indítanak, és ezen újabb győzelmet értek el. A közvetlen vetélytárs Dunaújváros ellen szereztek 2 pontot. Ezzel lépéselőnybe kerültek két üldözőjük, a Debrecen és a Dunaújváros előtt, de ez akkor érhet valamit, ha akár meglepetés-pontokkal is tartják az előnyüket. Akár például az Újpest ellen. Clarke kiválása nem kell szükségszerűen nagy hatással legyen a csapat játékára, hiszen Brassóban is több a légiós, mint ahányan egyszerre játszhatnak. Míg a verőlegény elsősorban az ellenfelek megrendszabályozását vállalta magára, a másik év közbeni erősítés, Bryan McGregor a pontok termelésében jeleskedik. 7 meccsen máris 4+7-nél jár, tehát személyében Klempa és McDonald mellé behúzták a harmadik olyan játékost, is, aki pont/meccs feletti átlagra képes.

Két, remek támadópotenciállal rendelkező csapat csap össze. Mindkét egyesületben számos olyan játékos van, aki képes meghúzni a társakat. Érdekes, hogy a brassói keret mennyivel szélsőségesebb statisztikát mutat, mint az újpesti. Klempa és McDonald iszonyú sok pontot termel, remek +/- mutatóik vannak, ugyanakkor nagyon sokan vannak kevés ponttal és masszív mínuszokkal. Újpesten ilyen nincs, a harmadik-negyedik sor is pozitív, vagy nagyon enyhén negatív mutatókkal rendelkezik, tehát biztosabban álla lábán a brassói harmadik-negyedik sornál. Az eddigi három mérkőzés mindegyikén a hazai csapat vitte el a három pontot, különösebb gond nélkül.

UTEBRA

UTE–Brassó 6-2

   

A sokgólos második harmadban minden fontos kérdést eldöntöttek a lila-fehérek. A dobogósok mezőnye végleges a MOL Ligában.

Az Újpest–Brassó meccsen nyerniük kellett a házigazdáknak ahhoz, hogy vendégeik számára ne legyen elérhető a legjobb három az alapszakaszban. Az első harmadban egyetlen gól sem esett, a másodikban ellenben rengeteg. A zsákot a Corona-klasszis Ian McDonald nyitotta ki, ám utána az újpestiek percei következtek. Csányi egyenlített, Benk fordított, Frolik még egyet hozzátett, két egész percre sem volt szükség a triplához. Kisvártatva Turbucz is betalált – ráadásul emberhátrányban –, és bár Zabludovszkij utána még közelebb hozta csapatát, Ropret csakhamar visszaállította a közte hármat. Az utolsó felvonásra  egy gól maradt, a 6-2-es végeredményt Dósa Krisztián állította be.

Ezzel az UTE megelőzte a MAC-ot, feljött a második helyre. A Brassó hátránya mindkettejükkel szemben behozhatatlan a számára hátralévő három találkozón. Az erdélyi csapatnak egy feladata maradt: ha pályaelőnyt akar a negyeddöntőkben, nem hagyhatja, hogy a Debrecen vagy a Dunaújváros utolérje. Ha a táblára nézünk, látjuk, ez a küldetés nem kivitelezhetetlen.

Erste Liga, Megyeri út, 265 néző. Játékvezetők: Haszonits, Gangel, Gil, Berger.
Sila: 93,8% (Ágoston)
K
Tőke: 89,5% (Béres)
Huba, Kiss, Nemes, Benk, Frolík
1
Filip, Nagy I., McDonald, McGregor, Klempa
Hegyi, Gröschl, Dósa, Pápa, Tóth
2
Jemeljanyenko, Nagy Cs., Mihály, Gliga, Zabludovszkij
Nagy N., Kovács, Csányi, Hebar, Ropret
3
Bors, Bíró O., Fodor, Tranca, Bíró G.
Szalma, Nagy R., Dömötör, Virág, Turbucz
4
Csíki, Péter, Bíró M.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Lacroix Martin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:53 BRA McDonald Nagy Cs. McGregor
1-1 28:36 UTE Csányi Ropret Hebar
2-1 29:32 UTE Benk Nemes Gröschl
3-1 30:23 UTE Frolík Nagy N. Ropret
4-1 34:12 UTE SH Turbucz
4-2 34:31 BRA PP Zabludovszkij Gliga Nagy I.
5-2 37:40 UTE PP Ropret Nagy N.
6-2 45:18 UTE Dósa Pápa Frolík
57 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum