Fehérváron debütál az új DAB-edző

   

Heikki Malkiának a védelmet kell rendbe tennie. A Titánok számára viszont élet-halál kérdés minden pont.

Első fehérvári mérkőzésükre készülnek az Acélbikák ebben a szezonban. Két hazai találkozójukból az elsőt simán, a másodikat szorosan hozták, de nagy kérdés, hogy a csapatnál az elmúlt hetekben lezajlott folyamatok ellenére képesek lesznek-e harmadszor is legyőzni a Volánt. A DAB az utóbbi időben jelentősen meggyengült, ami a keret mélységét illeti. Elváltak útjaik Kalvis Ozolstól, a Szepessy ikrek pedig, úgy tűnik, abbahagyták a jégkorongot. Az 1995-ös születésű testvérpár sokat volt sérült, de amikor rendelkezésre álltak, bármelyik sorban bevethetők voltak. Fantáziadús és energiagazdag játékuk pontokban egyelőre nem mutatkozott meg, de mivel fokozatosan erősödtek bele a ligába, előbb-utóbb nyilván ez sem maradt volna el.

A csapatnál edzőgondok is voltak, különösen a legutóbbi, Brassó elleni mérkőzésen volt szembetűnő egy határozott taktikai elképzelésekkel rendelkező szakember hiánya a kispadról. Ez különösen a védelem teljesítményén látszott. Duschek Dávid bár továbbra is a harmadik legjobb első számú kapus a ligában statisztikáit tekintve, ám az utóbbi négy mérkőzésen 26 gólt kapott, ami hat és felet jelent meccsenként. Azt majd megbeszélik az öltözőben, hogy ebben kinek mekkora a felelőssége a csapatból, de nyilvánvaló, hogy minél előbb változtatni kell, mert a DAB a negyedik hely közeléből visszacsúszott, és bár előnye még így is van a hatodik Debrecennel szemben, a MOL Ligában pár játéknap alatt sokat változhat a helyzet. E bajok orvoslására a szakvezetés az edzőváltás mellett döntött, Lee Gilbert helyére érkezett a finn Heikki Malkia, aki az EBEL-ben is volt már vezetőedző.

A Titánoknál idén mások a reális célok, mint tavaly. Három csapat küzd a 7–9. helyen a rájátszásba kerülésért. Kóger István tanítványai egyelőre a legjobb pozícióban vannak, hiszen bár csak 8.-ak, a galaciakhoz képest három, a ferencvárosiakhoz viszonyítva egy meccsel kevesebbet játszottak. A Dunareának 37, a két magyar csapatnak 35-35 pontja van. Mint említettük, a fehérváriak idén nem közelítik meg a tavalyi teljesítményüket, de azért bárkire veszélyesek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az eddig lejátszott 30 mérkőzésükből 14 nem ért véget a rendes játékidőben. További öt meccsen pedig mindössze egyetlen gól döntött valamelyik fél javára. Megtréfálták a legnagyobbakat is, nyertek már Miskolcon és Újpesten, csak a MAC és hétfői ellenfelük, a dunaújvárosiak ellen nem megy nekik. E két csapaton eddig pontot sem tudtak hozni, nyilván feltett szándékuk, hogy ezen már hétfőn változtassanak.

A mérkőzés este hat órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Malkia DAB edzes

Fotó: DAB

Fehérvári Titánok–DAB 2-3

   

Harcos, aktív, érzelemgazdag, izgalmas mérkőzésen idegenbeli győzelemmel mutatkozott be a DAB új finn vezetőedzője.

Jó néhány EBEL-est hozott vissza a megyei rangadóra a Volán. Orbán Attila háromhetes sérüléséből tért vissza, mellett Reisz Áron, Kocsis Ferenc, Szabó Krisztián és Vincze Péter is jégre lépett, mellettük pedig még 4-5 olyan MOL ligás kerettag, aki több-kevesebb időt eltöltött már a nagycsapatnál idén.

Nagyon nyílt játékkal kezdett a Fehérvár, túlságosan is nyílttal, feltűnően sok kontrát vezethetett a DAB, már az első percekben is. Azari és Németh P. lövését Lemay nagy bravúrral védte, de Dansereau akcióját már nem tudta hatástalanítani. Teljesen megérdemelten vezetett a vendégcsapat az elején. Percekkel később aztán magára talál Kóger István csapata is, jó néhány nagy helyzetet teremtett, de nem járt túl egyszer sem Koitmaa eszén. A harmad második gólját egy villámgyors újvárosi ellencsapás hozta meg. Becze Tihamér adott nagy passzt Kaszkovnak, aki ügyesen verte meg a sokadszor is egyedül hagyott hazai kapust. A 20. percben 0-2 állt a táblán.

A második harmad elején 3 az 1 ellen ugrott meg a DAB, de Becze néhány centivel elvétette a befejezést. Több nagy vendéghelyzet alakult ki az elején, ismételten, az öltözőben maradt a hazai csapat, amelyik ráadásul sokszor összekuszálódott hátul. Viszont túl sokszor szabálytalankodott az újvárosi együttes, zsinórban a negyedik már sok volt, Just révén szépített a Fehérvár. Az addig nem durva mérkőzésbe Szabó Krisztián vitt komoly tónust. Pál Zalán fejét támadta könyökkel, majd az egyensúlyát vesztő DAB-bekkre esett, aminek következtében Pál térde megsérült. Percekig feküdt a jégen, ahonnan társai segítették le a hordágyig, kórházba kellett szállítani. Lencsés Tamás vett keményen elégtételt Szabón, szó se róla, a verekedésben helyt állt a volános fiatal. Szabó Krisztián pénteken az EBEL-ben is véglegest kapott térdelésért. Ezúttal két 5 perces büntetéssel zárt, egyet a szabálytalanság, egyet pedig a verekedésért kapott. Lencsés meccse is véget ért. 5 perces DAB-előnnyel folytatódott a mérkőzés, de a vendégbekkek száma a 35 perc után 6-ról 4-re csökkent ezzel az akcióval. Az előny nem volt túl pörgős, de Dansereau lepattanó lövését Azari bevágta Lemay kapujába, 1-3 a 38 percben.

A jégen maradt játékosok becsületére legyen mondva, mindenki nyugodt tudott maradni a történtek ellenére, igazi sportemberként álltak a mérkőzéshez, mindkét csapat kemény, de sportszerűen harcolt a nagyon fontos pontokért. A záró húsz percet Lemay fantasztikus védése vezette be, ekkor rövid ideig még előnyben volt a vendégcsapat. Kiss Patrik nagyon lényeges góllal szépített, gyakorlatilag egyéni akcióból, hiszen a saját kipattanóját vitte el a kapus mellett és lőtte be, 2-3 a 42. percben. A Volán nem tudott dominálni a meccsen, a DAB nagyon okosan és energiatakarékosan hokizott. A tét nagysága érződött a meccsen, elsősorban a hazaiak mozogtak a szokásosnál görcsösebben, de ebben a szakaszban már a vendégek sem rohantak annyira előre, mint a meccs első felében. Teltek a percek, tulajdonképpen csendesen, kisebb helyzetekkel spékelve. A hajrában Kóger István lehozta kapusát, a kék-fehérek be is szorították az Újvárost, de gólt nem sikerült elérni. A látottak alapján az egygólos DAB-győzelem megszolgált volt.

Heikki Malkia vezetőedző szép és fontos győzelemmel mutatkozott be az Acélbikák kispadján, a sikernek nem csak Dunaújvárosban, de Galacon és a Ferencvárosnál is kiváltképp örülhetnek.

Azari Malkia

Fotó: DAB

Még sok dolgunk lesz a jövőben

   

Heikki Malkia a győzelem ellenére a hibákról beszélt a fehérvári meccs után.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Sajnos az első harmadban nem játszottunk igazán jól, két nagyon buta gólt kaptunk. Egy egyéni hibával egy az egy ellen megfűzték a játékosunkat, utána pedig láttuk, hogy az ellenfél kiugrásokra játszik, mégis lehetőséget adtak arra a hátvédjeink, hogy szólóban menjen a dunaújvárosi játékos. Tehát a két gól nem kikényszerített hibából adódott, hanem egyéni fegyelmezetlenségekből. Aztán Szabó Krisztián 5 perc plusz végleges kiállításából csak egy gólt kaptunk, de az az egy gól eldöntötte a mérkőzést. Hiába tudtunk utána közelebb kerülni, két lőtt góllal már nem tudtuk ezt a meccset behúzni. Sajnálom, mert nagyon sok energiát fektettünk ebbe a mérkőzésbe, esetenként jól is játszottunk, de mégis az ellenfélé a három pont. Megyünk tovább!

Heikki Malkia (vezetőedző, DAB): Nagyon jó helyzeteink voltak, amelyekből nem tudtunk gólt szerezni. Egy harcias csapat ellen játszottunk, amelynek tagjai sokat korcsolyáztak. Voltak problémáink a védekezésben és a kontráink is gyengék voltak. Ennek ellenére boldog vagyok, hogy az első mérkőzésemen győzött a csapatom, de még sok dolgunk lesz a jövőben.

(Forrás: fehervarav19.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 296 néző. Játékvezetők: Gangel, Vas, Árkovics, Gil.
Lemay: 87,0% (Scola)
K
Koitmaa: 89,5% (Duschek)
Krogh, Reiter A., Reisz, Szabó K., Vincze
1
Hruby, Ölander, Dansereau, Cseter, Azari
Szabó B., Láday, Kocsis, Just, Vizi
2
Lévai, Ladigin, Becze, Nagy M., Kaszkov
Imre, Orbán, Hamvai, Shupe, Mazzag
3
Lencsés, Pál, Németh, Borbás, Léránt
Takács, Kiss, Varga, Szász, Balogh
4
Tanka, Török, Odnoga
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Malkia Heikki, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:08 DAB Dansereau Cseter Azari
0-2 19:07 DAB Kaszkov Becze
1-2 29:41 FHA PP Just Vincze Reisz
1-3 37:45 DAB PP Azari Dansereau
2-3 41:20 FHA Kiss Kocsis Láday
19 Kapura lövések száma 23
56 Kiállításpercek 33

A Fehérvár–DAB góljai

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum