Sebők ismét előkészített

 

Csapata is nyert, viszont minden más, szerdán pályára lépő magyar légiós kikapott.

Magabiztos győzelmet aratott a KalPa az Assat fölött a finn első osztályban. Sebők Balázs már az első harmadban magabiztos előnyt építettek fel, az első szünetben 3-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző, 9 perc alatt rámolt be ennyit a KalPa. A későbbiekben csökkent a gólszerzés üteme, de továbbra is csak a hazaiak találták meg az utat a hálóba. A vége 6-0 lett, Sebők egy shift híján 20 percet töltött a jégen, a második gólnál adott passzt. A KalPa továbbra is második helyen áll a bajnokságban.

Pontot mentettek Hári János a Skelleftea otthonában. A Leksand már a 4. percben megszerezte a vezetést, ám nem sokáig örülhetett, egy perc múlva egyenlő volt az állás, majd újabb tíz perc elteltével már a hazaiaknál volt az előny. A középső játékrészben emberhátrányból egyenlített a Leksand és az utolsó húsz percet is 1-1-es döntetlenre hozta, így jöhetett a hosszabbítás. Amelynek 73. másodpercében a húszévesen is már svéd bajnok Sebastian Aho bevitte a mindent eldöntő találatot, 4-3-ra nyert a Skelleftea. Hári János 15 és fél percet töltött a jégen, pontot nem szerzett.

Galló Vilmosék még ennél is rosszabbul jártak, ugyanis 3-0-ra kikaptak a Farjestad otthonában. 38 perc góltalanság után a hazaiak törték meg a jeget, majd a 46. percben megduplázták előnyüket. A meccs végén a Linköping lehozta kapusát, de ebből is az ellenfél talált a hálóba. Galló ismét csapata 13. csatára volt, négy perc negyven másodperc jégidőt kapott, kapott gólnál nem volt a jégen. Mint említettük, nagyon szoros a verseny a svéd élvonalban az első hatba kerülésért, a 2. és a 10. helyezett csapat között mindössze 11 pont a különbség, a Linköping 46 ponttal jelenleg a 8. helyen áll. A Leksand viszont maradt az utolsó.

Mindhárom harmadot kapott góllal vagy gólokkal kezdte a Schwenningen a német listavezető München otthonában, és ennek nem nagyon lehetett más a vége, mint sima vereség. Az első harmadban a 3., a másodikban a 4. percben kaptak gólt, de ezt követően sikerült elkerülni a további gólokat, vagyis megtartották a minimális esélyt a forduló bravúrjához. A záró húsz percben azonban minden összeomlott, 70 másodperc alatt bekapták a harmadikat, amit a 46. percben újabb két találat követett. A vége 5-0 lett Pat Cortina vezetőedző egykori csapata javára. A tabellát a München vezeti, Bartalis Istvánék sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el és utolsó előttiek.

Kevin Wehrsék megszerezték a vezetést a Klagenfurt ellen, a végén azonban mégis a vendégek örülhettek. A második harmad első felében a KAC alig több mint három perc alatt megfordította az állást, ezt követően pedig hatékonyan védte kapuját a góltól, a vége 1-2 lett. Wehrs pontot nem szerzett, kapott gólnál sem volt a jégen, ezzel szemben igen aktív volt, összesen négyszer próbálkozott kapura lövéssel. Az EBEL-ben a tabella jóval szellősebb, mint pár hete volt. A Vienna Capitals továbbra is fölényesen vezet, a Linz befogta a Salzburgot és a Bolzano is nagyon tapad rájuk. A KAC a Villach elleni győzelmével már 59 pontnál jár és feljött az 5. helyre, míg a VSV visszaesett a 8. helyre. Wehrsék előnye a 10. helyen álló Fehérvárral szemben továbbra is három pont.

Hiába szerzett Vas Márton emberelőnyös góljával vezetést a Freiburg a német másodosztályban a Ravensburg Towerstars ellen, majd duplázta azt meg még az első szünet előtt, a végén mégis kikapott. Az történt, hogy a hazaiak a középső játékrész elején 5 perc alatt egyenlítettek, majd az újabb freiburgi gólra is volt válaszuk. Ennél is nagyobb baj volt, hogy a harmadik harmadban állva hagyták ellenfelüket, három gólt lőttek megválaszolatlanul, az utolsót már üres kapura. 6-3-ra kapott ki a Freiburg, amely így visszacsúszott a 9. helyre. Vas Márton hatodik gólját és 20. pontját szerezte idénybeli 30. meccsén.

Stipsicz Bencéék 5-2-es vereséget szenvedtek hazai pályán a Fargo Force-tól. A harmadik harmad elején még 2-2 volt az állás, de az utolsó tíz percben kaptak két gólt hátrányban, egyet pedig egyenlő létszám mellett, ez pedig megpecsételte a sorsukat. Stipsicz pontot nem szerzett, a Cedar Rapids RoughRiders továbbra is utolsó helyen áll a USHL keleti konferenciájában.

Kétszer is vezetett a Quad City Mallards az Indy Fuel ellen hazai pályán, de a vendégek mindkétszer ki tudtak egyenlíteni. A meccs végül szétlövésben dőlt el a hazaiak javára. Vay Ádám második számú kapus volt, Motte 33 lövésből kapta a két gólt, ami közel 94%-os teljesítmény, meg is választották a meccs legjobbjának.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2016/17:

Név Csapat Liga H M G A P
Bartalis István Schwenningen DEL (GER-1.) 13. 19 2 7 9
Dudas Jesse TPS Liiga (FIN-1.)
TPS CHL 1 1 0 1
Fekete Dániel VEU Feldkirch Alpesi Liga (AUT-2.) 4. 23 6 10 14
Galló Vilmos Linköping HC SHL (SWE-1.) 5. 29 1 4 3
Linköping HC CHL 9 3 0 3
Garát Zsombor Austin Bruins NAHL 4. 18 1 2 3
Gáspár Máté EHC Linz EBEL (AUT-1.)
Hári János Leksands IF SHL (SWE-1.) 14. 29 2 7 9
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) 2. 22 5 8 13
KalPa CHL 8 0 4 4
Stipsicz Bence Cedar Rapids USHL 9. 21 0 3 3
Szabad Kevin Vienna Capitals EBEL (AUT-1.) 2. 1 0 0 0
Vas Márton Freiburg DEL2 (GER-2.) 9. 30 6 14 20
Vay Ádám Quad City Mallards ECHL 4. 13 40 312 88,6
Iowa Wild AHL 8.
Wehrs Kevin Villach EBEL (AUT-1.) 8. 34 2 16 18

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma),
M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Vay esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum